13 timmar

Jag hade tänkt mig en lugn dag på pluggfronten i morgon. Om det ska vara det så får jag sätta fart nu... Jag måste:

  • Städa rummet
  • Veta hur många som kommer på festen och vad de är allergiska emot (hittills 11 anmälningar varav 7 kompletta)
  • Köpa in maten till fredag (kan göras först när ovanstående punkt är klar)
  • Förbereda en muntlig redovisning i engelska som ska presenteras på onsdag
  • Gå på funkisträff inför 27-timmars- på onsdag.
  • Gå på SKU-träff- torsdag kväll
  • På torsdag: förbereda en del av maten till fredagen
  • På fredag: sanera huset på hundpäls, städa i övrigt, laga mat, hämta folk vid stationen...
  • Gå i skolan
  • Hitta en schysst outfit till på fredag
  • Andas

Hur ska jag hinna med allt? Är i skolan nu för att göra franska, projektarbete och förhoppningsvis lite av engelskan. I eftermiddag blir det väl pluggintensiv. Och vad har jag gjort hittills? Bloggat... Jag är hopplös.

Haha, Ja Corre är en av de duktiga som anmält sig med allergier och allt :) Och i morgon ska vi äta ute med min familj och förhoppningsvis också mormor och morfar. Jippie :D
Allt får fixa sig. Jag går ju trots allt i pension snart.
/Knäpp


36 timmar.

Familjen har stuckit på handbollsmatch så jag och hundarna äger huset i ett par timmar. Sen hoppas jag att vi ska åka till mormor. Kratta lite löv, eller lite löv blir det nog inte. De har ju så himla stor trädgård... Klippa gräset brukar väl ta någon timme eller så om man är ensam. Jag skulle behöva låna ett uppfällbart bord till festen också. Herregud, jag är besatt av den där festen... Det jobbiga är att folk inte anmäler sig, inte än i alla fall. Allting kanske ramlar in i morgon som jag satt som det datum då jag helst vill att man ska ha anmält sig. Man FÅR ju anmäla sig efter det, men jag vill gärna kunna beräkna maten och så. Jag kommer att behöva skjuts till affären för att handla allt och jag vill veta ungefär hur många som kommer. Om det bara skulle bli 10 så kan jag ju bjuda 10 nya liksom, jag fick rensa som tusan för att sålla fram de jag bjudit. Jaja, det fixar sig... Jag har börjat städa mitt rum i etapper. Igår tog jag fönstret och blommorna. Mycket kvar.

Hjälp, jag har bara idag och i morgon kvar av mitt liv som 17-åring... Jag har gått ifrån "när jag blir 18 ska jag..." till "Vad ska jag göra när jag fortfarande är 17?". Bäst före 30 september liksom. Hih, jag och kusin-Linda ska gå på krogen tillsammans för hon tycker att hon är för gammal för att gå själv... GAMMAL! HA-HA! Hon fyller 20 i dag. Grattis gumman :D Inte långt kvar tills Jenny kan gå med oss på krogen också... 22 oktober, yeah baby!

Nu ska jag kanske fortsätta städa eller göra lite franska eller projektarbete. Det blir nog städningen.
/ Nedräkning

Internet lever!

Gosh, typ en vecka sen man skrev sist. Internet pajade på den här laptopen och Officepaketet på den stationära datorn. Toppen. Gissa vem som i flera dagar sprungit mellan två datorer med ett USB-minne i nypan... Jag har svurit och haft mig med mina I-landsproblem, men ikväll fick vi låna en skruvmejsel av Linda och lyckades fixa kortet i laptopen som internetsaken sitter i. Yey! 

