Sagan om Karros oändliga resa till skolan, "Den oändliga historien III".

Den här dagen fick ingen bra start... Busschauffören i morse hade kunnat vänta tre sekunder när han såg mig komma springandes, men han åkte ifrån mig! Han förstörde min morgon ganska mycket. Nästan gråtfärdig sprang jag ner till stationen för att ta 8.05-tåget i stället- som var försenat med 10 min. Med de fem minuter vi stod still utanför Uppsala blev det raskt typ 20 minuters försening. Klockan var då 08.35 och jag skulle ha varit i skolan halv. Jag orkade inte springa så vida ca 08.50 kom jag in 20 minuter sent till min allra första teaterlektion. Jag mådde skit men lite improvisationer och lekar gjorde mig snart fit for fight igen.

Nu har jag varit i bibblan i evigheter och letat efter en bra bok att läsa på engelska. Har hittat två-tre stycken som jag ska försöka med, även om jag borde vara bannlyst från alla bibliotek med min otäcka vana att överskrida lånetider. Ska försöka hinna med en buss nu! Ha det!


Skolstart på riktigt.

I dag skulle vi då in i shema och grejer igen. Som vanligt så medföljde trassel... Egentligen fick man ta skåp först i dag, men i princip alla fuskade och tog ett bra skåp redan i fredags och satte ett lås på. Jag var en av dem... Men seriöst, just nu fuskade ju alla som fixat ett lås i tid... 
På klassrådet så fanns ingen särskild information. På matten hade inte bokförrådet öppnat än= inga böcker utan stenciler i stället. Under geografin fick vi köa ca 50 minuter vid bokförrådet för att få geografiböcker och så  matteböcker när vi ändå var i farten. Efter geografin trodde vi att dagen var slut, så jag gick till studierektorn för att fixa mina individuella val. Jag ska nu läsa foto i stället för klädsömnad. Och hon sa åt mig att kila ner i fotokällaren direkt för att lektionen var igång- trevligt att ingen i våran klass fått veta något om att ind. valen skulle börja i dag!? Helena sa ju i morse att hon inte hade någon information, på tv-skärmarna stod det inget... De flesta hade väl redan gått hem i tron att de var lediga... Jag gick ner i labbet där lektionen hållit på ett bra tag och fick ett häfte som jag har två veckor på mig att läsa för vi har ingen lektion på fredag eller nästa vecka... Semester ;D Fast jag vill ju bara börja fota...

I går spelade vi volleyboll vid Särsta från typ två till halv sex eller nåt (vi hade beräknat till fyra...) med en badpaus för oss som ville bada. Jag blev iknuffad X antal gånger och drog upp massor av sjövatten i näsan, äckligt... Har gått och snytit mig hela dagen, tar det aldrig slut? Sen när jag skulle cykla hem höll jag på att dö av hunger. Hade klarat en av de värsta backarna och så ringer pappa och vill att jag ska vända, ner för backen igen och uppför nästa, in på ICA och köpa bearnaisesås... Jag gjorde det, men det tog emot!

I morse var jag duktig, jag var i skolan nästan en timme innan jag skulle börja med tanken att jag skulle gå till skolsyster och studierektorn. Utanför studierektorn satt en gul lapp med texten "åter ca 13.00" och klockan var kvart i elva... Satte mig i stället utanför skolsyster och väntade i en halvtimme på att få komma in där. Jag misstänker att en bomullstuss från en tops fortfarande sitter kvar i örat, de knastrar jätteläskigt. Jag får väl gå dit i morgon i stället, hennes grej som hon kikar i öron med var inte laddad.

Vilken trasslig dag det blev... 

