Mitt i vinstens yra- pest eller koleravaccin?

Sen i måndags så har mitt liv varit fullständigt kaos, naturligtvis. Det som är krångligast just nu är att jag inte har någon medresenär att ta med på min andra plats! Jenny skulle med och vi vaccinerade oss och allt men i går blev det definitivt att hon nog inte kan följa med. I onsdags fick hon tillbringa sin 18-årsdag med att sitta ungefär 13 timmar på akuten. Hennes blindtarm krånglar men de vill inte operera bort den förrän den typ spricker. De skickade hem henne IGEN och vad jag vet så har hon fortfarande ont, det hade hon åtminstone igår kväll. Så hon åker inte med, även om det skulle gå över just nu så kanske hon får ont igen under resan och antingen måste opereras i Addis Abeba eller sitt på hotellet och ha ont i värmen. Vi tar inte den risken och hon är jätteledsen och jag med, jag ville verkligen ha henne med!
Jag frågade då istället hennes syster Linda. Hon kollade med sin chef idag men de ger bara ledigt vid speciella händelser som begravningar och dylikt. Så hon kan inte HELLER följa med. Helst måste jag ha en ny kompis att ta med innan på måndag för annars börjar läget bli akut. Hjälp!

Igår var jag hur som helst på Rädda Barnens kontor med pappa på möte med Jessica från Rädda Barnen, Sari från Piraja och regionschefen för Rädda Barnen i östra Afrika som var på Sverigebesök. Honom fick vi bara låna en stund men han hade bott i Addis Abeba i tre år när regionskontoret låg där, när sedan det flyttades till Nairobi så flyttade han med... Det var jättebra att ha någon där som hade så mycket erfarenhet av landet! Jag glömde fråga honom om eluttagen, om de ser ut som här eller om man behöver en adapter... Jag får väl köpa en och ta med, lär väl få använda den någon gång senare i livet om inte annat! Jag ska också ge mig ut och jaga kontorsmaterial (pennor, sudd, skrivböcker) för att ta med och ge bort där nere. Någon som har en massa pennor liggandes?
Det var ett bra möte och pappa och jag var alldeles lyriska när vi gick därifrån. Jag känner mig väl omhändertagen och nästa vecka ska jag och kanske också min anonyma medresenär försöka träffa Li som också ska med på resan och ta en fika eller nåt med henne i Stockholm (hon bor på Gotland men hon kommer upp till Stockholm helgen innan vi åker, kan vara kul att åtminstone se varandra innan). Jag har fått order om att köpa med mig etiopiskt kaffe hem för det är de tydligen mästare på- synd då att jag inte dricker kaffe själv. De har tydligen något de kallar för Afrikas största marknad i Addis också, den måste jag hinna med!

Nu ska jag gå och ha teater. Någon som har lust att sticka till Etiopien?
/Karro som hara tagit Twinrix-spruta och druckit konstigt koleravaccin med "hallonsmak" mot turistmage- det smakade kolsyra!

JAG VANN!

Detta är helt otroligt, men JAG VANN RESAN TILL ETIOPIEN! Idag när jag gick på gågatan ringde Jessica från Rädda Barnen och sa att jag vunnit. JAG! Och jag får ta med en kompis! Jag är inte ens vaccinerad (ska fixa det i morgon)! Jag behöver inte betala någonting! (Fast jag måste köpa en kamera så klart!) Det går knappt att inte avsluta varje mening i detta inlägg med något annat än utropstecken! Gissa om jag kommer att fara som en skottspole i skolan i morgon... Fixa ledigt, försöka fixa så att jag kan skippa nationella proven i svenska eller göra dem i vår, kanske fixa en förlängd deadline här och var... 
Och Jenny fick läsa upp ett av de bifogade dokumenten i mailet Jessica skickade i telefon för mig som inte kunde öppna det, det andra kunde ingen öppna. Det lät helt fantastiskt, vi ska både titta på Rädda Barnens arbete och göra annat, tex. rida i en nationalpark och gå på sightseeing i Addis Abeba där vi kommer att bo på ett HILTON-HOTELL. För övrigt har jag frågat Jenny om hon kan tänka sig att följa med mig. Haha, snacka om 18-årspresent... Typ "Hej, vill du följa med mig till Afrika?". Jag är så lycklig över att jag vann att jag knappt kan andas. 3 november lyfter vi från Arlanda, Etiopien här kommer jag! Det här är ingen resa jag kunnat boka hos en resebyrå, den är alldeles unik. Åh, jag är så GLAAAD! Och varje kväll under resan ska jag blogga på Pirajas hemsida på piraja.se så då kan ju intresserade läsa där om jag inte lägger upp det här : ) VILKEN LYCKODAG!

Puss och kram
/ Överlycklig!   

Jag blir crazy av löv...

