Mitt liv i skift

Jösses. tolv dagar sen jag skrev sist. Är jag verkligen frisk? Eller det är jag nog inte förresten. Börjar undra om jag är lite pollenallergisk eller nåt. Vissa dagar bara kliar det i näsan och jag blir täppt, ögonen kliar och rinner och jag brukar inte bli förkyld en eller ett par dar i taget och sen må prima och sen är det kört igen...

Mitt nya jobb är sådär. Om det inte vore för att jag får jobba med en hel del härligt folk så vet jag inte om jag skulle orka. Jag är inte så fruktansvärt bra på det här med försäljning än, men jag antar att det artar sig. Snittet ska vara två ordrar i timmen på kalla (=de som inte finns med i våra register som tidigare kunder) och typ fyra i timmen på varma (=gamla kunder som vi vill återaktivera). Några få gånger har jag lyckats matcha det, och gissa om jag var lycklig...
I fredags jobbade jag typ 4 timmar, första timmen fick jag iväg en dubbelorder på kallt (=20 kr/order= 40 spänn extra!) men efter typ 40 minuter insåg jag att alla andra verkade sitta på varma. Jag frågade coacherna i början av timmen om alla skulle sitta på varma men de sa nej, men efter 40 minuter då det stod "FRONT Åter" på alla skärmar jag såg så sket jag i vad de sagt och loggade in på varma i stället. Det var dessutom temadag och tävlingar varje timme, hade de då räknat med att alla skulle nå upp till så många ordrar som möjligt och tävla om det fast de var olika svåra att sälja? No way! Sen andra timmen sålde jag två ordrar, det skulle ha blivit tre men mitt j**la headset krånglade så att det BRÖTS mitt i accepten! Tredje timmen var jag i himlen, då sålde jag fyra... Sista timmen blev lite bortslösad och jag sålde ingenting, men jag var så megastolt över mig ändå.

Man hör faktiskt en del roliga kommentarer av de man ringer till... Saker som "det är jag för gammal för", "VA? FRONTEN? Är det krig?" (-"Nej, jag ringer från FRONT"...) och "Kalsonger? Det har jag så att jag kan gödsla med..." och andra kul kommentarer haglar över en vissa timmar då man kan bli kvar i ett samtal flera minuter med folk som ändå inte köper. Men vissa har sjukt dålig humor... Och jag har börjat samla på mig roliga dubbelnamn och fundera över vem som satte ihop Mats-Uno, Stig-Börje och Kurt-Erik. Inget fel på att heta det, men jag undrar vem som först kom på att sätta ihop dem?

Syrran kom hem för en vecka sen efter 10 dagar i Norrland på konfirmationsläger och då hade brorsan redan gett sig iväg på SportsCamp i Norrköping för att spela golf i en vecka. Han kom hem i går så nu är båda hemma, men i fredags dök det plötsligt upp något nytt. Syrran som är rackarns bra handbollsmålvakt blev inlånad av ett annat lag för att åka med dem på Partille Cup i Göteborg (handbollens motsvarighet till Gothia Cup) och de sticker på tisdag, pappa följer med åminstone över första dagen. Och på onsdag kväll kommer kineserna! För typ tre dagar sen fick vi ett underbart mail där vi fick veta om vi skulle ha en eller två kineser, vad gästerna hette och om det var kille eller tjej. Jag ska ha en kines, hon heter Mandi Wang (tror att det är Mandi som är förnamnet och Wang efternamnet) och är förstås tjej - och mjölkallergiker. Fast vi vet inte om det bara är laktosintolerans eller allergi mot ALLT som innehåller mjölk, och det är en jävla skillnad... Vi får väl fråga när hon kommer hit och åka och handla dagen efter. Någon som vet om laktosfri grädde/mjölk är god till jordgubbar?
Det komer nog nästan att bli en lika hektisk vecka som när italienarna var här. Fast nu får vi svenskar inte vara med på mer än kanske en utflykt var... Fast om någon annan inte vill följa med någonstans så kanske jag som så himla gärna vill akn smita med på två? På helgen är vi ansvariga för programmet och på lördagen ska min familj dessutom ta hand om deras två medföljande lärare... Jag tycker att vi ska åka till mormor och kanske stanna till vid någon bondgård på vägen. De här har ju typ aldrig varit utanför storstan.

