Eko!?

Ni vet såna där dagar då man vaknar och ingen är hemma och man vet var alla är? Det här är en sådan dag. Jag misstänker att de har åkt in till stan, fast inte brorsan. Det löser sig nog.

I natt spelade jag Sims till typ 2, vilket inte alls var meningen egentligen... Sen rotade jag fram mina franskaanteckningar och började plugga till Genève. Jag kan ju ändå lite franska! Och med lite hjälp från frivilligt offer och en bok och en cd så skulle jag nog kunna lära mig mer utanför skoltid. för ingen jävel på skolan vill ju läsa steg 2! *bitterheten osar*

Nu ska jag nog passa på att spela ännu lite mera sims när datorn ändå är ledig, för sen kommer ju resten av bandet hem.
PUZZ(lite fjortisvarning där!)/ Karro

Äntligen jullov så att man slipper åka till Uppsala varje dag- trodde jag, ja!

I går släpade man med sig sina småsyskon på stan för att köpa julklappar och annat.Fem timmar minst höll vi på. Självklart kunde jag uträtta saker själv också. Jag köpte några julklappar, köpte ett par saker till mig själv och växlade pengar till Genève. Till mig själv köpte jag en radio att ha i Genève, gudstjänsterna kommer att översättas via radio, och en liten ficklampa vilket jag alltid saknat i Taizé när det blir mörkt! Aldrig mer lysa sig fram med mobilen! Efter timmar av shopping, lunch på Max och ha introducerat mina syskon för den fantastiska affären Designtorget tog vi tåget hem och bad pappa hämta oss vid stationen. Vi var helt slut!

Just nu är jag också väldigt slut. I morse åkte jag till stan igen, den här gången med pappa. Han hittar inte så bra där längre eftersom shopping knappast är hans största intresse. Han trodde att Uppsala Färg låg mittemot S:t Pergallerian där Gina Tricot ligger sedan flera år tillbaka osv...
Vi köpte några julklappar och jag köpte presenter till värdfamiljen jag ska bo hos i Genève (undrar hur många gånger i den här bloggen den staden nämns? Måste kolla sen!), vilket inte var det lättaste eftersom jag ju verkligen inte har någon aning om var jag hamnar. Jag kan ju lika gärna hamna hos en ensam äldre dam som hos en barnfamilj med fem ungar! Snapsglas-tänk om de är nykterister? Bok om Sverige på franska- tänk om de faktiskt talar italienska eller tyska? Bok på engelska- de kanske inte kan engelska alls? Så där höll jag på en god stund och det landade i att jag köpte en osthyvel med Sverigeflaggor på skaftet och en Sverigeflagga. I alla fall ett försök till att visa uppskattning för att de tar emot mig!
Oavsett vad jag börjar skriva eller prata om så tycks jag alltid hamna i att skriva eller prata om Genève... Jag börjar bli aningen nervös och packningssugen, funderar på att börja packa redan i morgon eller nåt då man mest väntar på julafton. Alltså shit, tänk om jag inte får bo med Linda utan skickas iväg ensam tvärs igenom stan till en familj som inte kan engelska alls! Nåja, det ska nog gå bra och jag tror att vi kommer ha galet roligt. Lite konstigt känns det att inte fira nyår i Långhundra och sitta och mysa till grevinnan och betjänten med familjen...

Direkt efter pappas och min shoppingrunda i dag gick jag direkt ut med min reklam. I dag tog det hela fyra timmar... Jag har så ont i min rygg och mina fötter! Nu har jag gjort min del i verksamhetsberättelsen åt Diskus också så nu räknar jag med en dag som mest går till att mysa i morgon. Klä granen ska vi också göra, och så ska jag rimma på julklapparna och slå in de sista!
Pussar och kramar till alla!(Jag orkar inte avsluta med att tjata om det där som slutar på ommentera)
/ Karolin

Vadå "de har inte euro i Schweiz"?

Wow alltså... Jag förstår mer och mer hur vuxna kan snacka om att 20 år sen känns som igår- tiden går så himla fort!
Förra helgen var jag typ hemma på lördagen och gick min runda och delade ut reklam, det tog tre och en halv timme när jag var ensam... Men snart går det nog fortare! Och snart blir det ljusare också... I söndags hade vi chokladföreningsmöte hemma hos Emma i typ 5 timmar vilket inte tycks vara ovanligt i sammanhanget :D Proppmätt på choklad åkte jag hem och pluggade matte.
I måndags morse var jag lite bitter. Ingen annan i min grupp gick med på att komma tidigare till skolan för att planera del två av redovisningen på svenskan. Vi har jobbat om dialekter och alla redovisade i pusselgrupper lektionen innan, men som en extragrej skulle alla grupper också spela upp något för resten av klassen. Lyckligtvis fick vi förberedelsetid och svängde ihop en scen lite snabbt. Det gick bra, men det var måttligt irriterande att så gärna vilja göra något innan när de andra inte var så himla ambitiösa. Även måndagskvällen gick åt till att plugga matte, vi hade prov på tisdagen. Det gick inte särskilt bra, fritt översatt från mitt språk så gick det kanske bra.

