Rikshelgen

I fredags när jag var på väg till skolan så ringde en av data teknikerna. Jag hade en Strawberry Cheesecake som väntade på mig i frysen på expeditionen- en hittelön från hon som ägde laptopen jag hittade! Jag smsade till Johanna och frågade om det fanns någon frys att tillgå under rikshelgen eftersom jag hade en fika-överraskning till Diskus... Och ingen fick faktiskt veta exakt vad det var förrän på lördag-eftermiddagen då vi åt upp min fortfarande lite frysta cheesecake - från Findus så klart... God var den, och vunnen av min egen ärlighet.

Rikshelgen, ja. Den var i helgen, en helg för alla distriktsstyrelser i landet som hölls på Sigtuna Folkhögskola som Svenska Kyrkans Unga faktiskt är delägare i :D Rummen var jättemysiga och vårat lite halvtrångt med extrasängen jag sov i (delade rum med Thessa och Lotten), rena lyxen mot att sova på luftmadrass som man är van vid. En del sov ju på luftmadrass också... Inspirationspasset på lördagmorgonen var lite väl långt, men annars var det skitkul. Vår rörelsesång om riksmötet var ju bara bäst :D En del intressanta mitt-i-natten-samtal om hur länge man är nyduschad och om frikort och så vidare. Ska dit igen 16-18 november på konferens om engagemang och globala påverkansfrågor. Det låter jättenördigt eller jättevuxet när jag hör mig själv säga sånt där...

Sen i söndags när jag kom hem så var det raskt släktkalas som gällde. Fyra veckor i efterskott. Det var la trevligt :)

I går var jag på Fyrishov med pappa och småsyskonen. Jag simmade 1 km :D Sen åt vi mat i den överfyllda cafeterian och gick och bowlade i bowlinghallen intill efter en dusch. Jag förlorade... Nog om det, det var jämnt! Sen åkte vi till farmor, farfar och Tindra busfrö. Vi åt varmkorv, spelade kort och gick ner på centrum med Tindra och köpte glass. Hon är så söt, måste hon verkligen växa upp?

I dag har jag varit med mamma och Malin i Solna centrum eller vad det kallades. Typ hundra affärer eller nåt. Har köpt två böcker: "Makeovermani" och "Vardagsmotion". Verkade vara en bra mix med en bok om hur hysteriska makeover-freaks vi är och en bok som kanske kan hjälpa min motionsfilosofi på traven.

I fredags natt framåt 2:
"Jag har hittat någon med lägre intelligensnivå än X!"
"-Var det någon som just kommit ut ur mammas mage det eller?"

Puuss å kram!/Karro 

KOMENTEEEERA!

Findusnet

I dag har jag hittat en laptop på marken. Det är sant! Naturligtvis behöll jag den inte utan gick till receptionen som hänvisade till teknikerskrubben. Han som satt där sökte på namnet som stod på laptopen och fick upp tre eller fyra i Uppsala som hette något liknande. Den första vi ringde visste ingenting om datorn men innan vi ringde nästa så kollade jag i laptopen där det stod att den var låst och bara kunde låsas upp av någonting Findusnet. Nästa vi ringde fick som första fråga om hon visste vad findusnet var och det visste hon, men det var en annan med samma namn som jobbade på Findus i Stockholm som ägde datorn. Folk blandade ihop dem hela tiden så hon visste precis vem den andra var. Teknikern fick hennes telefonnummer och mitt namn och nummer ifall hon ville komma i kontakt med mig. Dagens goda gärning, jag behåller inget som inte är mitt! För jag blir ju så himla glad om någon gör detsamma för mig! Skriver mer ikväll för nu ska jag gå. / Karolin 


What's my age again?

Jag vet fan snart inte vad jag heter. Jag vet i alla fall i stora drag vad min ryggrad är bra för men nu har vi tydligen ingen rörelselektion i eftermiddag. Får hugga Maarit och se till så att vi vet vad vi ska göra för IR-projekt i alla fall så får väl jag göra det själv sen om det behövs för jag vill fan inte få IG på något. Särskilt inte det här som jag kan en del saker om. Jävla affisch!

I dag fyller min Hulta myndig. Så stor min flicka har blivit! Grattis grattis grattis grattis! Men hon kan tydligen inte följa med på 27-timmars :( Buhuu! MEN TILL GENÈVE KAN HON FÖLJA MED OCH FAN VAD KUL VI KOMMER HA! Vi kommer att rocka hela Schweiz gumman :D Vad skulle jag göra utan dig?

Om 20 minuter börjar engelskan. Dags att sätta fart.

PS. Min Sofia fick rollen som Anita i musikalen! Fan vad stolt jag är! Ska bli jävligt kul att se improvisationen i eftermiddag men samtidigt hjärteslitande sorgligt och hemskt att inte få göra någonting. Bli över. DS.

