Flygande holländare på besök

I dag åkte jag in till stan och bytte lite underkläder som var för stora och lade samtidigt beslag på en klocka (200 kronor billigare än vad den varit!), ett par örhängen (elva spänn!), solglasögon (50 spänn!) för mina lönepengar+ en pincett, ansiktsmask och ansiktspeeling för ett av mina presentkort på H&M. När jag stod i kö på Ur&Penn för att köpa klockan, örhängena och solglasögonen så hade jag könummer 15 och de höll på med nummer 83... Så småningom kom de upp till 95 och jag hade redan missat tåget, men då hittade jag en nummerlapp med nummer 97 på! Personen hade tydligen slutat vänta och slängt ifrån sig lapen och jag tog den helt fräckt och smet före... Men i kärlek och köer är väl allt tillåtet antar jag, och jag ville bara hem till Linda och gänget.

Sen åkte jag hem till Knivsta och gick till Särstaplan för att titta på Lina, LInda, Ida och Arjen när de spelade fotboll med några småkillar. Arjen är en holländare och Lindas flört från Taizé och jag hade verkligen ingen aning om att han skulle komma hit. Det blev bestämt på bara några dagar, typ ingen fick reda på det och i morgon åker han hem igen :(. Han är jättesnäll och trevlig och det är verkligen synd att Holland inte ligger närmare eller är billigare att åka till. Fick i alla fall träffa Janina för första gången och hon verkar jättetrevlig fast den stackaren tydligen har bihåleinflammation just nu. Kom dit vid ca 15.30 och började gå hemåt vid 17 då de sista kvarvarande gick åt varsitt håll. Faan för att Arjen ska hem redan i morgon! Jag vill vara med honom och Linda mer och visst finns linda kvar men han är så sjukt trevlig... Jag är fortfarande besviken över att jag fick reda på att han var här i dag även om typ ingen blivit informerad om att han skulle komma.

I dag trodde jag att jag skulle varit på Stockholm Pride men i går fick jag reda på att Hanna och co inte skulle dit förrän på onsdag. Okey dokey, wednesday it is! Det är tydligen mest föreläsningar i början av veckan och sen på onsdag börjar det riktiga partajandet. Jag kommer nog att åka hem på lördag kväll för då fyller mamma år. Nu ska jag nog städa lite, för annars får jag inte åka.
Puss&Kram

Tror minsann att The Sims2 är på tapeten...

I dag har jag varit med päronen och syrran i stan för att titta på tapeter till mitt rum. Gosh vad fint de hade städat där inne när jag var i Taizé, kände knappt igen mig när jag kom hem. Nu ska där snart bli nya tapeter och nytt golv är det tänkt, så att vi kan ha matchande golv i mitt rum och hallen som det är i småsyskonens respektive rum. När man alltid har beslutsångest, har huvudvärk och befinner sig mitt bland OCEANER av tapetmönster och ombeds välja ett eller två blir det lite jobbigt... Det här ska liksom klistras fast på mina väggar och går inte att ångra ifall jag vill. Jag tror att jag vill ha grönt i alla fall...

Efter vår visit i färghandeln åkte vi till Gränby centrum för att fika, men valde att köpa med oss fikabröd och i stället köpa ett nytt The Sims-spel: The Sims2 Året runt. Jag vill bara spela, men vi fick inte ens igång installationsguiden! Snyft snyft från mig och syrran som var så förväntansfulla, ska försöka få fason på det där sen. Mamma gav sig på laptopen som inte funkat helt på typ 14 månader och fick igång den, men den fastnar som förut efter ett tag. Hoppet är att hon ska få igång den så att vi KANSKE kan installera alla The Sims-spel på den eller att vi lyckas fixa Cd- och Dvd-enhetsgrejerna på denna dator. På onsdag drar vi till Göteborg i tre dagar, så vi lär väl ändå packa en del i morgon, *suck*. Den nya Hary Potter är så otrolig spännande, har läst säkert 250 sidor eller nåt på tre dagar och ändå känns det som om boken precis börjat. LÄS DEN säger jag bara, och jag vill ha någon att diskutera den med!
Ha det gött / Karro

Sista Potter-boken och minnen efter Taizé.