I går spelade vi upp de noveller vi dramatiserat på dramalektionerna, och det gick faktiskt jättebra. Jag blev grymt imponerad över att alla lyckats så bra! Kändes som att vi var lite av en "riktig" teaterklass. Lärarna ser oss ju lite som det, det är nog egentligen bara estetarna som drar den riktigt skarpa linjen mellan "halvesteter" på IK och sig själva. Jag har fått frågan vad i all världen jag gör på IK om jag vill syssla med skådespeleri, som om man inte skulle kunna stå på scen utan att ha gått teater!

I dag hade vi julavslutning. Min klass hade inga lektioner men det hade de flesta andra, jag åkte ändå in till avslutningen i missionskyrkan. Det enda knäppa vara att knappt en enda sång handlade om julen! Teatertreorna var nog bäst i år också, även om deras inslag var väldigt kort! Rektor Reine är lite som en jultomte som man ser två gånger om året och alla undrar vad han gör mellan julen och sommarlovet och sommarn och julen. Utom att skriva i bolandsbladet varje vecka förstås- men hur vet vi att det är han?

Efter avslutningen tog jag och ett gäng kompisar en fika på café Linné och sen åkte jag hem till Knivsta, gick hem och åkte direkt till Magarethaskolans skolavslutning. Mysigt. Sen åkte jag direkt till kyrkan och gick på mässa med Linda :D DET ÄR MINDRE ÄN EN VECKA KVAR TILLS VI ÅKER TILL GENÈVE! Det är bara ett par dagar sen vi kom på att de inte alls har euro i Schweiz- de har schweiziska franc. RESFEBER!
Kommentera!/Karolin 

Svensk Direktreklam, snart i DIN brevlåda!

Helgen i Hallstavik blev en ganska bitter helg från Diskus sida. Från början var jag, Line, Matilda, Lotten, Erika, Johan, Ankan och Ida där, men Ida åkte hem på lördag förmiddag efter en utbildning i första hjälpen. Den var faktiskt ganska kul men halvläskig på slutet då vi delades upp i två grupper och den ena skulle agera som om de hade olika skador och den andra försöka assistera och larma ambulans. Jag skulle låtsas ha ett astmaanfall och tyckte att jag visade hur tydligt som helat att jag helt enkelt inte kunde andas, men Johan trodde att jag helt enkelt bara var chockad. Efter ett tag flämtade jag "astma" och hans kommentar blev "Astma? Jamen SÄG det då!"... Han hjälpte mig till slut och så var det våran tur. Jag skulle försöka hjälpa Matilda som var chockad men var lite förvirrad själv över vad jag skulle göra. Johan som hade massor av sår och fejkblod höll på att slå ner Line med sina ständiga epilepsianfall (tilläggas kan att LIne är ungefär hälften så stor som Johan...). Lyckligtvis behövde vi aldrig öva att linda huvuden på henne på allvar... 

Hur som helst, efter första hjälpen var både Ida och Ankan borta och vi var för få för att kunna ta beslut. Vi hade heller inte särskilt många punkter att ta upp. Vi övervägde att prata policys (ibland funderar jag över om det ordet kan ge utslag!) men kom fram till att det var lite poänglöst med tanke på att övriga 5-6 pers som INTE var där ändå skulle ha synpunkter senare. Vi började delegera vilka som skulle skriva vad i verksamhetsberättelsen och jag, Matilda och Line skrev en saga om Diskus att presentera på DÅM (Distriktsårsmötet). Valberedningen kom på besök och pratade med oss om vad som krävs av nya Diskusledamöter, vilka av oss som vill sitta kvar osv. Egentligen kunde vi ha åkt hem på lördagkvällen, men vi orkade inte städa då. Johan åkte hem då och Erika sov hos Thomas och Lotten sov hemma, så det ledde till att jag, Line och Matilda var de enda som sov där... Där låg vi och tittade på "Mysteriet på Greveholm" mitt i natten... Vi var lite bittra eftersom vi var så några, vi kunde ju inte ens klubba att mötet var avslutat... Fast nästan varje stund med Diskus är så underbar för mig, så för mig var det inte så jobbigt!

På söndagen började jag med mitt JOBB. Jag delar numera ut reklam och Uppsalatidningen till 273 hushåll... Pappa hjälpte mig i söndags så att det skulle gå lite fortare, och ändå tog det två timmar. Lär väl gå lte fortare när jag kommit in i flytet. Dessutom är allt färdigsorterat och jag får motion och 100-200 kr per gång. Jag slipper ju dessutom slava på ProVoice telefonförsäljning vilket halva min klass redan gjort, och nästan alla har sagt upp sig. Jag slipper göra något jag hatar (pracka på folk saker de egentligen inte vill ha) och är inte beroende av att vara bra på att sälja saker (bevlådor är inte särskilt sociala varelser och käftar sällan emot, ingen har bitit mig än). Jag slipper störa folk på deras fritid och behöver inte dras med deras arga reaktioner om jag stör mitt i en hockeymatch. Det här jobbet kirrar vi! Efter utdelningen åkte vi till min farbror och firade kusin Tindras femårsdag och brorsans tolvårsdag. Myyys!