(KOMMENTERA!)

Ja må de leva ja må de leva... Och kanske jag också.

Det var kul i Örsa i helgen fast lite skumt. Man blir lite rolig när man sitter där klockan tre på morgonen och garvar åt att trädet utanför ser så kul ut... Somnade vid tjugo i fem i en soffa och diverse alarm samt Måns som slog på gitarren och SKREK väckte mig klockan nio ungefär. Nacken tog stryk men samtidigt var det lite mysigt... Resten av lördagen satt jag hemma och latade mig och på söndagen var det första riktiga sovmorgonen efter Italien. Jag tror att jag sov 13 timmar eller något... Gick upp för volleybollträning, fast det var bara jag, Alex, Arvid och Christofer (!) där så så värst mycket spel blev det kanske inte... På kvällen klockan sju var jag i kyrkan på diskussion och föredrag av biskop Shava från Zimbabwe (som jag också åt lunch med i torsdags) och åt av smörgåstårta som stått i prällens frys ett tag. Den gick att äta, men halvt frysta tomater är inte att rekommendera. Han tipsade mig om att en del av utbytena till Zimbabwe är tänkta som ungdomsubyte. Gissa vem som viftade på svansen och var överlycklig när han gav mig en kram och sa "hoppas att vi ses i Zimbabwe snart"?

I går fyllde kusin vitamin Jenny 17 år, så då var jag hemma hos dem :D Trevligt som alltid, nästa år fyller vi 18 båda två och Linda 20. Glöm att stan är säker då! Och i dag fyller Kristina år, och i morgon allra underbaraste sötaste Hultans artonårsdag! GRATTIS GUMMAN!
På nytt sitter jag och känner mig som att alla mina vänner växer ifrån mig. Känner asmånga 89or som snart tar studenten och hux flux så är de ute i världen och kvar blir jag. Det är inte att jag inte reser, men de blir ju klara minst ett år före mig med allting. Hur många kommer att kunna vara med på min 18-årsfest här hemma någonstans? Det är ju för sjutton (sjutton, haha) nästan ett år kvar tills jag blir myndig och minst halva gymnasiet innan jag tar studenten. Och visst, man ska inte ha så bråttom med allting men jag känner mig för gammal för att vara 17.
Och på söndag har min familj äntligen tid att fira min födelsedag ca en månad efteråt.

Nu har jag skrivit av mig lite åldersångest igen, dags för problem nr 2: skolan. Mattelektionerna är skitjobbiga, jag kommer ingen vart, gör fel hela tiden och bryter ihop minst en gång per lektion. Läraren fattar nog inte hur dåligt jag mår, och sen får han allting att låta så självklart som om vilken idiot som helst klarar parentesmultiplikationer och konjugatregeln i sömnen. Vad fan är det här? Och den här veckan har vi:

  •  Engelska: 700 ords bokrecension- KLAR OCH INLÄMNAD
  • Anatomisnack om ryggraden inför klassen- i morgon, hyfsat klart för min del
  • Hyfsat stort projekt i Internationella Relationer om klädindustrin- har typ inte åstadkommit någonting, har tappat bort lappen om vad man egentligen ska göra på affischen, har inte tid att stanna med Maarit efter skolan mer än på torsdag och redovisningen måste hållas på fredag.

 Jag är så trött på så mycket just nu, och speciellt på det där IR-projektet. Det suger musten ur mig totalt. Och vi MÅSTE redovisa på fredag för annars får vi inget betyg på det. De andra grupperna är minst tre eller fyra och vi är två vilket innebär att jag var ensam i fredags när Maarit inte var där och inte läraren heller för den delen utan vi skulle jobba "självständigt". Känns som att jag inte har kontroll över någonting just nu. Längtar till helgen, med Rikshelg och lov. Tydligen ska hela klassen ha maskerad på lovet också, trevligt trevligt. Count me in om inte filmkvällen är då.

Underbat med folk som kommenterar, eller hur Christofer?
Pussar och kramar till alla, särskilt ni som kommenterar/ Karolin


"Gående är den som går".

