Städa, städa, varje... torsdag.

Städa, städa, varje fredag torsdag och så varje jul, ja det tycker jag är kul. Idag är nog en städ-dag. På bordet låg en lista i morse där mamma skrivit ner "saker att göra om man vill göra mamma riktigt glad". Där stod:

  • städa kylskåpet
  • skrapa bort gammal färg från staketet och måla om det
  • städa sitt rum
  • plocka undan tvätt
  • (+ troligen göra klart projektet och syrrans inbjudningskort till konfirmationen, det skulle vi ha gjort i går)

Jaja, jag gjorde väl inte så himla storartade grejer i går. Åkte in till stan igen och hämtade kläderna och hittade en bra pysselaffär. Syrran hade bestämt sig för att hon ville göra sina egna inbjudningskort till konfirmationen, ni vet så där scrapbooking-aktigt med små påklistrade blommor och så. Karro var duktig och hittade en affär full med sånt där det dessutom var 30% rea på dem mesta.
Ska gå dit igen när jag har pengar och fixa grejer till min 18-årsfest. Två månader kvar, bara två månader innan jag får bestämma över mig själv... De flesta tänker väl mest "jaha, då får hon gå på krogen", men för mig är det så mycket större än så. Jag får betala mina egna saker, biljetter mm. över internet, jag får skriva under på saker, jag får ta så många fler jobb...

Och den här gången ska jag fanimej fira med mina vänner att jag fyller år.
Jag har inte haft fest eller någon som helst sammankomst för mina vänner sen jag var 11. Det har bara inte blivit av och jag har inte trott så mycket på mig själv och att JAG kan fixa något. Jag vill ha något den här gången. Förutom att gå ut på krogen, för jag har ju trots allt vänner som är yngre än mig också. Kommer folk på en fest om de inte får dricka alkohol? Jag vet inte om man får göra det i våran kvarterslokal. Annars har jag Lotten som bartender och Mattias som bartender för alkoholfria drinkar (han är nykterist och mästare på att hålla alkoholfri bar!) så kan de som inte vill dricka hålla sig till alkoholfritt och resten varva med "varannan alkoholfri". Men musik lär ju folk vilja ha, kan man be dem ta med isg det själva? Eller så kanske jag håller mig till en start med middag och barnkalaslekar (vad är det för fel på fiskedamm? ;D) och så får folk helt enkel mingla med varann. HUR har man fest, kan någon förklara det för en som nästan aldrig går på några?

Just det, det var ju kolla mailen och duscha jag skulle göra. Sen får jag allt sätta igång! Hurtbulle, peppar, peppar...
/Askungen 


Karro SHOPPAR? Are you kidding?

I morse var det tänkt att jag, mamma och syrran skulle vara i stan vid elva för att "göra Linné" (gå i Linnéträdgården och titta lite på "Linnés" Uppsala, vi gjorde inget relaterat till det förra året och tydligen är det "Linnéår" i år också). Elva? Jo, sure. Tio i satt jag och åt frukost, duschad och påklädd, mamma satt i nattlinne och syrran var inte ens uppe ur sängen. Där hade jag skyndat mig för att inte vara sist. Runt tolv tror jag vi var inne... Vi köpte en grej till mitt hemliga projekt och ett hänga-gubbe-spel (där man hänger på en skelettgubbe kroppsdelar där han hänger i galgen (där höll det på att bli "algen"...). Sen träffade jag Laxhmi!

Jag mötte Laxhmi i bibblan där hon satt och ugglade bakom en bok :) Hon smsade mig vid typ midnatt och undrade om jag ville hitta på något idag och en överlycklig Karro svarade ja. Vi gick till Stora Torget och inväntade Karin och Matilda, en f.d. klasskompis till Laxhmi som jag inte hade träffat förut. Hon var störtskön och jättetrevlig, riktigt härlig prick ;D Vi fyra gick på stan i flera timmar...
Och gosh, det finns ju snygga kläder som jag kan ha! Sjukt kul var det att känna sig riktigt snygg för en gångs skull. Och på min favvisaffär Kappahl var det HALVA REAPRISET på ALLA REAVAROR! Jag la undan 1 kortärmad tröja, TRE linnen och ett par shorts- alltihop blir mitt för 350 spänn! Jag sak gå dit i morgon nu när jag vet att jag har råd med dem. Ett av linnena kanske inte var så kanonsnyggt- men det kostar bara 25 SPÄNN! MITT!