F.R.O.G

Så stod det på armbandet som jag gav till min Kattis i dag. Fully Rely On God. Och det känns som att det är just det hon gör, åker iväg till ett främmande land utan att riktigt veta vad som väntar henne och visst är det modigt? Egentligen köpte jag faktiskt armbandet till mig själv men jag kom på mer och mer att hon borde få det. Jag hoppas att hon tyckte om det. Och pannkakstårtorna blev faktiskt goda men hiskeligt onyttiga... Åt nog tillbaka alla kalorier jag simmade bort under den där halvtimmen i morse. Det var skönt att bada i alla fall, man känner inte att man svettas men jag fick ändå upp en arbetspuls. Heja mig! Jag vill nog ha ett halvårskort...

Min (som alltid) försenade familj hämtade upp mig vid Särstabadet, eller rättare sagt de följde efter mig med bilarna medan jag parkerade cykeln. Sen var det bara att åka ut till mormor! Vi pyntade vardagsrummet på övervåningen med gemensamma krafter och de alltmer trasiga papperslyktorna. Vi borde nog köpa nya snart, majoriteten av de gamla har gått sönder men å andra sidan kan jag inte minnas att vi någonsin haft några andra. Vi blåste serpentiner och dukade och bar upp maten och bon apetit! Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kräftor, men jag ska baske mig få i mig minst en om året! Däremot minns jag aldrig helt hur man skalar och har sig... Det är så mycket ben och kladd och något som skulle kunna vara bajs. Likadant med räkorna. Näe, man kanske inte ska svälja något om man inte vet ganska säkert att ändtarmen inte hängde med...

Det är tydligen ingen mässa i Birgittakyrkan i morgon, utan i gamla kyrkan. Dit orkar jag nog inte ta mig, så jag tar väl sovmorgon i stället. Ska träna volleyboll med SKU vid två, hoppas att det blir roligt. Då kanske jag har ännu ett (GRATIS) roligt sätt att träna där jag får umgås samtidigt. Heja SBD-Knivarna!

Nu ska jag fly in i drömmens land, lalala! / Karro

Fortfarande lite bitter...

.. men nu är det i alla fall helg. Jag får väl stå ut med konstiga blickar och sånt eller se till att faktiskt käfta emot. Dessutom så kanske jag kan fixa PA som föreläsare till en lektion i Internationella relationer. Han har varit i krigsdrabbade länder och sett hur det verkligen är, och ett plus är att han är en av de coolaste prästerna jag känner. Är det någon som har fördomar om att präster är tråkiga så borde han nog krossa varenda en. Jag ska fråga honom och om han gillar förslaget så skulle jag ge honom lärarens telefonnummer.

I morgon ska jag troligen gå på avskedsfest hemma hos Kattis innan hon åker till Costa Rica i tre månader. Gissa om jag är stolt över min duktiga tjej? Sen hinner jag förhoppningsvis ut till mormor på kräftskiva också. Avskyr det faktum att inga bussar går dit!

JA! Jag kan ju kolla om det är PA som håller mässan på söndag... Då kan jag ju gå dit och smöra lite... Så kanske jag kan simma lite efteråt, jag ska börja träna tänkte jag. Men det är så jobbigt att träna när man redan har så många "extra tyngder" att släpa på.

Nu ska jag försöka ha fredagsmys med syskonen. Hoppas att de inte ätit upp gifflarna!

Skolstart.

Som att börja ettan igen - ny klass, profilval, schema, klassföreståndare- enda skillnaden mot förra året är att vi skippade rundturen. Klasserna är ju uppdelade efter inriktning/profil. Vi är faktiskt en hel klass med bara teaterelever! I andra klassen går mode&scenkläder, musik, bild&form och internationell kultur. Liksom, att typ 20 pers av 40 väljer teater... Fast jag tror ändå att många kompisvalde, eller finns det likadana teaterapor som jag överallt? Jag känner mig missförstådd så himla ofta av folk i min klass! Eller förra året så verkade det som att vissa bara bestämt sig för att vara otrevliga mot mig och jag fattar inte vad jag har gjort... Är det för att jag är kristen, tråkig, petimeter, besserwisser, tjock, ful, ointressant???
I dag fick vi ett dilemma: om du vore tränare för ett ungdomslag, ni är i seriefinal och den stora målgöraren som gjort hälften av seriens mål kommer till matchen utan skor och benskydd, vad gör du? Du har bara en avbytare ochinga extra skor eller skydd. Låter du stjärnan sitta  (och därmed riskera att förlora matchen) eller tillåter du att en annan spelare lånar ut skor och skydd och därmed blir sittande själv?
Jag argumenterade för det första förslaget eftersom ingen bra lagspelare räknar med att sätta sig själv och sin talang över alla andra. Dessutom tillåter man ju spelaren som står över att värdera sig själv lägre än den som råkar vara bra på att göra mål. Då fick jag höra "Jamen hallå, det är sport! Vill man att allt ska vara rättvist och snällt mot alla och så kan man väl lika gärna gå till kyrkan eller nåt i stället...". Vad fan är det för argument?