Jag hann knappt äta lunch i onsdags, och ändå kom jag försent till engelskan. Detta för att jag insåg att rollerna till musikalen delats ut en vecka för tidigt när vi var borta och inga rolllistor låg uppe på nätverket. Till slut kom det upp - och jag har tydligen blivit utan roll. Ingenting. Jag sökte stöd hos Ylva och gick och fikade med henne efter skolan eftersom ingen av oss var aktuella för manusläsning... Det känns både förjävligt och bara konstigt och jag har nog inte fattat än. Det betydde så mycket för mig, så himla mycket. Jag ska kolla på improvisationsrepet på onsdag för att se vilka som egentligen fick roller. Varken jag eller Ylva känner oss sedda eller särskilt rättvist behandlade i castingprocessen. Jag kan ju försöka igen nästa år, men hon går ju ut i vår. Då kan hon ju alltid gå till ställen där alla är lika från början och inte en del har haft massor av lektionspass med regissören. Eller så kan vi ju byta kön eftersom killar är så hett eftertraktade i allla teatersammanhang. Jag kanske ska hoppa på kursen "Scenografi, mask och kostym" som har med musikalen att göra för skojs skull och att få 100 poäng extra. Men blää, inga roller till oss! Faan vad vi skulle växa i våra roller om vi hade fått några!

Senare i onsdags gick jag och päronen en introduktionskurs för handledare och elev- jag ska försöka övningsköra. Allteftersom kvällen gick blev jag mer och mer övertygad om att det enda fordon på fyra hjul som jag skulle tillåtas köra är en Bobbycar eller en trampbil. Det är mer än jag någonsin tänkt på innan som krävs för att hantera detta 1,5 ton tunga plåtskrälle. Hur ska detta gå? I ett av häftena jag fick stod att "gående är den som går". Nähä? Så blond är jag inte!

I går var jag på lunch med en massa folk från stiftsfullmäktige och delegationen med biskopar och annat som är på besök från Zimbabwe. Melon, kött och sallad till förrätt, röding med potatismos som huvudrätt och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Lite annat än skollunchen!
Sen på kvällen kom Tette och Thessa till Knivsta på besök och snackade om Svenska Kyrkans Unga, hur vi hade det i lokalavdelningen, hur organisationen är uppbyggd osv. Jag fick ganska så full poäng på frågesporten, men så sitter jag ju i Diskus också. I kväll ska vi ha filmkväll i Örsa, och jag har faktiskt lyckats proppa in väskan med sovsäck och allt i mitt skåp här i skolan. Jag väntar på ert beröm.

Miis skulle sluta om 50 min och Ylva svarar inte på SMS. Kanske ska ringa...
Ha det bra, och KOMMENTERA! / Karro

Ciao, ciao Itaaalia!

I går kom jag hem från Bologna vid lunchtid, efter en helt otrolig vecka. Minst tre dödssnygga italienare (varav två hade flickvän redan från början), trappor överallt till allting, roliga kortlekar och en gullig italiensk mamma som pratade italienska med mig. Förstod mer och mer! Höll på att säga "Non capisco, sono svedeze" åt den som delade ut tidningar vid stationen i morse på ren rutin. Kunde uppenbarligen inte äta spaghetti ordentligt heller... Är rätt glad över att skolan i Sverige är rena lyxen jämfört med deras, vi som har studiebidrag, mer än en rast per dag, varm gratis skolmat, toalettsitsar, toalettpapper och åtminstone någon form av elevdemokrati. När vi var där var skolan ockuperad av eleverna i flera dagar som protest mot en ny skolreform som kanske ska gå igenom. DEt kan vi ju alltid ta med oss hem hit... 

Gosh, vad roligt det var i Italien! Fast tidiga morgnar och en del guidade turer som var lite väl dryga blev jobbigt. Och Manlios mamma som tyckte att vi skulle vara hemma före alla andra... Samt att klara sig på en frukost bestående av kakor och varm choklad tills lunchen som var runt två! Gissa om jag älskade mina rostade mackor i morse. Och jag har mått lite fram och tillbaka under resan och inte riktigt haft någon att prata med. I bland var jag fan på väg att ringa hem till dig, Hultan! Jag har saknat de vänner jag har hemma och det känns skitkonstigt att andra bara gått i skolan som vanligt medans vi har varit på äventyr.

Nu ska jag väl snart gå och käka, börjar om 40 min. Vi skulle ha varit på teater i Gottsunda i morse, men när vi kom dit så var föreställningen inställd på grund av sjukdom. Så jag var i stan 08.50 när jag egentligen kunde ha tagit tåget typ NU och jag är trött. Puttana, som Manlios brorsa skulle ha sagt.

Jag måste bara få avsluta med ett citat från lärare vs. elev efter att vi varit på ett museum, var jättehungriga och fick reda på att vi skulle gå in i en kyrka också innan vi fick gå och äta lunch:
Lärare:"Jo, men nu har han sagt här att vi ska vara där två minuter..."
Elev:"Och hur länge är två italienska minuter?"

HA det/ "Carol" eller "Caarolaijn"  

"Du borde köpa dig en tyrolerhatt..."

I onsdags körde vi teaterimprovisation för hela slanten på musikalmötet :D Det var skitkul och ibland skitsvårt och jag hoppas hoppas hoppas att regissören gillade det hon såg. Det verkar som att det finns så otroligt många sköna människor på teater! Det här kan nog bli ett spännande musikalår...