Sen blev Matilda hämtad och vi tre kvarvarande satte oss vid ån. Jag blev tredubbelt drabbad av de sug som förföljt mig hela eftermiddagen- jag var så enormt sugen på vattenmelon. VATTENMELON, fattar ni? Vad är det för grej att bli så sugen på? Så efter att vi sagt hejdå och jag tagit tåget hem gick jag raka vägen till ICA och började leta vattenmelon. Efter ett tag undrade jag om min fasa kunde vara sann: var de SLUT? Finito? Finished? Efter ett tag hittade jag en låda med meloner med det där spräckligt gröna skalet. Men de var så löjligt små, efter lite rotande hittade jag en låda med större. Så jag köpte min melon (och det andra mamma ville ha) och åkte hem med mamma och pappa som varit i Långhundra och försökt få igång Amazon (snart dags för besiktning...).
Väl hemma skar jag upp melonen- döm om min förvåning när den var GUL inuti! En GUL vattenmelon! God var den i alla fall, jag har ätit upp nästan halva -själv! Inte mycket kalorier där i alla fall. Gottgottigottgott!

/MelOOnen  

Strejk!

Idag har jag strejkat. Jag har inte lämat huset (OK, gick en 200 meter lång hundpromenad och fram och tillbaka till tvättstugan) . Jag har inte ätit särskilt mycket nyttigt. Jag värmestrejkade. Ville nog göra något, typ bada, men det blev inte av. Flera timmar försvann framför sims. Jag har inte varit nyttig idag.
Men i natt sov jag med syrrans fläkt i rummet! Jag sov nästan hela natten och rummets temperatur sänktes med två grader. Och så kändes ju luften så mycket fräschare och det var inte lika instängt... Halleluja!

Varför måste barn mobba? Varför är människor så råa och elaka? Snälla, varför kan de inte bara lämna min stackars bror i fred? Han behöver självkänsla. Jag vill inte att han ska må som jag har mått. Kan de inte låta bli att snacka skit och hänga ut honom på internet i alla fall? Han har nog inte sett det själv än, tack och lov. Men det brinner så pass i mig när jag får veta att de hållit på att jag nästan får lust att nita småglinen. Det är inte mycket som gör mig så heligt förbannad som när flera ger sig på en som är ensam och inte gjort något hemskt! SKITUNGAR! Ge honom en chans. 

I dag har jag också läst lite ur en blogg som en tjej jag vet lite vem det är för. Eller mer min familj. Hon har kämpat mot anorexi i två år! Hon är fortfarande sjuk och nu säger de att om hon inte går upp i vikt så får hon inte börja gymnasiet. Hon bloggar om sitt liv på ett så otroligt rakt och ärligt sätt. Fy ett sånt helvete hon har haft. Hon är nog en av de tappraste människor jag någonsin hört talas om!
Jag önskar bara att folk kunde inse att det är en ätstörning att äta för mycket också! Jag vet ju att jag äter för mycket och rör på mig för lite, det är inte bara att banta som vissa verkar tro... Vore det så enkelt skulle övervikt knappt existera!


Bläsh vad seg jag är.
/Korv

Varmt och oskönt.

Värmen har kommit till Sverige och så även till mitt rum. Det är vanligtvis just nu mellan 27 och 28 grader varmt där inne. Detta trots att jag öppnar mitt fönster på glänt samt har dörren öppen ut till hallen där jag också öppnat det lilla fönster som finns där. Jag vaknar typ 5 gånger per natt och ligger och vrider mig i minst en halvtimme varje kväll innan jag kan somna- under mitt överkast eftersom täcket är på tok för varmt (men jag klarar inte att sova utan någonting över mig...). Jag tänker sno syrrans fläkt (varför fick HON den?) varannan natt nu. Annars kanske vi skulle åka till Rusta i morgon så jag kan köpa en egen. Det där rummet tycks vara omöjligt att vädra på sommaren och omöjligt att värma upp på vintern (då är det 15-16 grader i stället och jag blir överlycklig om jag kommer upp i 20!). 