Mitt projektarbete blir nog det där med Zimbabwe och Kina. Jag har lämnat in en idéskiss. Antingen blir det om båda länderna och det där med länkarna mellan demokrati och ekonomi. Eller så blir det bara om Zimbabwe, varför det gick som det gick och hur de ska kunna ta sig ur sitt nuvarande skick. Från att ha varit ett av de rikaste länderna i Afrika till den absoluta botten med en diktator som hävdar att bara Gud kan avsätta honom- men nu ska han på något sätt dela makten med Tsvangirai. Jag träffade biskop Shava från Zimbabwe i går morse, han var i Knivsta och pratade och svarade på frågor om Zimbabwe. Hyperinflationen där är helt sjuk. Hallå, sedlarna har utgångsdatum... Jag hoppas att de en dag får ett fredligt val där de som vill rösta på oppositionen slipper råka illa ut.

Idag har jag firat min kusin vitamin Linda tillsammans med min familj :) Bruden fyller ju 20 i morgon! Det kan vi fira på fredag :D Jag gick omkring på ICA i 40 minuter häromdagen utan att köpa någonting. Jag bara skrev ner hur mycket sakerna på min inköpslista kostade.
Det blev över 500 spänn, och då är inte chips, dip och tårta inräknat. Jösses... Jag blir nog vegetarian när jag flyttar hemifrån, mycket för att kött är så dyrt! Seriöst, köttfärsen kostade typ 60-70 kr per KILO. Jag behöver 3 kilo. Kanske får ta billig köttfärs från Tyskland i stället som kostar 45 kr kilot. Beror på hur högt jag sätter mina värderingar just där... Allting annat är beräknat på de ekologiska alternativen. Men min övertygelse driver mig mot den svenska färsen i all fall. Sen kan ju de djuren ha åkt från Holland i alla fall... 

Nu ska jag börja packa mig i säng. Godnatt världen!
/Internet- amen.

Femmans växel krävs- fast synd då att jag har motorstopp.

Igår stod det plötsligt klart för mig att jag troligen står utan projektarbete- och det är mindre än två veckor kvar tills idéskissen måste vara inne den 1 oktober. Jag kan inte berätta för mycket om sammanhanget så här offentligt, men jag kan säga att jag kände mig desperat när jag fick reda på det. Vad fan ska jag göra nu då?
Jag har en idé om att kanske jämföra olika länders statsskick, till exempel jämföra Zimbabwe med Kina. Båda är diktaturer (även om det kanske börjar ljusna för Zimbabwes del, Tsvangirai har ju ändå förhandlat lite med Mugabe) men är annars i väldigt olika situationer. Kinas ekonomi går stadigt uppåt och Zimbabwes inflation ligger på 14 miljoner procent. För Kina funkar det bra och i Zimbabwe ligger läget på botten. Jag kanske kunde göra en utställning om diktaturer eller nåt och intervjua några kompisar över mail- jag har ju en del kontakter från världens alla hörn som jag mött i Taizé- om vad demokrati betyder för dem. Det är i alla fall en idé.

Det mest vettiga jag fått gjort i dag är att räkna lite matte. Jag skulle verkligen behöva lägga i femmans växel nu så att jag kanske kan ligga lite före, nästa tisdag vill jag ha mindre långkörartisdag och hinna hem och äta middag med min familj på min artonårsdag. Hamnar jag efter så blir det asjobbigt och jag har ju som bekant inte en enda ledig helg i oktober då jag kan sitta och räkna. Men jag fastnar hela jäkla tiden och det finns ingen här hemma som kan hjälpa mig...

Nu har vi äntligen Office-paketet på den här laptopen... Tydligen försökte vi hela tiden med fel skiva. TYPISKT oss! Äntligen kan jag göra skolarbeten och läsa det folk skickar till mig på den här datorn...

Hare gött
Förkyld

Utbildningar växer på träd.

I dag har jag haft två lektioner, svenska och franska. På svenskan hade vi information från Syon hela lektionen. Mycket info och så fick vi räkna ut vilket betygssnitt vi har för tillfället. Vad sjutton ska jag göra efter gymnasiet? Det är ett jävla tjat om det i bland kan man lugnt påstå. Först vill jag resa, kanske volontärarbeta. Sen kan jag plugga. Fast ibland undrar jag om jag skulle klara det... Men latare människor än jag har väl klarat en eftergymnasial utbildning? Mitt snitt är det nog inget fel på, lite meritpoäng på det kanske och så kanske snittet blir ännu bättre under sista året. Det ordnar sig nog. Eller?