Den här veckan har varit ganska så intensiv, fast så är ju mitt liv nästan jämt. I onsdags var det luciavaka vilket innebar att jag höll i gång fram till halv elva då pappa hämtade sin utmattade förstfödda utanför kyrkan... I går redovisade vi på Kultur- och idéhistorian om de målningar från Barocken som vi analyserat. Jag analyserade "Matteus kallelse" av Caravaggio, en riktigt vacker målning faktiskt. Men jag hatar att redovisa inför klassen, för det känns aldrig som om någon faktiskt vill höra vad jag har att säga... Det ger en LÄTT obehagskänsla. I dag har vi snackat lite om de böcker vi läst i ämnet Internationella relationer. Naturligtvis valde jag en bok om Zimbabwe, nojig som jag är :D
Nu på eftermiddagen har vi haft möte med utbildningsutskottet. Vi har planerat en utbildning för kontaktpersoner och registeransvariga, vi kan bara inte komma på något namn! Tidigare har utbildningen varit kallad "Att sitta i en styrelse", men nu behövs ingen styrelse för att vara lokalavdelning inom Svenska Kyrkans Unga. Hoppas att något av utskottets arrangemang blir AV nästa år. Vi har varit lite olycksdrabbade!

Den som läser hit kan få en extra kram av mig nästa gång, och en till om ni kommenterar! (Ni kan även slippa kramen om ni inte vill kramas med Karro Teddybjörnen). KRAAM!/ Karro
(Och JA Carro, jag ska närmast definitivt till Pirates Cup! Vet däremot inte om Diskus skapar ett lag eller om jag spelar med Knivsta...)

Glurk?

Det blev ett väldigt uppehåll i mitt bloggande där ett tag. Det beror inte bara på att jag var borta även helgen efter Sigtuna på 27-timmars och att skolarbetet lagt sig som en tjock och dammig matta över mig, utan även att vi har hittat The Sims 2 igen. Beroendet är ett faktum! Och eftersom helgerna gått åt mest till att skutta runt i Undersvik och stöpa ljus med familjen så blev spelandet mer på vardagar efter att skolarbete (höll på att bli skoarbete) och andra nödvändiga ting blivit gjorda. Alltså försvann bloggens kvalitetstid med sin skapare. Nu oroar jag mig mest för hur jag ska sammanfatta de nästan tre veckor som gått sen sist!

27- timmars var wunderbart. Fast för mig som Diskus började ju helgen redan på fredagen då vi åkte upp för att ha möte innan lägret. Jag fick en hel drös med (enligt mig) roliga citat som sades där vi lite desperat försökte koncentrera oss och inte bara flumma iväg och skratta sönder oss.
DIREKT efter att vårt möte var klart (faktiskt lite innan dess) så kom lägerdeltagarna! Där flaxade jag omkring och försökte hitta något nyttigt att göra samtidigt som jag kastade mig över en nyanländ vän lite då och då (de blir bara fler och fler!) och kramades lite. Efter lunch satt jag och Line och gjorde affischer och missade inledningen, fast lite kul är det ju att rita! Typ 3 sekunder senare var det inspiratörspass, en kille som snackade om hur det är att vara bög och kristen och svarade på massor av frågor och gjorde värderingsövningar. Sen var det middagsframdukningsdags. Större delen av Diskus och ungdomsutskottet rusade runt för att hinna ställa iordning biskopssalen där vi skulle äta, möblering och dukning sköttes på minimal tid innan vi skyndade iväg för att byta om. Årets tema var medeltid! Efter gyckleri kallades samtalsgrupperna (förlåt, "familjerna") in till bords där maten stod serverad - utan bestick. Vi skulle äta med händerna och torka oss på duken...
Efter middagen följden en kvällsandakt och medeltida dans, kvällsfika och nattaktiviteter. Jag sjöng massor av karaoke och spelade lite spel samt vandrade runt och kollade läget med folk. Morgonoen kom ganska fort och jag höll på att somna under mitt lilla vaktpass utanför matsalen runt sex på morgonen... Men icke så, jag höll mig vaken om än knappt! Förmiddagen gick fort och avslutades med en mässa i kyrkan och på lunchen efteråt lämnade vi i Knivsta över vandringsmaskoten Stumpen till Valbo. Sen pös deltagarna hem! Vi stannade dock och städade men det dröjde inte länga innan vi också packade in oss i bilarna och åkte hem.

Hjälp, så där långt skulle det inte bli om 27-timmars! Två veckor har ju gått sen dess! Jaja, nu har bloggtystnaden i alla fall brutits. Jag får skriva mer efter helgen eller nåt, ska på Diskusmöte (nu duggar det tätt...) i Hallstaviiiik. Ska pallra mig iväg nu och hämta grejer i skåpet och äta min macka, börja bege mig ner mot stan. Hare bra! (och ni vet väl vad som förväntas av er? det börjar på K och slutar på ommentera...)/ Karolin

RSS 2.0