Årets midsommar var lite annorlunda eftersom vi firade den utan syrran och med Tindra busfrö, 5-årig kusin. Vi hämtade henne på torsdagen och lämnade henne på söndagen och under den tiden bodde hon hos oss och firade midsommar med oss. Hon fick ha blomsterkrans i håret både på midsommaraftonen och midsommardagen och vi lärde henne lite av danserna man dansar kring midsommarstången. Vi lekte kurragömma på mormors stora tomt, vi hoppade studsmatta och vi spelade krocket... Vi fick ge upp vår kurragömmalek innan vi hittade Linda som satt uppflugen i ett äppelträd! Hur sjutton hann hon upp dit på 50 sekunder?
Som vanligt så skedde firandet både på midsommarafton och midsommardagen med betoning på den senare. Morfar gjorde sin tipsrunda med gamla grejer som vanligt men i år gjorde jag och Jenny en för barnen också som blev rätt uppskattad. Jag var hysteriskt trött på söndagen när vi lämnade Tindra fast jag fått mycket avlastning av Jenny de gånger vi var tillsammans. Tack Jenny!

Jisses, vilket långt inlägg dett blev nu då. Men en sak till: har ni gratulerat min blogg och min mobil på respektive födelsedag? Första blogginlägget kom 20 juni förra året (fast bloggadressen funnits sen hösten 2006) och mobilen infann sig hos mig den 25 juni 2007! Två saker som materiellt sett betyder oerhört mycket för mig. Bloggterapi och telefonmani är mitt kall! Undrar hur många timmar jag ägnat åt den här bloggen vid det här laget? Jagblir i alla fall så jublande glad när jag ser att folk faktiskt vill läsa det jag skriver... Men förbryllad när de inte kommenterar. Sen får jag plötsligt reda på av flera att de har läst min blogg fast jag inte hade en aning om det!

Nu ska jag slappa bort den här dagen framför datorn och bakom böcker. Se you!
/Karros Digitala Jag

Kalsingar någon?

Idag har jag fått min produktutbildning. Jag ska sälja strumpor och kalsonger till att börja med. Jag har också fått scheman där jag ska skriva in när jag vill jobba. Oh my gosh! Jag ska verkligen göra det här! Sen finns det en person som jag tycker är lite läskig på jobbet... Ingen ny och ingen ung, så där kan de flesta vara lugna. Kanske offentliggör här någon gång vem det är, men det är nog bäst att alla frågar själva. I morgon har jag sagt att jag ska vara där halv tio och först skriva ett prov på det jag lärt mig idag, lyssna på andra säljare och sen (gud hjälpe mig) få en egen användare och så småningom börja sälja. Jag borde kunna lyckas. Om någon som heter Karolin ringer från ITH och vill sälja strumpor och kalsonger så får ni köpa åtminstone första paketet för 39.90 så att jag får lite provision ;) De där kalsongerna såg rätt bekväma ut, fast jag använder inte kalsipper så vad kan jag säga egentligen... Hoppas jag blir bra på det här i alla fall, men jag vill ju inte pracka på folk något de inte vill ha. Men underkläder behöver väl alla... Som pappas jobbarkompis sa när han skulle förklara att han är säljare: "I'm a sailor, you know!"
/Seglare/säljare

Fullfjädrad säljare?

Idag har jag åkt fram och tillbaka till Uppsala typ tre gånger... Först in på morgonen för att fixa en grej, sen tillbaka till Knivsta för att gå till tandläkaren för typ sjätte gången på sex veckor och så in till stan igen med bedövad käft. Där väntade jag ett tag och passade på att fynda ett paraply lagom till det slutade spöregna. Det jag väntade på var en säljutbildning på Provoice som är det första man måste göra innan man kan gå en produktutbildning och sedan i princip börja sälja. De rekommenderar dock att man först lyssnar lite på andra säljare för att hämta inspiration. Så idag har jag gått en fyra timmar lång utbildning för att lära mig sälja över telefon och mitt huvud är fullproppat med information. Jag hamnade på ITH-avdelningen där de säljer strumpor, kalsonger, smink osv. och i morgon ska jag alltså lära mig mer om den/de produkter jag ska sälja. Jag undrar om jag inte ville hamna bland de som säljer Omega3 och sånt i stället, men jag får väl prova det här först. Det jag dock inte vet är om mitt reklamjobb kan ses som konkurrerande verksamhet som jag just skrivit under på att inte jobba med :S Det här verkar vara ett helt OK jobb i alla fall. Blir jag en hyfsad säljare så kan jag säkert tjäna typ 100 spänn i timmen. Det skulle inte sitta fel ;) Ska checka det där med skatter och sånt också.

