Krutow vs. Aris

Sen i onsdags har jag övningskört en gång till och jag skule ha gjort det i onsdags. Men pappa tog den bil där extra-backspegeln och alla papper fanns till jobbet utan att tänka sig för. Dessutom fick han med sig tvättstugenycklarna som han redan har en kopia av på sin nyckelknippa (en till dörren och en till bokningslåsen) så att jag inte kunde boka tvättid eller tvätta. Pappa hade en dålig dag...

I går var jag på singstar-kväll hos Karin :D Eftersom jag redan var i Uppsala och gick på stan så försökte jag ringa och se om jag kunde komma tidigare och hjälpa till och fråga VAR hon bodde. Efter flera timmar svarar äntligen en uppjagad Karin att hon haft konfirmander hela dagen och att hennes två månader gamla mobil avlidit efter att ha blivit tappad i golvet. Där fanns alla nummer så hon kunde knappt ringa en människa och det var inte långt kvar tills alla skulle komma. Jag försökte få henne att andas samtidigt som jag satte mig på bussen hem till henne.
Vi gick till Willys och handlade godis och grejer och kom tillbaka lagom när fyra stycken hade kommit. Vi fick inte igång teven i vardagsrummet, eller vi fick igång den men inte bild till Playstatinet som tillhörde hennes bror. Efter många upprörda tutanden från teven och rådgivning från minst två olika tekniska killar på telefon gav vi upp och flyttade in på broderns rum.
Efter flera timmar av sång, kittelbrottningsmatcher, alldeles för mycket socker och lite äggfria pannkakor gjorda på våffelsmet tog jag bussen till stan igen. Satt på stationen i 25 min och stirrade på klockan (om man börjar en minut med att säga tick och räknar tick-tack hela minuten så börjar även nästa minut med ett tick!) innan jag tog sista tåget hem. Kom hem typ kvart i ett och var tvungen att gå upp 7 för att matcha en appointment i stan vid 9. Älskar alla dessa sovmorgnar...

Flat-valpen ska komma. Sofia tänker flytta in för att gosa med den. Den ska, låter det som nu, heta antingen Aris eller Krutow. Heja Krutow, det låter ju åtminstone kul! Men Bengtsson finns kvar i mina tankar. Fortfarande troligen inflyttning dagen innan italien-besök. Save me.

Och i morgon ska jag ställa upp för Vassunda IF för min mors skull. Jag är ju trots allt medlem i klubben i nåt slags familjemedlemsskap fast jag knappt rört en handboll. VIF betyder "Vila I Frid" för mig. Jag ska tydligen sälja fika på nån match och jag har bakat en tigerkaka. Heja Vassunda!

/ Karro 

Bengtsson jo!

Jag håller fast vid att vi borde skaffa en petit brabancon som vår nästa hund (sen inlägget "Gunde!"). Jag tänkte publicera en bild på en sån i dag. Ja, det är dags för den här bloggens första BILD.

image1

Ja, så söta är de! Små men har en attityd och gränslöst söta. Och så tycker jag att den ska heta Bengtsson. Först sa mamma att hundstackarn skulle bli retad, det var därför Lexus fick heta som en sportbil i stället (och det blir han INTE mobbad för? Vi har en fotbollsspelare (Totti), en sportbil och en Ellen...). Men hundar heter Russin, Frisbee, Siden, Bebis eller som Petit Brabancon-hannen vi hittade på nätet hette- MR BIFF. Då kan baske mig näst hund få heta Bengtsson och därmed bastu!
Men nu tycks mamma ha blivit tokig. Hennes kompis Lenas hund har fått åtta Flat coated retriever-valpar och hon funderar på att ta hem en. Jag var med och hälsade på dem i torsdags kväll och de är jättesöta, men jag håller fast vid min Petit Brabancon-dröm. Det finns valpar i Norrtälje... Och dessutom tänkte hon ta hem valpen DAGEN INNAN MANLIO KOMMER. Hundvalp som kissar och bajsar överallt dagen innan det kommer en italienare och bor i en vecka? Har hon helt förlorat förståndet? 

