"MIN!"

Så skrek jag varje gång jag tog en passning på volleybollträningen (bolleyvoll, kolleyfoll, lolleyjoll, hihi...) i dag. Jag är så rädd att krocka med folk ju. Trodde nästan att jag skulle bryta ihop på slutet och bara orkade inte. Alla blev då jättesnälla och berömde mina passningar hela tiden, men jag mådde bara så himla piss och fattade inte vad jag gjorde där. De är ju duktiga och kan passa, serva och allt det där och de är ingen bollrädd tjockis som ska försöka röra sig lika smidigt som alla andra. Jag har rört mig så jäkla försiktigt då jag hade ont i ryggen och gör illa mig så jäkla lätt, jag har inte instinkten alls att boll- vill fånga. Med båda händerna i baggerslag eller trekantslag. Snarare: boll- hård- spring för livet. Fast jag är sådistraherad just nu... Undrar om SBD Knivarna klarar sig mycket bättre utan depp-klumpen Karro. Hur som helst: Bro Pirates ska dö och Knivarna ta hem segern!

I morse när vi skulle snacka om Taizé på kyrkfikat så kan man nog säga att det gick åt helvete. Det var mest pinsamt att ingen hade en aning om vad vi höll på med. Jag vill bara glömma alltihop och få en ny chans att göra om det, ordentligt. Usch och fy och blä.

Allt jag tänker på är sångaudition, konfirmandgrupp, Italien och Genève. Sångaudition är på onsdag. Hoppas att de inte väljer bort mig från möjliga skådisar till rollen som Anita bara för att jag inte är snygg och smal. Hoppas att jag klarar sången. Jag har blivit tillfrågad om att vara konfirmandledare i Saxnäs-gruppen. Det har jag litegrann drömt om länge, menmin lillasyster ska ju gå i den gruppen... Hon kanske behöver mitt stöd litegrann, men tänk om jag stjälper mer än hjälper? Italien, två veckor kvar på onsdag. Manlio verka jättedålig på engelska, men det ska väl funka. Genève är en evighet bort men ändå bara cirka 95 dagar.
Och om precis en vecka fyller jag 17 år. Då kommer jag att sitta i Hofors med mina Diskusar och planera budget, budget, budget. Förra årets födelsedag var jag ensam hemma nästan hela dagen medan de andra var på handboll. I år kommer de också att vara på handboll, fast utanför Knivsta... Den här gången sitter jag i alla fall inte ensam hemma och gråter till Titanic eller skriver till alla andra på helgon som fyller år samma dag att hej, du är också född 30/9 1990, grattis på födelsedagen och vilken tid? Nu ska pappa sova i detta rum och jag ska nog också sova. I morgon är det skola så att jag kanske kan tänka på NÅGOT annat.
Puss å nyp i ljumsken, fortsätt kommentera.

Skatorna flyger uppochner över Tierp. Jag fattar varför nu.

I går hade jag foto igen och framkallade en ny bild. Inte riktigt lika vacker som den förra, men ändå fin. Två timmar känns inte långt när man har foto...
Det är för övrigt helt otroligt vad en lärare kan få en att göra. I går på röst-lektionen skulle vi para ihop oss, hitta på ett läte att kalla på varandra med, ställa oss på varsina sida av rummet, sedan krypa mot varandra och försöka hitta den andra med hjälp av lätet... Lär ha sett roligt ut för de som blev klara först och fick titta sig omkring på de andra. Teaterapor som vi är så tycker vi la bara att det är kul ;D