På dagarna blir det så varmt att man egentligen inte vill göra någonting. Men har jag ärenden i stan så har jag. Nästan halva augusti försvinner ju med Riksmöte och Taizé. Och mitt underbara sommarlovskort gör att jag kan åka hur mycket UL-grejer och stadsbuss jag vill, så då passar man ju på. De senaste två dagarna har jag nästan simmandes i min egen perspiration tagit mig runt i stan desperat fläktandes med en solfjäder och försökt att regelbundet fylla på vätska. Har haft svårt att tänka mig att jag överlevt högre temperaturer i Taizé. Värme är sannerligen inte min grej (dagens I-landsproblem?). Hur kan man betala dyra pengar för att ligga och steka på en strand på någon utländsk semesterort, bo på ett svenskägt hotell där de serverar "svenskt" kaffe till desserten? Utnyttja deras fattigdom till billig shopping och på vägen dit och hem släppa ut massor med avgaser från flyget... Nä, usch...

Som sagt, både i går och i dag har jag varit på stan. I går tog jag sedan bussen till Valsätra för att fira faster och idag tog jag bussen till mormor. I morgon kanske jag drar till stan igen. Jag har skaffat mitt tillfälliga ICA-kort nu och har börjat samla poäng ;D Undrar om det kostar något att skaffa MedMera-kort?

Sen ska mamma, syrran och brorsan på kryssning till Tallinn när jag är på Riksmöte och pappa jobbar. Bestämde de för ett par dagar sen. Fis på dem!

Nu måste jag nog flytta den här datorn från mitt knä. Trots en kudde emellan blir det så varmt!

/ Svettpöl

Hr många vuxenpoäng ger ett Ica-kort?

Igår hände det först ingenting. Så jag bestämde mig för att ta saken i egna händer! Jag ringde Jenny och hon hade inte heller någonting att göra så jag gick hem till dem, eller vi möttes på vägen... Så vi satte oss i skuggan på framsidan eftersom det var för varmt i solen, satt där och snackade i typ två-tre timmar innan vi bestämde oss för att hyra en film. Så efter att ha fått fart på två cyklar rullade vi ner mot ICA. Väl där hyrde vi två filmer, Shrek den tredje och "Irene Huss- Glasdjävulen". Och så köpte vi ganska mycket godis, lite chips och dip. Linda satt i kassan och Tobias fick dra sitt ICA-kort på mina och Jennys varor (poäng till Tobias, wey...). Jag ska skaffa ett ICA-kort, både för vuxenpoängen och för att jag faktiskt handlar en del på ICA och kunde få lite bonus ;D Fast jag tror att jag glömde min ansökningsfolder hemma hos dem sen... Fan... Få väl hämta en ny. 
Sen cyklade vi hem igen med alla uppförsbackar (jag svär, det finns typ inte en enda plan yta i hela Knivsta, det lutar alltid åt något håll. På riktigt!) och satte igång Shrek. Den var inte riktigt lika bra som de två första tror jag, men rolig var den i alla fall! Efter den flyttade vi ner i vardagsrummet för att inte störa Linda och Tobias som skulle upp tidigt och så satt vi där och såg på Glasdjävulen. Den var rätt obehaglig på sina ställen och den har satt spår... Sen var klockan plötsligt ett på natten när filmen var slut och snälle morbror skjutsade hem mig. Det var mysigt med filmkväll, det får vi göra om någon gång!