Likadant när en tjej förklarar att när hon någon dag är låg och på surt humör och allt är tråkigt, så brukar hon säga att "hon är lite präst i dag". Som om en präst har tråkigt varje dag? Skulle man plugga typ fem år på teolog och PIUS för att få ha tråkigt resten av livet? Ledsen, men så tror inte jag att kallelsen är! Min tro för mig är något underbart som ibland är jobbigt (mkt på grund av dessa attityder) men ofta alldeles underbart. Kan jag inte vara normal bara för att jag är kristen? Hur ska jag palla två år till, och jag älskar mitt program men just nu känns det mest och till större delen som ett helvete. Jag är väl trött och irriterad just nu... Hur får man folk att se den man är utöver "den där konstiga kristna tjejen, och tjock är hon också..."? Just nu fattar jag inte hur jag ska orka? Hjälp! 

"Det är väl Boland i ett nötskal ändå!"

Så sa min Linda i går om att hon började skolan i måndags och jag börjar i morgon. Men det blir väl så på en skola med 1500 elever att man kanske vill ta emot ettorna tre dagar innan tvåorna och treorna... Det ska faktiskt bli rätt skönt att börja igen, det som skrämmer mest är att vi bara har ett lov på hela terminen ju! Fast i början av oktober ska ju jag och klassisarna till Itaalien på utbyte :D Bologna, här kommer vi! Får väl läsa på lite om stan... Och gissa vem som minsann tänker söka till skolmusikalen... (psst: jag) Det har jag ju typ velat sen jag sökte till gymnasiet över huvud taget, men bara tvåor och treor får vara med i musikalen. I går när jag var på musikskolan för upprop och fördelning av lektionstider för flöjten så typ skrattade föräldrarna och barnen åt att jag inte hade börjat skolan än... Nu har jag laddat ner några låtar och hittat en gullig låt från Trolles trafikradio. Lär ju lyssna på lite musik under resvägen i morgon. De flesta ensamma promenader passar bäst med musik :D Nu ska jag sno lite av brorsans kladdkaka. Puss å kram, julegran.

Diskus i mitt hjärta

För ett tag sen så kom jag hem från Diskusmötet här på hemmaplan, Raststället i Knivsta ;D Vi har haft skitkul även om vi haft rätt lite mötestid eftersom vi haft besök från förbundskansliet. Men fan vad kul det är att sitta i Diskus! Fast vi kom fram till i morse under mässan i Knivsta gamla kyrka att vi banne mig inte passar bland folk och särskilt inte när vi är trötta... Jag gick och la mig typ halv två båda nätterna, somnade runt två och alarmet ringde halv åtta. I natt var det dock mer extremt knasigt. Jag vann förresten över Matilda i TP, fast Johanna var med mig innan, line med Matilda och Edvard själv innan alla utom jag och Matilda gått och lagt oss. Vi gav upp, men jag hade tre tårtbitar och hon bara en :D Det är nog tur att jag inte börjar skolan förrän på torsdag så att jag kan vara lite mer utvilad än om jag varit etta och skulle börja i morgon...