I förrgår trodde jag att ett mirakel hade skett. Jag hittade likadana Converse som jag har nu, i min storlek, för halva priset :350 kronor! Överlycklig lade jag undan dem, gick tillbaka och köpte dem i går. Sedan åkte jag tåg med Alexander, Cilla och Carro hem till Knivsta, och vad händer? Jag glömde skorna PÅ TÅGET. Det är sant. Så i stället för att planera utställningen till i morgon (i torsdags träffades vi efter Taizé, vi ska berätta om Taizé på kyrkfikat i morgon och jag och Kristina ska göra en utställning) så ringde vi till bussgodset i Uppsala, hittegodset i Tierp (där ingen svarade) och Upplysningen där jag slutligen fick svaret :leta igenom tåget du åkte på när det vänt i Upplands Väsby, annars får du hämta skorna i Tierp på måndag om de nu inte är stulna. Jag ock Kristina letade igenom tågets ena del (tyvärr var det nog fel ända) innan tåget måste åka igen... Inga skor. Så jag får hoppas att de finns kvar, att de är hittade och att de kanske kan skicka dem från Tierp så att jag slipper åka dit och hämta dem... Mina nya, fina skor... Måste skaffa ett par bra gå-skor till Bologna också.

Idag är det slö-lördag. Vara hemma och lata sig. Familjen på herrlagsmatch i handboll. skönt att det finns såna dagar också, då man kan gå fult klädd och bara slappa och spela dator. Och Thessa, jag blev faktiskt lite skrämd i går när du var  Knivsta och jag inte såg dig också "du är ute och går ser jag..." dyker upp på mobilens display. Jag ville också ha pizza.
Carro från Enköping: jag tror att jag är den du tror att jag är! Om du är rödrödrödhåriga enköpings-Carro som jag träffade på en affär i Enköping av en slump för ett tag sen och är med i SKU så är det nog ingen tvekan om saken ;D Heja Converse!

Puss å kram!/ Karro
(Pst... fortsätt kommentera, I love it!)

Mästerfotografen i trasiga Converse.

I går hade jag foto igen! De andra två från min grupp var inte där, så jag fick en hel kopierings-belysnings-maskinsgreja heeelt för mig själv vilket passar mig utmärkt :) Gjorde FYRA provremsor (tog en jäkla massa tid! Belysa, framkalla 1,5 min, stoppbad 15 sek, fix 5 minuter...) och efter det framkallade jag äntligen min första bild föreställande Jennie som stod på tågspåret utanför skolan, måste erkänna att det var en genial idé att ha ett försvinnande tågspår som bakgrund (gissa vem som kom på den idén?). Yeah, det här kan jag bli bra på!

Mina skor är jättetrasiga. Särskilt högerskon, det är inte så mycket av sulan som sitter kvar vid tyget... Och det är verkligen jätte, jättesynd för det är typ de finaste Converseskor jag någonsin sett, alldeles svarta och röda och skotskrutiga... Jag älskar dem så himla mycket men nu börjar de verkligen gå sönder på riktigt. Jag ska se om jag kan hitta ett par likadana, om det finns några kvar i butikerna. För vadå, även om jag kanske hittar ett annat par i vår så är det ju inte förbjudet att ha två par skor. Dessutom borde de väl vara på slutrea snart. Eller? Hur många köper Converse i september?

Snart fyller jag minsann 17. Wohoo! Då räknar Taizé mig som ung vuxen och det känns så bra att slippa böna och be om undantag från 16-årsgrupperna mer. Jag får stanna där ensam utan ledare och kanske jag kan vara där hela nästa sommar om jag sparar tillräckligt och har tid och lust. Genève nästa i alla fall, jag är nästan besatt av tanken på Genève och att jag snart är i ITALIEN. 05.00 ska jag vara på Arlanda om tre veckor... Bologna, heeere we coomee! Jag kommer nog att bli en backpacker när jag blir stor!

Duuktiga "Lindorna" har kommenterat! Fortsätt så!

Kraamis bananis! /Karro

Lägg till lite The Beatles och agitera fem sekunder per minut så ordnar det sig säkert.