Snart så börjar jag svara som Annika i "Den bästa sommaren" svarade när sommarpappan frågar vad de ska bli när de blir stora..."Ja, jag ska bli hora jag"-"Vad sa du, ska du bli hora?"-"Ja, då får man ju betalt för att kramas!"- "Vem har sagt det?"- "Min fosterpappa.Och dessutom behöver man inga speciella betyg.". Folk skulle väl i alla fall bli rätt tysta...

På franskalektionerna så är det lite som att jag läser steg 2 och steg 3 samtidigt. Jag är tydligen den enda som läser steg 2 nu i alla fall... Så vi har till och med sagt att jag ska hämta en steg 3-bok, jag sitter ju och pratar med de som läser steg 3 och gör samma uppgifter som dem. Kanske hinner med båda stegen på ett år? Då blir Karro lycklig och dessutom luktar det meritpoäng ;)
 
Nu på kvällen har vi haft kurs i trädansvar. Trädansvar har ingenting med äppelträd att göra utan det innebär mest att vi som sitter i Diskus kan se alla uppgifter på Svenska Kyrkans Ungas medlemssidor. Och därför behöver vi en utbildning för att lära oss hantera ansvaret och hur sidorna fungerat. Jag har gått kursen förut och lärde mig inget nytt, men var där för att vara social och se om något nytt dök upp. Och så fick jag ju träffa bland annat Sofia, Johanna, Chrille och Johan ;) Och sen var Johan så snäll att han skjutsade mig hem på väg hem till sig i Bålsta! Tack Johan! :D Tänk att det finns någon som överhuvudtaget är i närheten av min musiksmak... Nu kanske jag ska plöja igenom lite av det informationsmaterial om utbildningar som jag plockade på mig i dag. Eller sätta munkavle på Core som inte slutar skälla... Hundkräk.

/Kräks på franskans knäppa sätt att tala i imperfekt

Proster och pastorer och samfund och råd...

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/147082/tjoho?claim=y2jcdnq9mgj">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Som det ser ut nu så kanske jag har fest en helg i oktober och är borta de andra tre. Vad håller jag på med egentligen?

Kyrkoorganisationen är så himla komplicerad. Jag har suttit i internationella kommitten i nästan ett år och fortfarande finns det så himla mycket som jag inte fattar. Jag tror jag måste ta reda på mer exakt vad en prost och en pastor är. Och SKUT (Svenska Kyrkan i Utlandet) bytte tydligen namn till utlandskyrkan för över ett år sen. Jag fick reda på det i dag. Men jag kan nästan skillnaden mellan stiftsstyrelsen och stiftsfullmäktige nu. Man får akta sig för vad man säger, råkar man säga "råd" i stället för "kommitte" så kan det säkert få en helt annan mening...

Nu ska jag nog äta lite mat. Det blir verkligen mörkt fort nuförtiden!
/ On the move

Snälla tandfén, rädda mig.

Den här tanden som jag hade tandläkartid för igår har vi trixat med sen typ maj. Den har lagats provisoriskt typ tre gånger, hade en tandläkartid när kineserna var här som blev inställd och igår skulle jag äntligen få den rackaren rotfylld så att det var avklarat. Men nej. Den senaste provisoriska fyllningen var det hål i, så där har saker fastnat hela tiden. Man blir något nervös när tandläkaren säger "Oj, det här har jag aldrig varit med om förut"...
Så bort med provisoriska lagningen och spände fast en stor gummilapp runt omkring med ett litet hål för tanden för att skydda den från bakterier från resten av munnen. Jag vet inte hur det känns att ha en stor, sladdrig, uppklippt kondom fastspänd i munnen, men det lär väl kännas ungefär så där... Så hon rengjorde tanden grundligt och proppade i bakteriedödande fyllning. Den ska sitta där till DECEMBER. Det får nämligen inte finnas några bakterier alls i tanden när den ska rotfyllas. Hallå, över ett halvår innan tandjäveln är fixad? Dessutom är den öm nu. Hoppas jag inte behöver ringa dit med gråten i halsen som jag fick göra förut när den plågade mig. Då hade hon lagt fyllningen för nära nerven som inflammerades. Jag hade stålsatt mig för den där rotfyllningen. BÄSCH!