I fredags ringde en tjej från Rädda Barnen för att prata med mig om tävlingen och vad som händer om jag vinner. Frågade lite om mig och så. Hon skulle höra av sig idag och tala om ifall jag vann eller inte. Jag kommer att bli så jäkla lycklig om jag vinner men så jävla besviken om jag inte gör det. Jag borde bara vänta utan att förvänta mig att vinna men samtidigt vara beredd på det, men det funkar inte. Jag vill ju så gärna vinna! Det skulle nog vara mitt livs vinst. Jag borde vara nöjd med att ha kommit så här långt, men samtidigt... Förstår ni?

Jag har ont i ryggen och axlarna, träningsvärk från igår. Var hos mormor och morfar tillsammans med familjen, kusiner, moster och morbror för att kratta LÖV. Mormor och morfars tomt är ganska stor och det står mycket träd omkring och på den. Det tog säkert 3 timmar att kratta hela gräsmattan och blåsa av grusplanen med inlånad lövblås, och då var vi ändå minst 6-7 pers som jobbade. Mycket av löven la vi av tradition i en stor hög som sedan vi barn under 20 (Linda vägrade) slängde oss i. Jag tänkte att vi skulle ta kort, men tydligen har hundfan Core tuggat sönder syrrans kamera (tidigare i veckan rök även mammas mobil)! Om beskedet idag blir positivt så tänkte vi att jag kunde ta från mitt sparkonto och köpa en ny kamera att ha med mig i Etiopien...
Vi högg ved också, Jenny och jag hade teamwork ;D Det är svårare än man tror att hugga ved (och hantera en lövblås med för den delen!), men med mig vid yxan och henne vid släggan gick det fastän långsamt. Och så grillade vi korv och åt middag innan vi åkte hem, trötta men nöjda. Det är så himla kul att jobba i lag sådär och samtidigt hjälpa till!

Natten till igår sov jag "bara" sex timmar. Firade ju Carros 18-årsdag :) Vi åt massa god mat och efterrätt och hade kul. Jag gav henne en bok med "Barns tankar om kärlek", hon tycker ju också om barn (hon går ju till och med Barn och fritid) och barn är så gulligt kloka. Jag hade i alla fall kul och det tror jag att alla hade... Hoppas det i alla fall! Sen fick jag sova hos Carro, väldigt snällt eftersom klockan var 3 på natten... Så min familj fick hämta mig där i stället efter min improviserade övernattning så att vi kunde komma ut till mormor. Jag var inte så trött som jag befarat...

Nu ska jag äta lunch och vänta på att telefonen ska ringa. Fatta vilken hjärtattack jag kommer att få när de väl ringer!
/Karro

Illamående spänning blandat med stress.

Det duggar inte så tätt just nu, men det är väl delvis för att laptopen hemma får spel hela tiden så att man måste starta den i felsäkert läge (=inget internet) och att den gamla datorn är , ursäkta uttrycket, föga attraktiv att sitta vid. Den vill nog ha en ny hårddisk... Och så delvis för att jag antingen är borta eller för upptagen för att kunna sitta ner utan en skolbok i knät. Känns så i alla fall... Men nu måste jag få blogga av mig lite!

Just nu mår jag illa av spänning. Jag var med i en tävling som tidningen Piraja har där man kunde vinna en resa tillsammans med Piraja och Rädda Barnen till Etiopien. Man skulle svara på några frågor och sen skriva en motivering till varför man skulle få åka - och idag fick jag ett mail där det stod att jag var en av finalisterna! De ville ha mitt mobilnummer och jag kissar nästan på mig av spänning. Resan är redan 3-12 november men sista tävlingsdatum (enligt hemsidan) är på söndag. Himmel, tänk om jag måste överleva till dess utan att veta någonting? Det värsta är att vi har nationella prov i svenska B de veckorna, men i helvete heller att jag tänker låta dem stoppa mig! Det borde väl gå att ordna? Annars får jag väl få IG i svenska då, svenska B är inget kärnämne och jag har inga IG:n hittills PLUS att jag läser för mycket poäng i alla fall. Men hjälp, tänk om jag faktiskt VINNER? Herregud! Jag skulle dö av chock!

Annars är mitt liv inne i en hektisk period. Jag stressar dubbelt så mycket som jag brukar och det är nog verkligen inte nyttigt men jag vet inte hur jag skulle klara mig annars. I helgen var jag på den där Internationella forumhelgen i Uppsala, med "Zimbabwe och mänskliga rättigheter" som forum. Forumet leddes medstadels av Kupakwashe som är från Zimbabwe och kom hit för bara ca 6 veckor sen. Han är präst och underbar, har en svensk fru och tre söta små barn som jag lekte väldigt mycket med under lördagen och söndagen. De var 4, 2 och sju månader, så Sissela som bara var sju månader var med sin mamma Angelika medan Elias och Khoulani var med mig. Underbara ungar! Jag börjar få känsla för det här med Afrika som kontinent... Den är så intressant!

