I'm SIIINGING in the raaaain!

I morse trodde jag att jag skulle bli galen! Vi träffades på vägverket klockan åtta då vår arbetsledare Johanna stack i väg med Johan som jobbar på parken eller Bossesom är en av de som bossar över parken (jag tror att hon var ute med båda) medan vi andra väntade, och väntade och väntade... Efter närmare en timme kom Johanna tillbaka och sa "Jag säger ingenting, det får Johan eller nån komma in och tala om för er". Strax därpå kom Bosse in och pratade med oss om vårt arbete. Vi har ett stort skogsparti kvar, men ligger vi i med det så kanske vi hinner med det under de sex arbetsdagar som återstår. Det är bara det att det kommer nya sommarjobbare de tre kommande veckorna efter det, och vad ska de göra då?
Eftersom det är en stiftelse som betalar våra löner så har de vissa krav på vad vi ska göra och då måste vi göra det. Han pratade med oss som om vi vore sju år och som om det var VI som sagt att vi var trötta på att röja sly, det har vi inte sagt, vi vill bara veta vad vi ska sysselsätta oss med. Han fick det att låta som om det var vi som inte ville jobba och inte att de planerat skitdåligt. I bland blir jag så TRÖTT på vissa vuxna människor! De orkar ju knappt titta in en gång om dagen och säga: "Ja, det här ser väl bra ut..." Kan de inte åtminstone visa uppskattning för det vi gör för 61 kr i timmen? Gubbarna på parken som får väsentligt mycket mer betalt har bilar, elverktyg, traktorer mm. och vi är ändå mer effektiva än vad de är. Jag går upp i limningen snart, men om vi klarar av nästa gängs arbete så borde ju vi få deras lönepengar också! Lite nya verktyg fick vi i alla fall och några av de gamla hade blivit slipade, ros till den som gjorde det :D

Pappa och jag ska hälsa på farmor i dag :D Pappa skulle komma hem vid fem och jag vet inte om jag ska åka in i förväg. Jag hoppas att Tindra, världens sötaste fyraåriga kusin, är där! Det ska bli roligt att göra en liten avstickare dit. Just det, kanske skulle åka in i förväg och hitta en solfjäder innan Taizé? Hmm, det får jag fundera på... Blir väl 16.05-tåget då i såna fall, byta om måste jag göra i alla fall. Vill inte åka in i skitiga "oömma kläder". Puss och kram, stickig gran! / Korokarollololin

P.s. Några av de spel jag ville ha på mobilen som syrran och pappa hade men inte jag, gick att ladda ner gratis från Sony Ericsson... Hipp hurra! Synd att alla gratis ringsignaler redan fanns på mobilen, de var inte så bra. D.s.

Raindrops is falling on my head...

I dag har jag jobbat igen, men vi fick problem när det började regna vid lunch. Efter lunch begav vi oss till Vägverkets kontor (vår...typ... bas!) p.g.a regnet, men därifrån åkte vi som inte hade moppe bil med Johanna ner till Pepparn för att röja upp det sista... Sen slutade vi före två. Vi kommer att få problem med att sysselsätta oss framöver! Vi har typ gjort klart de områden vi ska göra, nästan slut på arbetsuppgifter, en vecka kvar att arbeta och efter oss kommer en grupp till i tre veckor som ska ha någonting att göra. De är bossarnas problem, men jag tycker att det känns lite som brister i planeringen. Vad tror de att vi är, sniglar?

Josiane, en utbytesstudent från Quebec i Kanada som gick i min klass i år, åkte hem i går! Gosh vad konstigt det känns att hon inte ska gå i min klass i höst... Det är ju till och med helt nya klasser efter våra profiler, men ändå! Josiane, kom tillbakaa! Kommer att SAKNA DIG ju! Vem ska nu vara min trogna pendlarkompis?

10 dagar till Taizé, längtan är obeskrivlig! Just nu känns det också otroligt tomt här hemma, mamma flöh till Reykjavik i morse, pappa är inte hemma från jobbet än och skitungarna i Norrköping. Ska ingen ens ringa och fråga hur jag mår, ensam hemma en hel eftermiddag? Inte en endaste en förutom pappa kommer hem i kväll och så kommer det att vara till på söndag. Himmel, vad håller jag på med?

Kram och kyss, sommarkryss/ Sekatören is BACK

Geggamojs och ny mobil.

I går jobbade jag förstås, rensade i snåren vid Särstabadet och fick några fina rivsår på armarna. Visst är nyponrosor vackra, men rivs gör de... Ringde till Cilla när jag hade slutat eftersom hon bor så nära badet, men då befann hon sig på taket till S:ta Birgitta i färd med att måla om kyrkan. Cyklade förbi där i stället och vinkade lite åt henne :D Sen när jag kom hem så hade ÄNTLIGEN min nya mobil kommit så vi åkte ner på kniven och handlade och hämtade den, mamma och jag. Min alldeles egen superfina Sony Ericsson Z710i!!! Jag tror att jag är kär i den... Synd att alla ringsignaler var så dåliga, väntar ännu på att träffa folk som har lite roliga låtar och sånt som jag kan tanka över. Men så fantastisk den är :D :D :D Jippiiie!
Senare på kvällen så färgade jag håret på mamma och hjälpte henne med en ansiktsmask som var hur geggig och slemmig som helst! Värsta slime i någon sorts tvättservett utklippt som ett ansikte...