Det här med festen går framåt :) Folk svarar rätt bra på mailet och de flesta verkar kunna komma på samma dag, hoppas det fortsätter så. Kanske ska vara hemma trots allt... Har filat på en vägbeskrivning som Pixie förstod, frågan är om andra förstår den som aldrig varit hemma hos mig. Det verkar inte heller totalt omöjligt att ta sig till Uppsala på natten, frågan är hur folk tar sig därifrån men det vet de väl bäst själva. Åh, jag är så glad att folk vill komma! Jag hoppas att det här blir bra nu. Men det blir så kul som vi gör det till! Det är ett sjujävlans bra motto!

Det kommer bli rätt mycket SKU-turer nu. I dag ska jag hämta pengar att betala biljetter med på lördag då jag ska på uppföljning för ambassadörsutbildningen hos Rättvisemärkt. I morgon ska jag på möte med internationella kommittén vilket innebär att jag missar första mötet om projektarbetet... Inte bra. På torsdag är det kurs i trädansvar och på onsdag ska jag föreläsa om Rättvisemärkt för lokalavdelningen i Norrtälje. Nästa helg är det budgethelg igen. Ni vet, den helgen då man nästan har dollartecken som pupiller när man åker hem. Kanske åker hem tidigare för att fira kusin vitamins 20-årsdag. På onsdagen efter den helgen är det funkismöte för 27-timmars. Sen är det bara ett par veckor kvar innan 12-14årslägret i Ockelbo... Hjälp, vad mycket det blev när man travade det på varandra! Och mer kommer säkert. Jösses...

Nu ska jag ha naturkunskap innan jag ger mig av mot Stiftet för att hämta pengar, sen tillbaka till skolan och softa och äta lite mat, sen matte till sex och sen ta tåget till Knivsta och vänta en stund på Corre och sen gå på vattengympa och sen gå hem och sova för i morgon ska jag upp rätt tidigt igen. Jag måste vara galen.
/ Tossig

Ny källa till sömnbrist.

I dag har jag lagat punkteringen på brorsans cykeldäck. Första gången jag lagade en slang så där, hoppas den sitter nu bara. Annars har jag mest degat framför datorn. Tittat jättemycket på gamla klipp från mupparna på YouTube. De hade en figur som hette "The Swedish chef" som höll matlagningsprogram, baserat på "Werner och Werner" eller snarare på Sven Melanders karaktär i den duon. Han pratar låtsassvnenska och försöker laga mat och det är skitroligt! Så himla barnsligt men samtidigt så jäävla kul att jag ändå nästan kissar på mig av skratt... YouTube är min nya hemvist. Kanske borde adressändra dit.

Sen har jag tänkt mer på festen i dag och nyss skickad jag ett mail till dem jag inte träffar så ofta och frågade vilka datum som passade dem bäst. Om jag nu lyckas få iväg familjen och hundarna till mormor över natten så kanske det ändå skulle vara bäst att vara här hemma. Med mina övernattande kompisar som städhjälp. Dessutom skulle jag då ha fyra sängar plus en extrasäng att låna ut till dem som vill eller måste övernatta. Frågan är om hundallergiker skulle klara det? Kanske om jag dammsuger ordentligt, tvättar plädar och dylikt och ber eventuella allergiker ta med allergimedicin? Annars kanske kvarterslokalen är bäst i alla fall. Någon som vet något gott man skulle kunna bjuda på? Något jag inte får missa? Jag har väldigt lite erfarenhet. Hjälp mig.

