Endast 40 dagar till Kinabesöket börjar...

Jiises vad trött jag blir. Lämnade in två tunga uppgifter i måndags, skrev två prov i tisdags, var ledig i onsdags men jobbade hela dagen med scenografimodellen i alla fall (efter att ha suttit uppe till 1 för att titta på "Fanny och Alexander"- ska skriva filmanalys på den tills tisdag), skrev nationella i matte i går och nu är jag bara slut... Ändå är det ingenting mot vad vissa andra har. Sötaste Ylva håller på med minst två saker samtidigt och sitter uppe hela nätterna och pluggar för att fixa schyssta betyg till studenten. Troligen gör många andra samma sak. Treornas betyg sätts på onsdag. De flesta av mina allra bästa vänner ska ta studenten. Sen försvinner de ut i världen eller Sverige eller så vet de inte vart. Jag vet tusen ställen dit jag skulle vilja sticka men jag får bida min tid ett år till och försöka göra mitt sista gymnasieår till det bästa jävla året i mitt liv hittills.

Nästa vår ska vi ju i alla fall till KINA! Det ska bli så kul när kinesen/-erna kommer och bor hos mig i sommar :D De blir tydligen helt lyriska när de ser kor, åkrar osv. eftersom de troligen aldrig varit utanför den storstad med 13 miljoner invånare de bor i. Då kanske det rentav är en fördel att jag bor mer åt vischan, vi får väl ringa någon bonde i Långhundra och se till så vi får åka dit och klappa kor och sen åka till mormor och plocka jordgubbar och hoppa studsmatta. Det kommer förhoppningsvis och troligtvis att bli helt underbart!

Nu ska jag möta pappa vid stationen. Pappa reser KOLLEKTIVT... Welcome to my world!
/Karro

"Det är bara regn hos mig"

I går hade distriktet Junior- och miniordag på Högbobruk utanför Sandviken. Tidigare har vi alltid hållit JUM (juniormöte) och MIM (miniormöte) en helg var, men nu provade vi att köra ihop det i stället. 116 glada barn och ledare dök upp för att köra "Fångarna på bruket". Det värsta var att det ösregnade HELA dagen. Det var så jäkla kallt och periodvis snöblandat regn. Snö i maj liksom! Jag hade på mig en t-shirt, en tjocktröja, jeansjacka, regnjacka (som jag fick stänga med kardborrebanden för att blixtlåset är paj), Matildas jacka (hon tyckte den var för mycket), Funkisväst och överst en ryggsäck. På benen hade jag ett par trekvarts-långkalsonger och träningsoverallsbyxor. Och jag frös som en leguan på Antarktis.
 Vi funkisar frös, ledarna frös och barnen frös. Man fick lust att gå in i ett kylskåp och värma sig eller nåt. Ändå var jag mest i den ladliknande byggnaden (vars väggar till stor del var pressenningar och helt saknade dörrar) under dagen medan barnen, ledarna samt Line och Sofia (som fotade) var ute nästan hela tiden. Jag fick dåligt samvete framåt finaldags så efter lunch tog jag över Sofias plats som fotograf. Regnet höll på att förstöra Matildas kamera, men det senaste budet jag hört är att den lever igen. Sofia den stackaren var så kall och blöt... Efter finalen var det en kort andakt och sen underhöll clowner utan gränser. De är helt fantastiska och vi hade minst lika kul som barnen. Stor succé!

I går fyllde min kusin Jessica 20 år. Grattis Jessica! Min familj är där och grattar just nu men jag måste tyvärr satsa på mitt skolarbete i dag. Annars kommer jag INTE att må bra nästa vecka.

Stora pussar och kramar till funkisarna från igår! Hoppas att ni inte är dödssjuka i dag. Normala människor blir förkylda av sånt väder- även jag är faktiskt lite täppt i näsan i dag. Vi klarade det tjejer, vi klarade det!

Jag: "Vem var det som kom?"
M: "Det var stiftsbilen, så det var nog någon från stiftet."

/ Burr.

Overflow ERROR

I tisdags tog livsstilsprogrammet slut. Jag hoppas verkligen att jag lyckas med det här nu när jag vet lite hur man kan göra. Jag och Cornelia har redan varit på vattengympa och vi lär göra om det, enda problemet är att Hälsohuset snart har sommarstängt. Tror jag. Informationen på hemsidan är ytterst begränsad. Vi får väl gå fler promenader då helt enkelt.