I morse var det upp igen, för att upptäcka att äldsta hunden Ellen hade kissat på golvet. Jag AVSKYR att ta hand om sånt, den här gången innebar det ju också att jag fick ta med mig frukosten till jobbet... Vi röjde sly och klippte buskar och träd längs hela strandpromenaden, finfint blev det. På lunchen fick jag hjälp av den snälla tanten i kiosken vid badet att micra (hur stavas DET? Micra, mikra?) min djupfrysta soppa innan jag åt den, hon fyllde också spontant på min vattenflaska med kallt vatten. Så snäll! Sen hoppade jag i sjön en stund, och det var det skönaste jag gjort på länge. Sen köpte jag en glass av kiosktanten innan jag gick tillbaka till arbetet. Vilken skön lunchrast! 

I morgon är det Pepparn IGEN, fast inte så mycket tror jag. Dessutom skulle det bli regn, och regnar det så vet vi inte vad som väntar. Sitta i parkarbetarboden och spela kort kanske?

Det är mindre än två veckor kvar till Taizé och jag blir galen av längtan. Snackade med syrran på telefon i dag och hon pratar ren östgötska nu, supergulligt! Fast jag har hört nu att de bråkar fast de är så långt hemifrån och KAN undvika varandra. Typiskt!

Kram och puss, Taizébuss / Karolin

"I'll never let go, Jack"

I dag kom Linda och tittade på Titanic med mig, min lilla söta flicka :D Vi satt där och grät i kapp i soffan, den är så BRA! De sorgligaste scenerna är nog när det äldre paret håller om varandra och mamman läser sagor för sina barn tills de somnar, alltihop medan vatten strömmar in... Åh, så romantisk! Vi kom överens om att vi vill hitta varsin Jack om någon som honom finns kvar. En äkta gentleman som är charmig, trevlig, rolig, kreativ, positiv, ärlig... Har du sett honom, så ring mig! Mamma och pappa är och skjutsar knoddarna till Norrköping och jag är förvånad över att de inte är hemma än. Nu ska jag antingen spela The Sims när möjlighet finns eller göra något vettigt. Jag röstar för det första alternativet! So long/ Karro-hopp

Små grodorna, små grodorna...

Det var värsta kul vid Kvarngården i går! Tidigare har vi alltid firat midsommarafton i Gottröra, ensligt belägen kyrka där jag inte känner en kotte. Men i år så sa jag att alla jag känner som är kvar i Knivsta troligen skulle vara där och att jag ville dit så gav de med sig. Träffade Miis och Cilla + Kattis, Jojo och typ hela resten av familjen Lundberg som bjöd mig på jättegod jordgubbstårta med glass :D Dansade lite runt stången med Kattis, Miis och Cilla och vi skulle dansa på den nyinvigda dansbanan också, men musiken slutade... Sedan åkte vi till mormor som vi gör varje år och åt potatissallad och köttbullar och småfranska och rostbiff och jordgubbar... Det är så mysigt, när alla är delaktiga och hjälper till att grilla, bära upp maten till vardagsrummet på övervåningen eller skära grönsaker. David som flaxar omkring och babblar med alla om allt, Challe som försöker grilla trots hotande regnmoln, jag som traskar upp och ner för trappan, Jenny som skär grönsaker... Till slut åkte Challe, Lena, Linda och Jenny hem och vi började sakta gå och lägga oss i våra bäddsoffor efter att ha gått baklänges genom trädgården och plockat sju sorters blommor. Jag drömde ingenting i alla fall, men jag tror att jag råkade viska något innan jag somnade.

I morse åt vi frukost en i taget och sysselsatte oss med lite olika saker innan vi åkte till Tilasgården för att gå på midsommarfesten där. För mig har det alltid kännts lite som att midsommardagen är ännu viktigare än midsommarafton, för det är då jag får fira i Långhundra. Morfar ordnar alltid en populär tipsrunda med gamla grejer som man får gissa vad de är och vad de använts till. Tyvärr kunde jag facit utantill sen förra året (han använder en gammal tipsrad han ofta använde)... Synd, för jag ville gå! Det vara alltså bara att sätta sig i Kalhällstugan och rätta direkt och så mycket mer såg jag inte av firandet utanför. Kanske lika bra det, för det har varit grått och mulet hela dagen innan det började regna på slutet. Sedan ännu en sån där festlig måltid då även Lindas pojkvän var med, hade aldrig träffat honom tidigare men han verkar trevlig. Han stod till och med ut med Davids babbel och tusen frågor, all heder åt honom för det!