Lite franska har jag faktiskt fått gjord i dag. Jag har prickat för glosor jag ska lära mig och översatt "Prinsessan på ärten" till svenska. Ifall jag nu någon dag måste berätta den på franska så har jag en start...

I morgon har jag egentligen sovmorgon till 12.55 men har tandläkartid 8.50. Rotfyllning. Urk! Men jag gillar min tandläkare, även om jag ibland blir nervös över hur hon kan koncentrera sig samtidigt som hon glatt pladdrar med tandsköterskan eller vad hennes titel nu heter.

Nu ska jag sova snart. Kanske titta lite mer på YouTube först-  min källa till sömnbrist.
Glöm inte att jag nästan slår huvet i taket när jag hoppar av lycka om ni kommenterar!

Ett litet rosa kort med mitt namn och bild på som säger att jag får köra bil... Vill ha!

I dag har jag kört bil hela vägen till och från mormor och morfar i Långhundra! Fattar ni, jag! Mamma höll väl på att gå i bitar... Vadå, inga större missöden förutom att jag fick motorstopp vid rondellen... Väl framme försökte vi laga brorsans cykelslang och åt fläskkotletter med potatis och hemodlade tomater :D Jag fick en ny plånbok som mormor fått på köpet när hon beställde på postorder och mamma och jag fick en sjal att dela på som förvärvats på samma sätt.

När jag har fått körkort har mormor lovat att hon ska bjuda mig på lunch och jag ska köra dit. Hon har pratat och tjatat om mitt körkort länge, känns så bra att hon tror på mig. Då kan jag åka ut och hälsa på dem även när resten av familjen är borta och jag ensam hemma, bara de lämnar bilen. Hon tycker om att äta på golfrestaurangen på Johannesberg, så dit kanske vi åker när vi ska fira. Jag längtar.

Har suttit i kväll och på allvar funderat och planerat min fest. I våran kvarterslokal får man bara vara mellan 18 och 22 för att det bor folk ovanpå. Men det finns en annan kvarterslokal i närheten som jag kanske kan låna genom någon som bor där. Jag kunde göra vägbeskrivningar och köra en gruppvandring från stationen så att alla mina polers från stan hittar. Om några mer långväga vill sova hos mig så kan de få hjälpa till innan och efter : ) Kan man stanna och bara käka på Mojjen och skita i att laga mat? Någon som har något tips på vad som måste finnas på en bra fest (förutom jag ;D)? Om jag bara visste att jag hade en lokal  och en dag så skulle detta kunna gå mycket lättare och jag kunde börja bjuda folk. Bäsch.

Ta hand om er i höstmörkret
/ Tina Törner d.y.

La princesse au petit pois.

Idag hade jag min första franskalektion :) Det dök aldrig upp någon steg 2:a så jag snackade med steg 3:or båda passen. Efterso jag inte kan på tisdagmorgnar kör jag dubbeltimme på torsdagar i stället. Känns nästan som att jag skulle kunna klara både steg 2 och steg 3 på ett år i alla fall. Läste "La princesse au petit pois" ("Prinsessan på ärten") idag och översatte den tillsammans med de andra, att återberätta den gick däremot sämre. Seriöst, hur rostig kan min franska ha blivit? Kändes som att jag inte kunde nånting och ändå var jag ibland bättre än de som läst längre tror jag. Jag har ju trots allt inte läst franska på 14 månader...