I morse övningskörde jag igen för första gången på väldigt länge. Jag körde till och med på en VANLIG VÄG med RIKTIGA BILAR om än några få. Jag var helt grym, körde i typ en timme och 20 min... Jag parkerade två gånger, backade, vände, körde uppförsbacke och nerförsbacke och kom upp på treans växel. Och jag gjorde universums snyggaste svängar ;D Pappa hade ingenting att oroa sig för. I morgon kör vi igen!

Och varför inte två bilder i samma inlägg när vi ändå är i gång? Singi, min goda vän i exil, blev lovad en bild av Björn Gustavsson eftersom hon p.g.a sin utlandsvistelse aldrig sett karln. Glömde bifoga i mailet men Singi, om du läser min blogg igen så får du se honom HÄR!

image2
Men bort med tassarna, han är MIN!

PUSS
/ Ny övningskörningsskylt...


Påsk.

Kors, vad längesen det var jag skrev. Varenda gång jag tänkt skriva så tänkte jag att äsch, det är så mycket att ta igen, skit samma... Men nu ska jag skärpa mig och Karros bloggterapi återupptas.

Förra helgen var sista Diskushelgen innan årsmötet. Halva Diskus avgår. Fan vad sorgligt! Lite nervöst är det också att alla som blir kvar bara har suttit ett år och nu ska lära upp nya... Vi hade mötet i Vänge i ett församlingshem fullt av råttfällor (betyder det att alla råttor dött, eller att de desperat försöker fånga massor?), missade melodifestivalen för att vi inte fick in kanalerna på TVn. That's life. Vi hörde lite avlägset radion i köket och såg Björn på Youtube efteråt. Mysigt det med. Fan vad jag kommer att sakna mina polers som slutar i Diskus... Bara att hoppas att nya diskus blir minst lika bra ;D

Jag borde verkligen lära mig äta ordentligt. På helgerna blir det ibland ingenting innan middagen och det är verkligen inte nyttigt. Som nu, jag är vrålhungrig men gör inget åt det. Fast många av gångerna glömmer jag bort att jag är hungrig och märker det mest när jag väl äter. Då skriker magen!

I går var vi hos mormor och morfar och firade påskafton och att det var deras guldbröllopsdag. Det är alltid så mysigt hos mormor! Moster, morbror och två kusinvitaminer Linda och Jenny var också där, med Lindas pojkvän som bonus. Vi åt påskmiddag på övervåningen och fikade, och däremellan letade vi påskägg i trädgården. Ny grej sen förra året är att brorsan skriver ledtrådar och gömmer äggen, de första hindren är att läsa hans handstil... Mitt låg gömt i lekstugan där det står massor av grejer, det har blivit som nåt extraförråd. I badrumsskåpet låg mitt ägg, ett hjärtformat ägg. Blir det ett hjägg då?

Inatt var jag på påsknattsmässa med mamma och syrran :D Det var mysigt, efteråt blev det som en efterfest typ med ballonger, tårta och musik... Var rädd att det skulle bli spänt efter fighten i torsdags kväll men det var inte så många där av de inblandade, de två mest berörda eller vad man ska säga drog ganska snabbt. Vi måste reda ut allt det där om vi ska kunna ha någon lokalavdelning eller kör kvar. Men jobigt var det, hoppas att det ordnar sig.

Idag har jag bara slöat. Delat ut reklamen har jag gjort också. Och brottats med en excelfil, och den verkar vinna över mig... Jag svär högtidligt att aldrig gifta mig med en dator, annars måste jag äta TVÅ kokta ägg. Och ägg är äckligt!

Nu ska jag fortsätta snacka med Matilda om DÅM. Och kanske maila Singi, hittade ett vykort från Kina igår men som säkert kom fram för minst en vecka sen...

Glad påsk!/ Karro

I have a dream!