I morse var en ganska jobbig morgon. Eller, jag han ju med bussen och så men när jag satt på bussen så blev jag bara ledsen. Lyssnade på två depplåtar om och om igen innan jag lyssnade på en låt som hitills aldrig misslyckats med att få mig att må bättre. "Here comes the sun" med Beatles. "Here comes the sun, do-do-dodo, here comes the sun, I say: it's allright! Little darling, I feel that ice is slowly mealting..." Det känns som om de stod framför mig med sina aukustiska gitarrer och sjöng om att allt kommer att ordna sig. I think I'm in love :D

När jag väl kom till skolan så var det foto :D Vi fick framkalla filmerna vi knäppte upp i måndags eftermiddag, vilket var skitläskigt eftersom så mycket kan gå fel...Agitera,vänta,agitera,hällut, i med nästa vätska... En stackare snurrade upp hela filmen på spolen i fullt dagsljus och förstörde därmed hela filmen... Bara att springa ut och ta nya kort! Likadant för de som läraren öppnade burken för... Ett par rullar blev svarta men våra bilder klarade sig! We rock! Ska bli så jäkla kul att få ner dem på papper ordentligt.

I går var det visst kick-off för SKU kombinerat med ett litet födelsedagskalas, för i morgon är det exakt 15 år sedan S:ta Birgittakyrkan invigdes. Vi satte tårtljus i en polarbrödsmacka (hade inget annat, men det var svårt att få dem att stå), käkade massor av kakor och godis och dansade med Stumpen (SKU i Uppsala stifts maskot, vandrar mellan olika lokalavdelningar). Det var skitkul! Att man inte kan ha jävligt roligt utan alkohol är verkligen bullshit. Se på oss, vi är nyktra men galna i alla fall!

Förresten, apropå det där uSB-minnet jag vann. När jag kom till skolan dagen därpå hade Hanna vunnit ett likadant :S

Och ni får väldigt gärna kommentera när ni har läst så att jag får se vilka som läser och så!

Puss och kram och nyp i ljumsken / Karro

Vi vandrar, vandrar, vandrar tillsammans...

I förrgår var jag inne på informationen på stationen i Uppsala och frågade om man kunde åka tåg till Genève, om det går några tåg dit som anländer den 27 december och ungefärlig kostnad. Svar: ja, det går ett tåg, men det tar ca ett dygn och kostar ungefär 3000 kr ENKEL RESA. Flyg kostar typ 1400kr enkel och buss 200 tur och retur... Anledningen till att jag vill åka tåg är att det är miljövänligt och att jag vill vara där dagarna innan mötet för att hjälpa till med förberedelserna. Varför ska det vara så jäkla dyrt att åka tåg? Jag ska kolla med Kristina hur sponsringen blir, om kanske någon annan vill åka tåg med mig...

I går var jag på första mötet för skolans musikal! Vi ska ge WEST SIDE STORY, mina damer och herrar! Det var skitmycket folk där, får se om alla är med på fortsättningen. Vi fick världens moralpredikan av producenten och regissören om att betygen kan gå åt skogen, förhållanden kan spricka, fritiden kraftigt begränsas, man bör inte vara med om man redan har svajiga betyg etc.etc. De sa också att det ju egentligen inte är några proffsskådisar/yrkesskådisar som jobbar så hår som vi kommer att göra, vi går ju i skolan samtidigt. Jag tror vartenda ord. Sen fick vi skriva lappar om vad vi helst ville göra, sjunga, ha en talroll eller dansa och hur mycket man var beredd att jobba. Jag skrev att jag vill spela teater och sjunga ifall de tycker att min sångröst duger, är väl ingen superdansare men är beredd att lära mig om det krävs för att det ska se bra ut på scen. Jag skrev också att jag praktiskt taget kan jobba häcken av mig om det behövs. Here we go! Är däremot väldigt nervös för dans-auditionen...

I dag gick min klass från Flustret till Sunnerstagropen, ca 8 km. Alla tvåor måste göra det. Den klass med högst procentuell närvaro får biobiljetter till hela klassen. Alla utom en var där från vår klass, men hon var hemma med allvarlig och felmedicinerad astma och läraren kryssade för henne i alla fall. Då blev vi glada, hoppas ingen annan klass hade 100% närvaro :D Är helt slut och hade hellre velat cykla eller nåt, men gå måste man. Sånt är livet, nu har vi gjort det! Kom i alla fall hem tidigt, var hemma för säkert 50 min sen...
Puss å kram och flyg inte, det är miljötjuvigt!/ "Are we there yet?"-"NO!"