Jag har så grymt mycket skolarbete att göra egentligen. Jag skrev prov om energi, vitaminer och grejs på gympan för ett par timmar sen och jag tror att det gick bra. I morse skrev vi läs- och hörförståelse i engelska och ibland var paniken nära. På måndag ska ett tonårspsykologiarbete vara inne och helst också det försenade arbetet som ligger sen förut... Då har vi också prov i geografi på "näringsliv i förändring" och konfliktanalysen till Internationella relationer vara inne om den ska bli betygsatt över huvud taget. På tisdag tror jag att matteprovet ligger och "någon gång nästa vecka" ska jag skriva nationella i matte vilket de andra gjorde när jag var borta.
Allting kommer verkligen nu, och det är nu jag ska visa det där sista som avgör om jag har visat mig värd ett VG eller ett MVG. Ju mer jag har att göra, desto mindre får jag gjort. Varför sitter jag här och bloggar nu till exempel? Jag är bara handlingsförlamad och trött och slut. Plötsligt kommer en våg av stress och ångest och sen orkar jag ingenting igen. Jag blir bara så less! VARFÖR ska jag pressa mig själv så hårt, VARFÖR? Jag blir vansinnig.

Som jag sa till Mattias när jag hälsade på lokalavdelningen i Almunge i måndags kväll:
Jag känner mig som en fiskmås med förlamade vingar.

/ PLUGGIS

Karro vs. rotsellerin

Senaste tre dagarna har jag ägnat åt att gå ett livsstilsprogram. Tanken är man ska tappa några kilon nu ;D Ska fortsätta på måndag och tisdag. Det ger mer än jag trodde, även om jag inte kände mig särskilt vital på någon punkt i morse när jag lunkade in i en liiiten simhall kvart över sju. Sov sex timmar i natt (lite för att vara Karro, särskilt när jag redan var trött!) efter att ha gjort uppgifterna vi fick i går, det som tog längst tid var att planera maten för hela helgen och skriva inköpslista. Hade ingen aning om vad som fanns hemma och jag suger nog på det här med matlagning. På kursen har vi lagat mat varje dag, några lunchen soom åts på plats och några middagen som skulle med hem i matlåda. I dag gjorde vi ingen middag för över helgen ligger all makt i våra händer. Har ätit massor med skumma grönsaker och rotfrukter, eller för mig är det mesta som är grönt läskigt och äckligt. Jag är så sjukt kinkig! Men det kan vara godare än man tror och det mesta har gått ner. Under matlagningen så kommer plötsligt typ "skiva rotsellerin"... Tittade mig omkring i köket och tog det som låg på bänken som jag inte kunde identifiera som något annat- och tänk, det VAR rotsellerin! Ett-noll till Karro och grönsakerna ska DÖÖÖ...

I morse när jag kom till den där lilla bassängen för att prova på vattengympa så var jag ensam med instruktören. En tjej kom senare efter att ha försovit sig lite, min nya (och jämnåriga) vän Cornelia var magsjuk (visade det sig senare), en tjej skulle komma efter lunch och den enda mannen hade hoppat av kursen. Så det var bara att börja ensam... Var ganska glad när den andra tjejen dök upp. Så fick den lille mannen på land instruera två tappra kvinnor... Frukosten var välkommen efter det!

Cornelia är min nya vän. Hon är lika gammal som jag och går också den här kursen. Vi sågs första gången första kursdagen i tisdags, och nu ska hon med oss till Taizé! Hon skulle åka dit förut men kom aldrig med, så igår kväll halkade hon in lite på ett bananskal och anmälde sig på förmötet... Så himla kul! Hon bor i Knivsta och alltihop. Vi ska förhoppningsvis börja gå på vattengympa tillsammans och kanske ta några promenader med stavar ;D Wiiii! We love it!

I dag har jag också pratat med Line i telefon i 35 minuter. Kort tid för oss tror jag, men pappa sa att jag inte fick ringa till en mobil från hemtelefonen i mer än en halvtimme. Line ska också med Knivsta till Taizé. Mina BABES! 9-18 augusti är Europa inte säkert. Jag undrar hur mycket jag egentligen pratar om och tänker på och associerar till Taizé. Det stället, den stämningen, de veckorna har förändrat mitt liv. Håll ut, Taizé, jag kommer!