På engelskan fick vi i uppgift att beskriva våra drömmar. En av dem har synnerligen mycket att göra med det jag gjort i dag och ska fortsätta med i morgon: att jobba för Rättvisemärkt och rättvis handel. Att fler ska känna till märkningen och köpa produkterna. Jag går denna helg en ambassadörsutbildning i Upplands Väsby för att lära mig ännu mer så att jag kan sprida ännu mer information till andra. Min dröm är att alla produkter som produceras ska göra det under schyssta villkor- och att det ska vara svårare att hitta icke-Rättvisemärkt på butikshyllorna än Rättvisemärkt-varor.
Jag har i detta kommit på en idé (för kanske en halvtimme sen) till mitt projektarbete i trean: att göra Knivsta till en Fairtrade City! Fairtrade City är trots namnet riktat till kommuner och innebär att man inom kommuner jobbar för att främja handel med etiskt producerade varor. Både från politikernas, företagens, butikernas och givetvis de "civila" invånarnas håll. Någon måste ju driva detta, och denna någon skulle jag definitivt kunna tänka mig att vara. Ju mer jag tänker på det, ju mer exalterad blir jag. Detta kan mycket väl bara vara en inbilsk idé som inte går att genomföra, men försöka går? Kanske engagera min kära lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga i att hjälpa till?

Jaja, jag var bara tvungen att skriva av mig lite om det där tills jag kan prata om det med en fysisk person, troligen blir någon av mina föräldrar offer i kväll, någon på utbildningen i morgon och någon lärare på måndag. I bland undrar jag om jag bara är rättviseaktivist eller helt enkelt fullständigt besatt och galen?

Förresten, jag åkte verkligen på skidresan till Romme! Och jag överlevde, även om de senaste tre dagarna mer vittnat om motsatsen i och med att diverse kroppsdelar mest påminnt om likstelhet. Jag tillbringade förmiddagen fram till lunch i barnbacken med att försöka ploga och åka slalom (i början i sällskap av en snäll idrottslärare), och efter lunch blev jag uppdragen i sittliften till en grön backe. De som följde mig mot mitt öde var en vaktmästare, en städerska och en annan elev.
Jag ramlade säkert tio gånger under första nerfarten, inte på grund av mina ursnygga svängar utan för att jag var rädd för farten. Lite som Agda 70 år som tycker att 60 km i timmen är en livsfarlig hastighet på en 90-väg. Till slut kom jag ner lättad över att ännu vara vid liv, men trots att hjärtat befann sig strax under struphuvudet vaknade dåren i mig och jag gick med på att åka en gång till. Antalet vurpor måste åtminstone ha halverats och jag började få lite mer flyt. När vi kom ner skulle vi vara på bussen om en halvtimme, och vi räknade ut att med min hastighet skulle jag inte hinna ett åk till. De åkte däremot upp igen... Jag lämnade tillbaka pjäxor, stavar, skidor och hjälm och kände mig riktigt nöjd med mig själv. 
Hela tiden hörde jag sjuka filmrepliker från "Sällskapsresan- snowroller" och "Lotta på Bråkmakargatan" samt utdrag ur Magnus Härenstams sketch "De ä bar å åk" i huvudet... Men man ska ju ha TYNGDEN PÅ DALSKIDAN....

Förresten kan jag numera stolt titulera mig ordförande för Svenska Kyrkans Unga i Knivsta pastorat.

Jag har blivit ännu mer totalkär i Björn Gustavsson, för han är den sexigaste, gulligaste och roligaste jag vet. Det suger så hårt att han inte får vara med i kväll på Andra Chansen. Hela det här duellsystemet suger också, hur kunde E-Type och The Poodles duelleras ut av den där Sibel (vars namn påminner osökt om Sibylla- hon kanske var korv i sitt förra liv?)? Helt galet. Fast lite kul är det att halva Sveriges lilla helgon Carola inte gick direkt till final- hon kanske inte är övermänsklig? Men varför bryr jag mig om melodifestivalen över huvud taget? Det är ju typ bara Björn som är bra. All kärlek och respekt som annars skulle gått till bidragen går till honom. Han är sötast och coolast!

/ Karolinakola?

RSS 2.0