Min stackars farmor hade åkt ner till Jönköping för att fira sin 65-årsdag med några släktingar till farfar och massor av andra, hon blev så förvånad när det visade sig vara ca 20 pers där bara för henne! Men när hon var där så fick hon åka ambulans in till sjukhuset. Hon har pacemaker och åldersdiabetes och har tydligen blivit felmedicinerad för båda i TVÅ ÅR. Medicinerna hade nött rätt rejält på magen tydligen... Hoppas att hon får någon typ av skadestånd eller ersättning, efter två år borde de väl ha kollat så att de inte överdoserar? Stackars farmor fick i alla fall mycket besök, nu ligger hon på en sal och har telefon så att hon kan ringa. Inte så kul heller att hamna på sjukhus i Småland istället för på Akkis hemma i Uppsala. Hoppas att hon kryar på sig!

SÅM, fransmän och bad i ösregn

SÅM flöt på även efter den där första kvällen, och andra kvällen var vi på en SÅ vacker mässa vid Lule Älv. Jag har nog aldrig varit så trött på ett årsmöte.

Typ dagen efter att jag kommit hem så fick jag ett SMS från min Linda. Hon undrade ifall jag ville bada med henne, Bruno och Guillaume. Gissa tre gånger? Vi handlade lite fika på ICA (RIM!) och mötte sedan de två franzozerna där de satt och väntade. Självklart började det regna när vi väl kom fram till Särsta, så vi satt ett tag på altanen utanför den stängda kiosken, käkade vindruvor och jag spelade nåt spel som inkluderade att kasta en kniv i marken (KUL!) med Guillaume. Sen var det ett kort uppehåll då vi började byta om, men när linda och jag var klara så reganade det igen. Vi sa att nu jäklar badar vi i alla fall och så kastade vi oss i vattnet trots ösregn... Vi simmade ut till hopptornet och kastade i varandra och hoppade. Efter ett tag så flyttade vi in våra grejer under anslagstavlans smala tak eftersom handdukarna var nästan lika blöta som vi, åt upp munkarna och äpplena och böt om. Senare på kvällen skjutsade mamma in mig och Linda till campingen i Uppsala för att träffa dem igen. Vi gick in till stan och träffade en fransk kompis till dem och så tog vi en promenad i vår vackra men just då lite halvdöda stad. Vi satt en stund på campingen innan mamma kom och hämtade hem oss igen. Gosh, vilken härlig dag det var!

Nu får jag skriva mer en annan gång. Diskus ska ha möte i Knivsta i helgen, jag jar nyckeln till Raststället och om två timmar och en kvart ska jag handla mat med Johanna och Matilda. Dags att komma in i duschen alltså!

Man är i Luleå!

Sitter just nu på Ungdomens hus i Luleå under den första kvällen av Stora årsmötet (SÅM) 2007. För oss söderifrån så började resan redan i går, kl. 17.40 gick nattåget mot Boden och Luleå från Uppsala. Efter ca 14 timmer och VÄLDIGT lite sömn traskade vi av i Luleå och började ta oss mot skolan där de flesta av oss bor medan packningen åkte släp. Efter incheckning (och stor förvirring hos mig och Matilda) flyttade vi in i ett klassrum och fick efter det lite efterlängtad frukost. Sedan var det plenum direkt 09.30 och bara att köra igång med rösträkning och dylikt. Mycket sega diskussioner har det varit i dag och min irritation har ständigt växt mot ett visst distrikt från de mer sydliga delarna av Sverige. Jag är redan astrött efter att först endast ha tillbringat en natt hemma mellan Pride och SÅM och sedan försökt sova på ett bullrande, skakande och stundvis lutande tåg med hård säng. Ska bli rena paradiset att sova på en luftmadrass efter den resan...

Bruno och Guillaume kom till Knivsta i går, för självklart kommer de när jag inte är hemma... Nu ska jag ringa hem till Linda och fråga hur det går, i går dog hennes mobil mitt under samtalet. Puss&Kram/ Hur kan man skriva en motion som man inte vill ska gå igenom?


RSS 2.0