Ikväll har jag lärt mig att öppna motorhuven och tittat under den. Pappa sa massor av grejer som jag knappt hängde med på. Jag ska ju inte bara kunna köra bilen, liksom. Dessutom har jag fixat så att jag och Hanna kan få ställa ut vårat projektarbetet på bibblan i Knivsta om vi vill :)  I'm good. Och så har jag och Corre varit på vattengympa igen. Idag fick vi köra hårt (känner mig lite som prinsessan på ärten)! Sen gick jag upp på SKU-träff en stund. Inte mycket folk där. Men en del goda skratt i alla fall. Just fan, måste skicka ett mail. 
Ciao
La princesse  

Trötter

I dag var det skolfoto. Det ger faktiskt lite ångest. Inte nog med att man vill se snygg ut, det här är dessutom sista chansen under skolgången att göra det. Okej, studentfotot, men det gills inte. Hoppas man såg någorlunda OK ut i alla fall och inte som förra året. I alla fall bättre än förra året.

Idag höll jag också på att somna i skolan. Jag sov typ 5 timmar i natt (ett avsnitt av Sex & the city och ett av Navy CIS, en av mina favoritserier!). FÖR LITE. Hade säkert snygga påsar under ögonen på skolfotot. Här är vi pessimistiska.

Vi har en handledare till projketarbetet :) Alla IK3or ska ha samma. Lars, hade honom i geografi förra året. Blir säkert bra bara vi får komma igång snart. Nu ska jag kolla om det är något bra på TV. 
/ Måste sova

Långkörartisdag nr 2 - snark.

Ytterligare en långkörartisdag. I morse på teaterlektionen gick vi till Celsius för att se 28 sibiriska ungdomar sjunga och dansa. Jag tycket det var riktigt bra faktiskt. En del av dansarna var så himla bra! Vissa formligen flög. Det är intressant med en kultur som är så olik våran. Tänk då hur det blir i Kina!

Kina, ja. Jag och Hanna har bestämt oss för att göra en utställning om Kina som projektarbete. Vi satt och planerade det i dag. Vi har värsta bra idéerna.  Vi tänkte välja några ämnen att fördjupa oss i och sen ställa ut det på något sätt på tre-fyra ställen. Ta inträde på 15-20 spänn att skänka till hjälporganisationer som jobbar i Kina. Vi vill sätta igång! Problemet är bara att vi inte har någon handledare. Lärarna vägrar vara det innan det står i deras arbetsuppgifter att de ska vara handledare. Likadant med mentorsfunktionen, ingen har en mentor än. Det där med mentor kan väl vänta. Men först säger de att det är viktigt viktigt VIKTIGT att vi kommer igång med projektarbetet så fort som möjligt, allra senast i början av september, och sen kan vi inte börja i alla fall! Vi måste ha en handledare som kan godkänna projektplanen som vi inte vet hur vi sak formulera till vår osynlige handledare.

Jag är helt slut efter vattengympan. Jag har köpt mitt terminskort nu. Nu kör vi, Curre! Glöm inte att du ska kommentera när du läser min blogg! Jag vill veta om du har träningsvärk i morgon. Den här instruktören är bäst! Ses på torsdag, don't be late honey ;D

Idag höll jag verkligen på att somna under genomgången på matten. På riktigt. I natt tittade jag på två avsnitt av Sex & the city. Har typ aldrig tittat på det förut, men i natt fastnade jag. Jag behöver min sömn, annars blir jag mindre mänsklig. Och yes, jag fick ont i huvudet. Jag får ju ont i huvudet så ofta, och risken är onekligen större när jag sovit för lite och stressar. Blä.

Nu ska jag se om det vankas Sex & the city i kväll eller om jag ska sova. Go kväll.
/Sjusovaren  

Köpstopp?

Jag verkar just nu totalt obenägen att göra något nyttigt. Varför känns det så nästan jämt? Jag fick en del matte gjord i går i alla fall. Mycket tid gick till att laga mat (Karro kan steka fläskfilé, jajamänsan), massera pappas rygg som just nu är i sitt sämsta skick, pyssla om min lillasysters onda mage och hjälpa till lite med tvätten. Det mesta låter ju som goda gärningar i alla fall. Och ändå känns det som att tiden bara försvann...