I morgon ska jag och Jenny träffas och skriva en barntipspromenad till midsommardagen :) Morfar ordnar alltid en tipspromenad med gamla saker och i år tänkte han att vi kunde få göra en egen tipspromenad till barnen. Det kallar jag teamwork :D Efter det fixandet så ska jag på uppföljning på överviktsenheten och sen produktutbildningen på Provoice. Sen kanske jag rentav jobbar mitt första pass, who knows... I midsommar är det ändå ingen som får jobba.
Nu ska jag sooova i min sköna säng...
Natti natti
/Karolin

Sommarlooov!

I onsdag var det skolavslutning. Inte särskilt mycket att visa för världen, musikettorna spelade och sjöng lite, sen sjöng vi "Den blomstertid nu kommer" och sen flydde vi in- för givetvis ösregnade det. Sörjde lite att jag inte gick på syster mins skolavslutning i stället. Får väl göra det nästa år, för lägger Maggan sin avslutning på studentdagen så har de definitivt grävt sin egen grav... Jag kan inte fatta att det är sommarlov nu.

I går var det sommarfest hemma hos Karin teater ;D  Jag var där redan halv tre fast festen skulle börja fyra, hade anmält mig som frivillig att hjälpa Karin förbereda. Så det blev till att diska, damma, vispa chokladpudding och gå och köpa mjölk så att det skulle räcka till citronfromagen osv. osv... Undan gick det och snart kom de övriga gästerna.
Ungefär 15 pers var där och vi grillade, myste och spelade TV-spel. Jag har spelat Guitar Hero för första gången i mitt liv, det var ju skitsvårt! Efter ett tag lyckades jag i alla fall ta mig igenom en hel låt utan att "publiken" buade ut mig... Det var sjukt tråkigt att titta på när andra spelade men skitkul när man väl fick köra själv. Sen sjöng vi lite singstar, eller jag sjöng bara lite och utklassade en av Sofiorna (den Sofia B som INTE gått teater...) i Jimmy Janssons "Vi kan gunga". Vi drack också citronshots- bara sån där citronsaft som man köper i små gula flaskor som ser ut som citroner. Sådan saft hällde vi upp i små snapsglas av plast och shotade, nästan alla tog en medan 4 av oss tog sju till ( och Karin drack nio för att slå sitt rekord som låg på åtta)... Kände mig lite konstig och extraflummig efter det måste jag få säga!
Karin lyckades få ut alla till elva som hon lovat men kvar var jag och hennes två kusiner ifrån Stockholm. Vi satte igång att diska och plocka undan och det var inte lite disk heller, även om mycket var papperstallrikar och glas som skulle slängas.
Vi bäddade i Karins rum i sängen och så blåste vi upp en gigantisk luftmadrass som var lika hög som sängen, tack och lov hade den eldriven inbyggd pump. Vi gick och la oss, kusinerna på madrassen och jag och Karin i sängen. Vi låg och snackade/ läste manga (ja, Karin är ännu en av mina, låt mig säga YTTERST manga och animéintresserade vänner) till halv tre då vi sa godnatt. Jag sov rätt bra, hade mest problem vid halv nio då jag upptäckte att jag låg utsträckt och rak som ett spjut på ungefär 30 cm av sängkanten med armarna till stor del vilande på luftmadrassen. Till slut lyckades jag puffa så pass mycket liv i Karin att jag fick henne att flytta inså att jag kunde ligga normalt. aah!

Vi hade sagt att vi skulle gå upp vid tio, och därför struntade jag i att somna om då. Men jag ville inte vecka de andra heller som sov så sött. En timme senare tänkte jag att fine, jag är kissnödig så nu krånglar jag mig ut ur detta rum. Tänkte att nu vaknar de, men när jag kom tillbaka sov de lika gott som innan. La mig på sängen och spelade spel, men vid halv tolv harklade jag mig och sa att det kunde vara hög tid att gå upp. De vaknade. Inte för att det gick fort efter det, vid två började vi äta frukost som mest bestod av stekta korvar, när folk bara lämnar mat så kan man ju lika bra äta upp den. Jag hade vattenmelon och jordgubbar kvar också, och så lite marshmallows och så två olika sorters saft och cider blandat att dricka till - Karin hällde ihop alltsammans i samma flaska i går. Det fanns nog inget vi sa den här morgonen som inte misstolkades till något perverst, vi var helt hopplösa! Äckligt var det... Men jag var ju lika illa själv, fast det blev lite jobbigt ett tag. Det började redan i natt. Är det bara jag som alltid hamnar i såna dirty talks?