/ Laudate omnes gentes!


Kinaa!

Idag fick vi höra det. Alla som anmält intresse får åka till Kina nästa år! JAG SKA TILL KINA I TVÅ VECKOR, FATTA DET! Håll i Kinesiska muren och ta skydd, för här kommer jag! 2-9 juli kommer en eller två kineser hem hit och bor... Det brukar tydligen vanligtvis vara livrädda, aldrig ha varit utomlands eller kanske ens sovit borta och så är de två år yngre än oss. Lasse har varnat oss för den skumma maten och de vidriga offentliga toaletterna i Kina för att folk ska veta det redan nu, tydligen var det en del gnäll på senaste resan. Men Taizématen klarar jag ju och jag har ätit ur konservburkar i Genève- dags för en större utmaning. Men jag vet inte om jag vågar testa friterade sjöhästar, skorpioner, gräshoppor eller silkesmaskar om jag hittar några... Men hallå, JAG FÅR ÅKA TILL KINA! Jag är så sjukt glad just nu att jag bor i ett rikt land med rika skolor så att jag får se ett land på andra sidan jorden för max 4000 plus fickpengar. Få andra får den unika chansen att möta en annan kultur. Vilken härlig final på trean! Troligen åker vi 15 mars-1 april någon gång. Rent politiskt korrekt är det kanske inte att åka till Kina, men jag känner att om jag ser lite av Kina inifrån ett riktigt kinesiskt hem så kanske jag kan åka hem och veta mer om hur jag kan påverka härifrån. Jag åker ju inte bara dit som en vanlig shoppinggalen och naiv turist.  Åh, jippie!

I kväll skulle jag ha varit i Almunge på SKU-kväll hos dem, de skulle ha en alkoholfri bar. Men när jag ringde upp Mattias så skrek han "JÄVLAR, det hade jag glömt!". Det blir inget i kväll, för de har haft inbrott i församlingsgården där vi skulle ha varit och det är glassplitter och sånt lite överallt. Ingenting verkar ändå ha stulits, även om de inte hunnit göra någon riktig inventering än. Vad håller folk på med?

Förresten, om någon borta i Tierp inte hörde... JAG SKA TILL KINA NÄSTA ÅR! JIPPIE!
/ Karolin

Gospelgympa utan gospel och utan gympa?

I fredags skulle Karro vara duktig och bara göra skolarbete. Eller, jag skulle åka in till stan och handla Rättvisemärkt godis till lördagen och sen göra observationen till tonårspsykologin (som måste göras i stan) och skriva klart den och sen räkna matte. Sen ringde Jonas och sa att  han kunde handla själv så då återstod matten för jag orkade inte åka in bara för att observera.  Och visst räknade jag några timmar, men sen ville Karin att jag skulle komma hem till henne och Frida för dit skulle Joel, Arlene, Erik, Raven och Hanna också. Och eftersom Joel är störtskön som alltid och Erik och Arlene inte bor runt hörnet precis så tänkte jag att va fan... Så jag travade över dit där Karin (senare med assistans av Frida) först försökte hjälpa mig med matten men gav upp efter att vi trasslade in oss allihop. Typ "vadå, han kan ju inte köpa MINUS tre hekto godis?" XD

Sen kom de andra och så gjorde vi toast med godis i. Typ bounty, Geisha, center, hallon-rabarbermarmelad, Dumle... Gott och maximalt onyttigt! Vi blev extremt perversa efter ett tag och allt man sa misstolkades, verkligen ALLT! Till exempel Arlene: "Jag har ingen banan, jag bara äter banan!... NEJ!...Det var KARINS banan...NEJ! SLUTA GARVA!" Efter det lekte vi charader med helt sjuka meningar, det dröjde ett tag innan jag kom på först av alla att Joel var en Michelingubbe... När jag fick meningen "Päronet Bengt grovhånglar med en fullkornslimpa" visste jag inte riktigt var jag skulle ta vägen. Efter alla charader gjorde vi det vi skulle ha börjat med: tacos. Sen var jag duktig och var faktiskt hemma före tolv så att jag skulle slippa dyka upp på lördagen och se ut som ett lik.