I morse läste jag om en intressant grej i UNT. En kvinna som hade köpstopp ett år. Hon fick bara köpa mat, medicin och förbrukningsvaror under ett helt år. Inga nya kläder, inga biobesök, inga besök på restaurang eller café. En sorts anti-konsumtionsdiet. Om hon trots allt verkligen behövde något skulle hon byta med någon eller köpa begagnat. Jag tycker att det där läte jätteintressant! Fast för mig skulle det nog bara funka om jag tog bort godis och sånt. Biobesök och det behövs nog för min sociala faktor. Sen att jag nästan aldrig går på bio är en annan sak... 

Nånting är fel med den här datorskärmen i bibblan. Om man vinklar den åt olika håll byter den färg.
/K 

Kräftfri kräftskiva

Det tog 3 timmar att dela ut reklamen i går,och då var vi två stycken. Större delen av tiden regnade det, så även mitt vanligtvis ypperliga immunförsvar gav vika. Jag är förkyld.

Sen gick jag på kräftskiva utan kräftor med Knivstamaffian ;D Vi åt knytismat (någon fuskis tog med kräftor!) och sjöng lite ur sånghäftena. Sen lekte vi maffia och självklart vann maffian där jag var med :D Lekte "soffan" gjorde vi också men mitt halsdukslag förlorade... Sen åt vi efterrätt som värdarna Therese och Cicci stod för. Vi lekte också Linas musiklek som jag misstänker att mitt lag vann rätt överlägset. Sen började en del droppa av och vi dansade lite och snackade en jädra massa under hela kvällen. Dagens överraskning för mig vara att Line dök upp! Den lille rackaren hade åkt ner från Hofors utan att säga något till mig! Det var en fantastisk kväll, tack ALLIHOP!

Idag har jag gjort ett massivt fotoalbum på Facebook. Jag borde räkna matte också.
/Kräftan

SDR-utdelare till er tjänst.

SDR är märkliga. Jag är egentligen så trött på dem att jag vill spy. De har ökat på mitt distrikt från 279 hushåll (tog 1-2 timmar att blada och 2-3 timmar att gå om jag var ensam) till 427. 427! De har för detta höjt lönen med 93 kr. För 150 nya hushåll? Skämtar de med mig? Men jag misstänker att jag lär behålla jobbet tills jag hittar en ny inkomstkälla. Jag kan massor av saker men arbetsmarknaden tycks inte vilja ha mig i alla fall. Än så länge. 1 oktober ska jag söka massor av jobb minsann som jag inte var behörig till 29 september... I dag har jag skrivit min önskelista. Japp, åtminstone jag skriver fortfarande såna. Här är den:
En Nikon COOLPIX P80 (en jättefin kompaktkamera med 18x optisk zoom)
Kameraväska till ovanstående kamera
Stort korsord (finns i typ affischstorlek)
Pengar till Bryssel- och Kinaresa
Perfekt burk/matlåda att ha 2 mackor i, typ Lingongrova-storlek
Presentkort på IKEA
Strumpor
Något fint från Globalen
Myntbox för kronor, finns hos Household

Jag är säkert världsmästare på att önska mig konstiga saker...
I morgon ska jag och pappa dela ut denna reklam (som denna vecka dessutom inkluderar en katalog som väger 375 g STYCK) och sen ska jag på kräftskiva utan kräftor. Wei!
/Karro

Parlez-vous francais?

I dag hade jag bara en lektion, och också terminens första prov. Svenska, prov på språkhistoria och sånt. Efter det gick jag för säkert fjärde gången på en vecka och knackade på franskalärarens dörr för att hämta boken hon lovat att jag skulle få låna. Tanken var att jag skulle läsa in steg 2 lite på egen hand om jag ville. Hon var där den här gången, och tydligen ska det finnas andra som läser steg 2 i år! Jag får vara med! Bara en av lektionerna i veckan funkar med mitt schema men resten klarar jag själv. Åååh, jippiiiie!