Ett kul dygna har det varit i alla fall, och ett stort plus var att jag fick träffa Stina igen för första gången på nästan ett år. Hon kom hem i onsdags efter ett utbytesår i USA och det var så himla kul att se henne igen. Jippie, sommaren är här!

/Pervers

Snart, snart sommarlov...

I torsdags var man så och kramade om sina små studentkompisar. Nästa år vill jag ha ett dubbelsidigt plakat med namn och klass med på det. För när jag skulle hitta någon kompis plakat bland 500 andra utanför Boland så var det sannerligen inte lätt! Typ "Anna... Där är ett Anna-plakat! Fast det där är väl inte hon? Är den ungen fyra eller nåt? Det ser inte ut som hon. Men vad faan, det står ju ingen klass! Hur kan hennes familj tänkas se ut?"... I alla fall, efter att ha hittat och kramat Anna, Ylva, Vanessa (bonus för ovanligt namn, lätt att hitta på plakatet!), Emma, Steffi, Sofia X 2 m.fl. och lämnat dem åt sitt flakåkande så begav jag mig mot Katte för att hitta fler vänner. På vägen dit åkte IK:s två flak och Sofias lilla miniflak förbi mig minst tre gånger var- och jag skämtar inte. Typ en gång vid stationen, en gång vid statshuset, en gång vid sysslomansgatan... snart hade jag ont i axeln efter allt vinkande och slängkyssande. Helt otroligt.
Vid Katte hittade jag nog ändå de fyra viktigaste på min checklista som jag kunde komma på- Linda, Frida, Maria och Lina. Två IB, en CF och en liten NV ;D Så stolt över er mina tjejer!

Efter Katte var det till att försöka hitta mamma på den plats dit hon ville att jag skulle gå. Naturligtvis gick jag åt fel håll... Till slut hittade vi varandra och lyckades ta oss ut till Gottsunda och kusinvitaminernas mottagning. Efter smörgåstårta, lite socialt umgänge och lite fika åkte vi hem och tog igen oss. Jag är lite stolt över att jag hann vara med så många åtminstone något ögonblick på deras stora dag. FÖR DE HAR TAGIT STUDE-ENTEEN!..men det har inte jag. Det roliga är att nästan alla jag kramade utanför boland sa grattis tillbaka fast jag har ett år kvar - de stackars små studenterna blev lite yra i studentmössan ;D

Lördag-söndag var första mötet med nya DISKUS. Vi var på världens finaste lägergård mitt ute i skogen med två mil till Gävle, Valbo och Sandviken i olika riktningar. Förutom att sitta i möte har jag badat två gånger (en gång halv ett på natten och en gång strax före åtta på morgonen) och paddlat kanot med Chrille i bak- jag har fortfarande träningsvärk fast vi bara paddlade en halvtimme. Jag har hoppat studsmatta med tre galningar i omgångar, svettigt blev det och tur att det var nät runt... Jag har bakat pizza i en riktig vedeldad stenugn som värmts upp ett dygn i förväg, den första eldade Erik upp när han skulle ta ut den men den andra var jag mäkta stolt över och åt med glädje :D Jag har också haft ett kortare vattenkrig med Johan efter att han hotat oss med vattenpistol i säkert 10 minuter - och då satt vi där i soffan och kom inte därifrån fast vi skulle städa... Senare tittade jag mot det huset och ser Anders komma ut med händerna bakom nacken och Johan bakom med vattenpistolen, och så in genom nästa dörr... Det var en syn det! Sen har vi kört en del samarbetsövningar för att lära känna varandra också.
Det blir nog ett bra styrelseår det här... Särskilt som vår nye ordförande tycks vara oerhört bra på att kläcka ur sig roliga citat och hitta på kul grejer! Helt galen...