Nu måste jag nog pallra mig iväg till naturkunskapen och sen bege mig mot stationen, ska till Valbo på lokalavdelningsbesök ikväll tillsammans med Line :) Och om mobilen ringer med okänt nummer nu så får jag hjärtslag, tänk om det är från Piraja...
/ Magsår?

UKK, här kommer Knivstakusinerna!

I dag har släkten varit här. Allihopa träffades samtidigt vilket inte är särskilt ofta, någon brukar alltid saknas! Oftast är det kanske jag som saknas... Det bara blir så i mitt aktiva liv. Vi åt mat och jag fick pengar, ett par strumpor, en grej att massera huvudet med och en ananas. Ja, en ananas! Fredrik hade tydligen fått en melon istället för blomma av mamma i somras när han fyllde år, så nu fick jag en ananas... Och så fick jag en biljett till en föreställning med Björn Gustafsson, Soran Ismail, Özz Nujen och Måns Möller på lördag! Jag och Jenny ska gå tillsammans och det kommer att bli världsbäst är jag fullständigt övertygad om. Vi på Uppsala Konsert och Kongress, håll i er Uppsala! Linda skulle gå om några veckor så då kan vi tracka henne och berätta ALLA skämt i förväg XD Vad kul vi ska ha Jenny... Och så ska vi gå ut och äta innan. Wei!

Vilken helg, jag fattar inte att det är måndag i morgon och jag måste gå till skolan. Men efter skolan ska jag Mingla på stiftets hus med andra delegationen från Zimbabwe :) Sånt brukar alltid bli kul. Men jag är så trött... Jag måste försöka börja äta normalare igen. Idag vid middagstid var första gången jag åt ett mer normalt mål mat sen i fredags kväll. Innan åt jag bara bullar hos Lina igår och lite chokladrutesmet. Helt sjukt. Jag har inte varit särskilt hungrig heller... Dåliga vanor, måste bort. 

Jag tror att jag kanske har råd att åka på nyårsmötet i Bryssel :D Jag vill verkligen dit. Även om det känns konstigt att inte fira nyår med familjen så firar jag ju i alla fall jul med dem... Sen är frågan hur mycket pengar jag kommer att ha över till Kinaresan om jag tillbringar nyår i Belgien. Men det brukar lösa sig... Jag vill uppleva ett nyårsmöte till och nästa nyår vet jag ingenting om var jag är. Kan lika gärna vara på andra sidan jorden vid det laget! Min framtid är en blank sida... I går frågade Thessan mig vad jag skulle plugga på universitetet. Jag bara: "Universitet???"...

Nu ska jag kolla på Delfinbuss hemsida när sista dagen är för att boka biljetter till nyårsmötet. Lät som att Sofia och de skulle ner...

Hare bäst
/Kanelbullar är goda med kokos också.

Vilken kväll!

Ja, sen i tisdags så är man då 18. Jag fattar det inte. Jag får göra nästan allt som är lagligt- utom att köpa sprit. Skum lag egentligen...

Och igår hade jag slutligen min fest. Helt underbart! Tack till ALLA som kom och gjorde kvällen minnesvärd. Kanske särskilt till Annika, Sofia, Ida och Line som hjälpte till. Och för alla fina presenter... Och somliga lämnade över på annorlunda sätt. Singi lämnade en jättefin present på byrån innan hon gick tillsammans med ett kort där hon skrivit så fint under kvällen, det var så fint att jag nästan grät. Och Sara gav mig en TAVLA som hon gjort själv! Den är så fin! Satsa på konstnärsyrket kvinna! Och då lämnar hon den på mitt rum så att andra inte får se denna konst... Skam.

Idag har jag träningsvärk efter en workshop som vi hade igår på teaterlektionen, ledd av två sydafrikaner. Vilken workshop! Man hade nästan andnöd när man gick därifrån, det var lite som nån sorts uppenbarelse. Så häftigt, sncaka om kick! Karro har träningsvärk i magen och ryggen...

Idag har jag städat efter igår. Sen bakad jag chokladrutor men saknade ingredienser till glasyren så den är fortfarande inte klar. Sen gick jag på möte med Knivstamaffian hemma hos Lina för att fira kanelbullens dag. Vi bakade bullar och satt sen och myste och såg på de 18 första avsnitten av "Mysteriet på Greveholm"...  Helt klart en av världens bästa julkalendrar. Sen ville Lina sova så jag, Kakan och Joel begav oss hemåt. På vägen kom vi på att Kakan också hade Mysteriet på Greveholm på video... Så vi gick hem till henne och såg de sista 6 avsnitten XD. Sen tyckte Kakan att vi skulle titta på Skönheten och Odjuret också, men jag sa att jag nog behövde gå hem och sova. Släkten kommer ju trots allt i morgon. Och här sitter jag nu i alla fall... Men nu ska jag faktiskt sova.

/18 år ;)

RSS 2.0