Ikväll var vi på vattengympa och fick träffa Cornelias halvsyrra Carro. Schysst namn måste jag få säga ;D Hon verkar snäll.
Nu måste jag sätta mig vid andra datorn och maila iväg min engelskauppsats. Nu börjas det...
/Korken

Långkörartisdag nr 1.

Idag började jag med mina långkörartisdagar. Börja skolan halv nio och sluta sex. Efteråt ångade jag iväg mot tåget för att sitta i en halvtimme och vänta på Cornelia. Jag var där halv sju och vi skulle ses sju. Fem över sju ringde jag. Min lilla Curre hade somnat när hon kom hem från praktikplatsen och vaknade när jag ringde! Hon fixade i alla fall skjuts så att vi hann i tid till vattengympan. Japp, vi ska bli vältränade och snygga. SÅ sant! Ok, snygga är vi redan, men det där med vältränade är nog en annan femma.
Men vattengympa är kul. Man sänker medelåldern i bassängen, vet att alla andra ser minst lika dumma ut där de flyter omkring och instruktören ser ut som en säl/pingvin när de ska visa rörelserna på land. Man har noll komplex för sitt utseende ( vem i HELVETE tycker om att titta upp från löpbandets display och se ett högrött svettigt monster titta tillbaka?), slipper känna att man svettas och avlastar leder och så vidare. Det är rätt svårt att göra ryckiga rörelser där jag annars skulle ha sträckt mig och de överflödiga hekton (okej då, kilon) jag har känns inte ens. Eureka!

Matte kan göra mig tokig. I söndags satt jag sju timmar för att lyckas med två sidor och hade ändå frågetecken kvar på flera ställen. Men i dag när jag efter genomgången bara gick fram och satte mig bredvid matteläraren och bad henne hjälpa mig så klarnade det! När jag ser logiken och poängen så känns det bara...wow. Och den här läraren verkar helt fantastisk än så länge. Hon tog sig tid att förklara, såg till att jag hängde med (och förstod, sjung lovsång!) och sa att jag kunde kolla hennes schema och komma förbi någon gång om vi har hål samtidigt ifall jag fastnar. Halkar jag efter blir det så himla jobbigt! Men det här med algebra brukar vara min melodi. När jag fattar.

Jag längtar så himla mycket  efter att  flytta hemifrån. Inreda, sätta upp saker på väggarna och köpa egen mat. Visst kan jag köpa egen mat när jag bor här hemma också, men i motsats till vad mina familjemedlemmar tycks tro ibland har jag inte riktigt den ekonomin. Om de äter upp min frukt och dricker upp min rättvisemärkta O'boy kan jag snart inte köpa det längre. Tänk den dag då jag kan köpa in den mat jag vill äta och se till att mina köksskåp är fria från kakor (det är rätt jobbigt när de bara står där)!
Nu måste jag gå och lägga mig så att mamma kan sova. De vaknar tydligen jämt när jag ska gå och lägga mig och de har inte 4 sovmorgnar i veckan som undertecknad.
Sov sött
/Karolin

Skrikande barn är mindre söta.

Vissa reklamer bara hatar man. Jag avskyr den som telenor har nu där några ungar gråter, gnäller och får raseriutbrott över djur som de vill ha. Jag får ångest av den! Dessa bölande ungar... Jag vill nog ha barn en vacker dag (men först ska jag helst ha gymansieexamen, några år där jag är fri och helst en stabil inkomst och någon att leva med), men när jag ser den där reklamen skriker mitt huvud bara USCH, en sån vill jag inte ha! En skrikande gråtande liten minimänniska som det dessutom tar 9 månader av väntan och en maximalt smärtsam process för att få ut monstret. Fast egentligen vet jag ju att det skulle vara värt det... Jag har svårt att tänka mig mig själv om 10-20 år utan barn. De är så fantastiska.

Nu ska jag titta på Journeyman. Jag har tänkt se på det sen det började och det verkar bra men jag har alltid missat det.

För övrigt anser jag att det är hutlöst dyrt att ta körkort!
/K

RSS 2.0