Idag fick jag förresten jobb på Provoice ;D Ska dit på utbildning på måndag. Hoppas att detta funkar nu, för jag vill ha pengar och hoppas att det här är ett bra jobb för mig. Det är ju ett jobb i alla fall. De ringde och sa att jag fått det idag när jag var hemma hos Karin och Frida. Karin och jag hade precis ätit toast med choklad och marshmallow och bananer i olika kombinationer när de ringde och sa att jag fått det. Sen var jag sinnesförvirrad en god stund... Satt och spelade nåt Gamecubespel med trummor där man skulle klappa händerna och trumma i takt till musik. Lite som singstar, fast med trummor. Lyckades rätt bra tycker jag ;D

Nu tror jag att jag ska göra lite DISKUS-arbete. Eller döda tid på Facebook, för det går alltid! Kanske lägga fram kläder till skolavslutningen i morgon? Eller nu vet jag... THE SIMS!
// Styrelsens ivriga citatsamlare 

FOLKhögskola och högskola är visst inte alls samma sak...

Tiden går och sommaren har kommit på riktigt utan att jag fattat hur och när. Jag har typ väntat mig snö igen eller nåt fast jag fattar inte...

Tills för några dar sedan hade jag verkligen givit upp det där med sommarjobb. Jag kan jobba fem veckor men inte i sträck, mest för att Kinabesöket är i juli. Så idag har jag svalt min stolthet och skickat in en intresseanmälan om att jobba på Provoice. Tror ni inte att det ringer en kille typ en timme senare och bokar in en anställningsintervju? Där snackar vi snabba ryck. Och jag har faktiskt aldrig hört talas om någon som inte lyckats få jobb på Provoice. Kan de så kan väl jag, och det är väl bättre att dra in lite cash när jag ändå är ledig än att droga mig med The Sims. Man kan tjäna sjukt bra om man är duktig och man bokar själv in sina arbetspass. Trivs jag så kan jag ju fortsätta i höst. Kanske får en bra referens. Men nu har jag ju trots allt inte fått jobbet än. 13.20 på tisdag ska jag på jobbintervju. Wish me luck.

Hjälp, jag känner så många som tar studenten i morgon.Linda, Maria, Anna, Ylva, skitmånga IK3:or, Frida, Jessica & Nathalie (kusiner), typ hälften av alla teatertreorna... Jag hinner förhoppningsvis se både mina älskade små boländare springa ut och sen sticka till Katte och se mina små kattor skutta ut i friheten där. Sen åka buss till kusinernas mottagning och sen kanske picknicka med IK3orna i Stadsparken om vi hittar en gräsfläck stor nog att sitta på. Eller åka hem till Knivsta och gå hem till Frida ELLER kanske till Maria ELLER kanske Linda har en liten mottagning i Sävja? Herregud, nästa år är det min tur...

Idag upptäckte jag en sjuk grej: om man ska plugga på folkhögskola och är under 20 får man inget studiemedel, bara studiebidrag (1050 kr) och inkvarteringsbidrag (om man bor långt bort). Detta för att VISSA folkhögskolor kan ersätta en gymnasial utbildning, men inte alla kurser gör det. Fast när jag sa detta till min mor så sade hon att "ja, det är klart. Men du ska ju studera på universitetet  så att du får lite poäng."  Vadå, jag kanske inte vill plugga arslet av mig på universitetet det första jag gör efter det sabbatsår jag kanske ändå tänker ta. Jag hittade kurser i globala frågor och sånt som jag tycker verkar skitkul att gå, inkluderande utlandspraktik. Sen kan jag ju plugga språk och sånt på universitetet i alla fall. Fast mina framtidsplaner typ ändras varje dag. Men jag måste ju inte veta än?

I helgen höll jag seminarium två gånger om Rättvis handel och att vara en schysst konsument. Som ni hör så är det en typisk Karro-föreläsning- bara det att dessa åhörare VALT mitt seminarium framför 25 andra. Det var en dag för stiftets frivilliga i Gävle och jag föreläste för runt 20 pass båda gångerna. Det gick bra mycket bättre andra gången då jag hade en projektor så att jag faktiskt kunde visa min Powerpoint... Teknikens under. Det var värst vad vissa rosade mig efteråt, särskilt efter den andra föreläsningen. Kommenatarer som "Fortsätt med din mission", "Hoppas vi får se dig i kyrkopolitiken", "Lycka till flicka lilla, du har mycket framför dig" och flera "Tack" tog jag med hettande kinder emot. Fick en blomma som tack och en bok om Uppsala stifts historia- 1000 år av kyrkohistoria är ju alltid mitt förstahandsval om jag ska läsa något... inte. Den kanske är bra i alla fall, annars kan jag ju ge den till morfar. Han skulle älska den!

/ minimissionären


RSS 2.0