Buhuu,min sovmorgon!

Jag trodde att drömmen var sann. Att mina måndagar skulle börja 11.35. Nu har de tydligen anställt den där svenskavikarien och flyttat svenskalektionen från torsdag morgon till måndag morgon 09.20 (precis så dags att jag knappt tjänar på den, kan nog lika gärna ta bussen som är i skolan 8.30). Hur kan de göra så här mot mig? Nu har jag alltså i stället bara två lektioner på torsdagen med över en och en halv timme emellan. *sovmorgon till 10.10 -> Kultur-och Idehistoria till 11.15 -> Gympa klockan 12.50*... Prutt också. Det var väl för bra för att vara sant.

I morse var en sån där otäck morgon. Först vaknade jag och frös som en liten ödla i ett ispalats. Ändå är det 20 grader på mitt rum. Jag huttrade mig upp och hittade först inga kläder. Mamma städade mitt rum i går och slängde typ alla kläder i tvätten. Roligt att hon städar, men det blir jobbigt när hon städar bort mina grejer...
Sen när jag klätt på mig gick jag ner och åt frukost, planen var att hinna spela flöjt innan jag gick men jag hann inte p.g.a klädbristen. Då kom någon hantverkare och knackade på och frågade om det var vi som hade läckage under köksbänken. Mamma var i tvättstugan, skickar bror att fråga, nej, vi hade ingen trasig kran. Jag satte en stor klunk O'boy i halsen och stod hostande och flämtande över diskhon, det var läskigt ju. Sen packade jag ihop mina grejer och stack till bussen, inte en minut tidigare än vanligt trots att jag gick upp 20 minuter tidigare. Typiskt.

När jag väl satt på bussen så kliver en förvirrat Miis på. Hah, en katteelev på väg till Boland på äventyr! Hon ska tydligen läsa någon musikkurs på Boland, så mycket musik som hon verkar läsa just nu så skulle hon väl lika gärna kunna gå musik på Boland och ha naturämnen på individuellt val. Precis när vi rullade in vid skolan så frågar hon "alltså, var ÄR Boland?"... Hihi, rätt åt en katte att få leta på en främmande skola för omväxlings skull (typ alla språkkurser på kvällstid och sånt är på Katte).

Jag har vunnit ett 2.0 MB USB-minne :D Det kom i ett kuvert i dag, jag vann det i en av LO:s tävlingar på Pride. Det står LO på det :) Ja, då hade man ett eget USB-minne då!

Nu ska jag nog snarka och sova så sött och drömma lite om Italien. 9-16 oktober så åker vi till BOLOGNA!

Puss å kram, skumbanan / Nybliven ägare till ett USB-minne.

WTF!? Regn!?

I går var jag hos farmor och firade hennes 65-årsdag två veckor i efterskott... Det var väl trevligt :D Lekte mest med lillkusinen Tindra, fyra år, för på släktkalas har det liksom blivit mitt jobb nuförtiden. Och Davids, men han är på Mixrace med handbollen så det blev jag och lite Malin som skötte lekandet. Tindra är så himla sööt, men hon har lite svårt att förstå att jag kanske vill prata lite med de andra också.

I går kväll skulle jag göra en av de mest udda läxor jag någonsin fått... Från röst-delen av kursen röst och rörelse så fick jag i läxa tända ett ljus, blåsa ut det, tända det igen och sedan öka avståndet mellan mig och ljuset hela tiden. Slutade med att jag stod ca en meter ifrån ljuset och flåsade... Inte nog med att mamma retades också.

I dag är det tänkt att vi ska spela Volleyboll vid Särsta igen. Faktum är bara att det regnar. Kan innebära att vi måste spela inomhus i Segerstaskolans gympasal; lågt i tak, går inte att sätta upp ett nät ordentligt, aukustikplattor som man nästan slår ner vid varje ordentlig serv... Jaja, c'est la vie som man skulle säga på franska! Tant pis!
Puss och Kram!/ Karolin

RSS 2.0