I går hade vi SKU-träff ute i SKUtan igen... Längesen man var där! vi ska vara där i oktober och röja lite för att sedan flytta in mot centrum igen efter allhelgona då det börja bli lite kallt att vara där ute. Vi städade lite, eller rättare sagt jag och Kakan var mest i fotolabbet för att utforska det litegrann (börjar känna mig lite fotonördig här). SEn gick vi ner i klockargårdens större lokal som ligger precis nedanför Skutan och dansade folkdans. Jo, det är sant! Folkdanslaget övade och vi var så välkomna in så och vi hade så jäkla kul. Vi blev ju liksom lite danssugna när vi hörde musik och så... Har rubriklåten på hjärnan! En dans var lite väl problematisk där man skulle gå skottkärra och grejer... Kanske går vi dit någon mer gång, vem vet :D HÄRLIGT! PROVA SJÄLV!

I dag ska Hultan och jag på teater... En engelskspråkig pjäs på Reginateatern som heter "Desperate Acts" och är någon slags komedi... Handlar tydligen om ett par som ska ställa till med en show på en krog inför svenska turister för att rädda krogens ekonomi. Får biljetterna gratis av skolan och allt, teaterläraren kom och fråga i dag om någon ville ha lite biljetter till i kväll eller i morgon kväll. Kan vara nyttigt att träna engelskan till Italien!

Shit, Italien. På tisdag åker vi, tidigt tidigt på morgonen. Känns om att tusen grejer ska göras. Huvaliigen vad jag är nervös egentligen! Fast pirrigt ska det ju vara och det ordnar sig säkert. Har fått en liten italiensk parlör och en bok om Italien av mamma så jag ska väl kunna göra mig förstådd hos familjen som jag har hört kan innehålla små farmödrar som nyps i kinderna. Nu ska jag skriva ut lite info om pjäsen och börja dra mig mot bussen.
Kraaamisar!/ Karro

Sjutton för sjutton :D

Diskus är verkligen roligt att jobba med. Oftast i alla fall. I helgen mådde jag lite upp och ner men mest var det kul. Just nu vill jag ha en bärbar dator... Det hade varit lättare med budgeten då... Mycket siffror var det, men jag tror att till och med jag fattade till slut! Jag är dessutom numera Diskus representant i Internationella kommitén och i Utbildningsutskottet, än vågar jag inte vara sammankallande i det sistnämnda så det får vi lösa sen.

I förrgår fyllde jag sjutton :D Fick en födelsedags-rulltårta och glassbåtar av Diskus ("Spar-Arne" i Hofors hade ingen vanlig tårta) ;-) Det var gott! Fick världens gulligaste kort av några Hoforsare efter gudstjänsten, juniorer är bara för söta!
Sen åkte vi hem. När jag skulle ner genom järnvägstunneln stod ett gäng ungar där och körde stryp-leken, ni vet när de tar stryptag på varandra tills de svimmar. Jag sprang chockad upp och inväntade pappa och bad honom gå ner och kolla om det var det de gjorde och han hutade åt dem... Jag barar bröt samman ett tag över vad grupptryck kan få ungar att göra. Lekar har spårat ur förr! 

Förresten, min sångaudition i onsdags gick verkligen inte bra, jag gjorde bort mig totalt. Hejdå stora sångrollen! Håller hoppet uppe om en bra talroll i stället, och att de inte hatade hur jag dansade försökte hålla reda på mina fötter... Det värsta är att jag hörde i morse att vi inte får reda på vem som fått en roll förrän om TRE VECKOR. Klarar jag verkligen av det här?

Och sen i söndags kväll dök två av mina fantastiska vänner upp- Miisen och Linda! Miis ringde ett par timmar innan och jag hade nästan börjat tro att hon inte skulle komma innan hon och Linda dök upp mitt när jag satt och åt souvlaki och sjöng en sång och gav mig en blomma och äppelpaj med vaniljsås :D Ni är mina änglar och jag älskar er så himla himla mycket! Och Cecilia med även om du var sjuk din stackare :( Sen sjöng vi lite singstar (jag fick ett i födelsedagspresent av min familj!) och det lät nog inte riktigt klokt men det var så jäkla kul... Fast först snackade vi ju lite skit såklart, vad vore livet utan det :) Och vad vore livet utan alla mina älskade vänner?! Jag kan inte tacka er tillräckligt för att ni alltid finns där för mig och jag älskar er allihopa! Och tack till Miis och Linda för att ni förgyllde kvällen på min sjuttonde födelsedag :D Näst år får ni gå med mig på krogen, Linda om du är i Frankrike då så får du baske mig komma hem... ;D

Kyssar till er alla och fortsätt kommentera!
Kram/ Karolin 

RSS 2.0