I måndags kväll kom jag så hem efter  årets Taizéresa, något vimmelkantig efter bussen. Lite halvnere efter att ha behövt åka hem så tidigt, men jäklar vad jag ska stanna nästa år! Och jösses vad mycket holländare det var där i år... Hela mitt huvud känns lite uppochner efter resan, känns som att någonting har förändrats men jag vet inte rikigt vad... Jag är lite som en ny människa :D Mina två sötisar Miis och Linda hängde med hem igen delvis p.g.a. trassel med bussbiljetterna. Då fick jag i alla fall sällskap av dem på bussen :)

I lördags vid kl. 01.01 på morgonen släpptes sjunde Harry Potter på engelska... Gissa vem som var på releasefest på bakgården och sen väntade i tre timmar för att få en? Ledtråd: det var jag. Har lite ångest över att det är SISTA BOKEN efter att dessa böcker följt mig sedan jag var typ elva. Jag och en annan tjej jag snackade med började nästan gråta när en gumma höll tal på releasefesten om dessa böcker.

Nu ska jag samla ihop kort från Taizé som jag vill ha framkallade. Ha det.

Grodor: även kända som en av Guds plågor mot egyptierna.

I morse regnade det, så vår arbetsledare sa att vi skulle ses vid Vägverket i stället för vid Pepparn- för att se i fall det fanns något inomhusjobb för parkarbetare... Det fanns det inte, så en timme senare så cyklade vi till Pepparn i alla fall- och tänk, för omväxlings skull så fick vi röja skog! Det finns verkligen otroligt mycket GRODOR där nere i alla storlekar, i dag såg vi en som var typ 1 cm lång... Värsta pyttelilla grodan som var jättesöt. Jag hoppas att jag inte far trampat ihjäl några såna av misstag...
Det är något skumt med mina cykeldäck. De läcker luft. I morse pumpade jag bakdäcket, och ändå fick jag leda cykeln halva vägen hem för att jag inte vågade lita på att däcket pallade med så lite luft... Hämtade i alla fall min Pride-biljett på videotjommen, med hjälp av Malin som hjälpte mig över telefon när jag glömde bokningskoden hemma. Now it's MINE, My preciouss... Jag med noll teknisk färdighet och noll erfarenhet av att boka biljetter över internet har gjort det. En applåd tack!

Tjat tjat, men TAIZÉ är nära! På lördag åker jag! På söndag är jag framme! I dag har jag skrivit packlista och börjat packa lite smått, jag vill inte göra allt på fredag kväll. Då vill jag gå och lägga mig tidigt, ska ju upp typ före fyra... Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen... När jag stoppade om mig själv nere på bryggan vid lunchen så somnade jag nästan... Kom att tänka på ett Taizéminne från 2005, när jag, Hultan och Miisen för en gångs skull tog med våra kuddar och satt på i kyrkan under morgonbönen samtidigt som vi lutade oss mot väggen. Alla tre somnade eller halvsov under den ca 10 min långa tystnaden, där satt vi på rad och hängde med huvudena...
Puss och kram, fälld gran / Karro

Jag har en BUZZ, och jag tvekar inte att använda den!

I går var jag i stan och shoppade med Linda, det var skitmysigt! Vi var där typ fem timmar... Det slutade med en väldigt obehaglig och stressig incident på KappAhl som jag bar mådde illa efter. Kul var det i alla fall Linda, det får vi göra om någon gång! Men jag vill ha en SOLFJÄDER innan Taizé ju, men hittade ingen NÅNSTANS. Nångon som kan låna ut en till mig? Snällaaa?

I dag hämtade jag och pappa mamma på Arlanda. Vi bonnläppar hamnade på fel terminal först... Med sig hem hade hon en liten present till var och en. Malin och jag fick varsin buzz, ett tyg i polyester som är som en tunnel, men kan ha det tilla allt möjligt: pannband, diadem, sjalett, armband... Den är faktiskt jätteskön att ha på huvudet.

Nyss bokade jag också en veckobiljett till Stockholm Pride! Jag ska åka med Hanna från klassen och bo tillsammans med henne, mamman+ mammans sambo, ytterligare någon kvinna i bekantskapskretsen med dotter. I Hannas mormors lägenhet som ligger bara 5 min från parken! Mamma och pappa är lite sura och mamma är misstänksam och tror att jag hittar på det där med vuxna i sällskapet. Här är 5 av mina bra anledningar till att dra på Pride:
1. En härlig folkfest med massor av roliga aktiviteter.
2. Nära hem
3. Slipper bo i ett tält som flyter i lera.
4. En "festival" som går ut på annnat än att BARA supa och gå på konserter.
5. Världens skönaste parad som avslutning.

Om en vecka är jag i Taizé, troligen på Oyak, och lever livet igen! I kväll drack jag ur en burk juice jag köpte där förra året (den var en månad för gammal men smakade bra ändå). NOSTALGI! Ska vara vid bussen kvart i fem på morgonen, gissa vem som nog kommer sova lite bättre på bussen i år...
So long, flaggstång/ Karolin

RSS 2.0