I går var det så Konfafesten. Jag och Line skulle ha gospelgympa som ett av alla event i Domkyrkan och jag var lite nervös. Gospelgympa är inte min starka sida men se dum ut, det kan jag! Så egentligen var det inte så illa. Men Line sa när hon kom dit att de inte hade hittat någon gospel så hon hade gjort en koreografi till Adam Tensta istället. Mina dansmoves är inte särskilt bra så jag skulle vara inbjudare och försöka få in några av de 600 konfirmanderna dit. Jag skrämde nog mer än jag lockade. Under promenaden till Musikens hus gick jag med en liten samling som helst ville gå på stan och shoppa skor nu när de var i Uppsala. OK, kul at ni gillar oss så mycket... Väl i Musikens hus fick de se en teater medan vi SKUare gjorde i ordning Matildas och Lines bord om SKU och mitt bord om Rättvisemärkt. Fikapaus- konfirmander kommer och äter Rättvis choklad. Efter fikapaus- chokladsmul överallt. Efter nästa pass- MIDDAG. GOD middag. Efter middag- Boland uppträder. Synd att det nog knappt var hälften så bra som det är när alla skådisar är med och ljudet funkar. Efter uppträdande- Karro och Carro går till stationen i skydd av mörkret. Jag kan inte fatta att jag när jag satt på tåget hem konstaterade att det då var exakt 13 timmar sen jag gick hemifrån. Jag var verkligen inte snygg i stiftets funkisväst, de är illgula med reflexer så att man ser ut som en varningstriangel. SKU:s är åtminstone röda och bra mycket snyggare med stor logga på ryggen. Ville ha sån!

Idag har Karro bara gått medsin reklam. Ska försöka att inte dricka mjölk för att se om magen mår bättre då- kan någon tänka sig en laktosintolerant Karro? Hoppas att jag INTE är det.

Kram/ Fågelskrämma


Knivsta by night

I helgen var det DÅM (DistriktsÅrsMöte) igen :D Jag sov sammanlagt ca 9 timmar från fredag till söndag. Det jobbigaste var nästan att hänga med i mötet fast jag inte fick rösta eftersom jag satt i DISKUS. Man vill liksom ropa ja vid röstningarna men får inte och hade bestämt precis vilka jag ville rösta på i valet men kunde inte göra ett skvatt. Det blev svårare att hålla sig vaken då också... Och då skulle man ändå vara beredd på att svara på frågor, informera eller sjunga verksamhetsplanen tillsammans med Måns (som kompade på ukulele-såklart! Det är ju MÅNS vi snackar om!). I år hade folk också lämnat in lite roliga pausprogram som de ville att DISKUS skulle göra- ni som alltid önskat se mig dansa limbo, mima min morgon eller imitera mitt favoritdjur och inte var där missade något. 
Nya DISKUS verkar lovande och jag hoppas på det bästa. Men fan vad jag kommer att sakna folk som avgick! Halva styrelsen inklusive ordförande försvann. Jag blev så glad att någon ville plädera för mig alls, stort tack till Johanna :) I alla fall så blev det ju några mysisar som blev kvar med mig. Och kanske några nya mysisar som jag kan mysa med ; ) Måns har faktiskt lovat att Chrille kan ge mig sköna citat nu när han själv inte är med längre. 

Igår var det Valborg. Var inne med syrran och Kristina och tittade på Forsränningen (där jag fick se åskådare hoppa i ån iförda kalsonger, och kände igen en av dem) och åkte sen hem igen. Gick till majbrasan vid Särsta som vanligt och hade tråkigt en stor del av kvällen. Nästan ingen jag kände där, mest vuxna man kände igen och barn man känt. Gick hem runt halv elva och försökte klura ut vad sjutton de bygger på Thunmans skolgård. Det är typ trä överallt och hängmattor och grejer...

I dag har familjen köpt studsmatta ;) Vi åkte ut till mormor och satte upp den för här hemma får vi inte plats med den. EFter en stunds hoppande och korvgrillande åkte vi hem och Karro satte sig med matteboken igen. Sen ringde telefonen och kusinvitaminerna Linda och Jenny ville gå på promenad med hundarna. OK ropade jag och syrran och så kom de över. En timme senare kom två trötta systrar och trötta hundar glatt tillbaka hem efter att ha sett Knivsta by night. Kanske ingen vacker syn...     

RSS 2.0