Ringde till Linda på vägen hem, hon ska komma över i morgon och titta på Titanic med mig :D Jippie, då får jag något intelligent sällskap i morgon, Malin och David ska till Stadium Sportscamp i Norrköping och mamma och pappa skjutsar dit. Syskonfritt i en vecka, lite tomt kommer det nog att bli fast jag jobbar måndag-fredag. Ändå lite skönt. Mamma ska också bort (på onsdag typ), hon ska åka till Island och vara där till på söndag. Nu packar syskonen för fullt vilket ger mig tid att sitta här och nu övergå till att spela The Sims :D:D:D Ständigt krig annars.
Midsommarkram / Glada Grodan

Världens sötaste gumma...

I förrgår när vi planterade de där förbaskade perennerna vid gångtunneln så hände något som gjorde mig tårögd. En liten gumma kom fram till mig, jag lade märke till henne först när hon stod bakom mig och sa "Får man vara med?" lite skämtsamt. Hon berättade att hon hade haft en så fin trädgård när hon bodde ute i Långhundra, en hel sia i UNT hade hon varit med på en gång med sin mysiga trädgård. Hon sa att å,så fint det blir när vi planterar och att hon saknade sin trädgård nu när hon bodde inne i samhället. Hon tackade en sista gång för att vi gjorde så fint och sen gick hon med sin lilla rullator. Åh, jag önskar att jag visste vem hon är! Jag vill bara få reda på vem hon är och var hon bor så att jag kan gå hem till henne och plantera löjtnantshjärtan, tagetes, prästkragar, jordgubbar och smultron i hennes lilla trädgård om hon har någon, eller fixa blomlådor. Jag vill ge henne något vackert att glädjas åt! Tänk om hon knappt har krukväxter hemma? Tänk om hennes släktingar inte bryr sig och kommer och hälsar på med en blomma då och då?

I går fick vi röja sly vid Särstabadet, och det var knappt en enda människa där... Vi gick i och för sig vid tolv eftersom vi jobbade halvdag i går, åkte hem med mina halvtinade crêpes och åt dem hemma i stället. Jag blir så jäkla trött av att jobba och har så ont överallt att det inte är klokt. I dag skulle vi vara klara till tio  sa vi så att vi kan åka ut till mormor och morfar en stund innan vi åker in till Knivsta igen för att fira midsommar vid Kvarngården, och sen ut i Långhundra igen... Bara det att typ ingen annan är klar än. Fick lite sovmorgon i alla fall, nu ska jag packa klart. Vi ska sova hos mormor i natt för att gå på midsommarfesten i Långhundra i morgon. Heja morfars tipsrunda :D Puss och kram och glad midsommar / Karolin 


Kvistmördaren med papegojsax planterar perenner...

Tjoho!
Jag testar lite grann nu för att se om det funkar... Hej i alla fall, Karolin här så att ingen kommit fel.

I tisdags var det äntligen dags att sluta ettan, så ofattbart skönt att få lite ledigt. De två följande dagarna blev det miniturné på Maragarethaskolans och Ängbyskolans respektive avslutningar, man bör ju finnas där för sina syskon (och även vänner i Maggans fall, min kära gamla skola...). Sedan slappa och vila till i måndags då jag började jobba som parkarbetare åt kommunen. Ska jobba i tre veckor, slutar 6/7, dagen innan jag ska upp aptidigt och sätta mig på bussen till Taizé. Kanske blir lättare att sova då i och för sig, de där 32 timmarna kan kännas långa ibland...

Nu är det jobba jobba jobba i alla fall. I måndags och i går rensade vi i skogen vid Pepparkaksudden så att vi är nästan klara där. Det skulle ha tagit betydligt längre tid, hon som är chef (inte arbetsledare) verkar tro att vi är sengångare eller något. Vi åstadkom två präktiga rishögar med träd, kvistar och grenar som de skulle hämta med traktor, men de kom inte i måndags och troligen inte i går heller. Då kommer de och säger "ni får ju se till så att folk kan passera, lägg inte riset på stigen... Kom och HÄMTA det då för sjutton...

I dag har vi jobbat i rabatter, i alla fall halva gänget (tre tjejer, de tre killarna skulle vända jord på något annat ställe). Vid gångtunneln under järnvägen och i ett par rabatter runt servicehuset har vi rensat ogräs och PLANTERAT PERENNER. Det känns som att jag satt tusen perenner i dag... Men någonting är det ju jag ska göra för att få min lön som kommer att sitta SÅ bra när den väl kommer. Dessutom blir det ju en del motion, men det är jobbigt att gå upp på morgnarna. Nu ska jag nog spela lite TheSims2, det är helt klart det bästa dataspelet som finns! *NÖRD* Kram/ Karolin <3 den där roliga papegojsaxen som kan klippa av rätt tjocka grenar.

RSS 2.0