Min Corredutt messade mig och frågade om jag ville hänga med på Pride. Om jag ville! Men hon kunde bara den tredje och det är enda dagen under Prideveckan jag INTE kan för då åker jag till Riksmötet. GAH! Jag ska på paraden med SKU i alla fall. Har varit lite av en samordnare för min, Anders och Chrilles resa. Så skönt egentligen, då slipper jag vara beroende av att någon annan fixar allt. Någon annan som vill gå på Pride med mig? Någon mer SKUare som kanske vill med i paraden (alla andra också välkomna såklart!)? Kommentera, maila, messa eller RING!

Puss å kram
En som längtar till Taizé nåt obeskrivligt 

Badbehov obeskrivligt

Idag har jag och Sara haft picknick och badat bakom Maggan. Det var så himla kul att se henne igen. Och skönt att bada! Bara femte gången jag badade den här sommaren, jag som älskar att bada! En gång med Cornelia, två gånger på Diskusmötet i Sandvik och ett snabbt dopp med 40 pers som publik när kineserna var här. Det är skandalöst. Vid fint väder kunde vi kanske åka till stranden under Riksmötet men innan dess får jag se till att bada loss. Det är bara det att min familj inte är särskilt glada i att bada och mammas och pappas semestrar är slut och alla kompisar tycks var bortresta eller jobba. Bada, någon?

Mitt projekt går rätt bra. Men hundarna tycks kunna äta ALLT...

Nu ska jag nog spela sims och kolla om tvillingfusket funkade. Min sim är höggravid :) Jag är verkligen nördig på det där spelet!

/K4®0£¡η (mitt namn på datanördsspråk?)

Ny titel: Arbetssökande student.

Jag är fri från Provoice telefonförsäljning. Förhoppningsvis för evigt. Jag tror jag ska skaffa NIX när jag flyttar hemifrån så att de inte ens kan ringa till mig och försöka sälja sina j**la produkter till mig. Eller så svarar jag och är riktigt jäkla dryg. Fast det är ju inte schysst mot försäljaren...

Mamma skjutsade mig in i dag när jag skulle gå upp och säga att jag slutar. Det tog bara typ fem minuter. Jag sa att jag ville säga upp mig, han skrev ut ett papper som jag fick fylla i och så gick jag. Han sa inget om att jag skulle jobba de två veckor som uppsägningstiden är- men varför skulle de vilja behålla en dålig försäljare som de ändå skulle sparka? Dessutom kom jag på att mamma behöll studiebidraget som kom inna sommaren till att betala Taizé och lite av fickpengrna med. Så plötsligt är jag typ 1000 spänn rikare :D

Snart är jag arton. Då kan jag skaffa mig ett riktigt jobb. Kanske har jag om några månader ett B-körkort att skriva med i CV:t också, om jag har en väldig tur. Efter att jag sagt upp mig övningskörde vi en timme i Ultuna. Runt kvarter i lite olika svängar. I en uppförslutning tog det längre tid än vanligt att starta, när jag väl fått igång bilen visade det sig bero på att jag startat på tvåans växel... Men jag lyckades!

Under eftermiddagen har jag påbörjat ett litet hemligt projekt. Anledningen till att det är hemligt är att det är en present till någon. Dennen någon har definitivt inte min bloggadress, men ändå. Kanske avslöjar när personen fått det. Nyfikna kan ju alltid fråga.
Dessutom har jag fått både mamma och pappa inne på purposegames också :) (se länk i förra inlägget)

Sara och jag ska ha picknick och bada bakom Maggan och vara nostalgiska tillsammans. Vi ses på tok för lite. Jag saknar henne så mycket. Men nu ska vi ses! Yey!
/ Halvt arbetslös (SDR har inte levererat någon reklam på hela sommaren fast de skulle)

Spel är kul- och ibland fusk också :)

Idag har jag spelat sommarens första match i minigolf mot pappa och syskonen (mamsen höll Core) och kom trea. Vann gjorde Malin och David kom tvåa och pappa kom alltså SIST. Som tur är lyckades vi undvika hanns dåliga förlorar-humör, kanske rentav för att han visste hur mycket vi skulle retas med honom om han tjurade? Minigolf är något han brukar vinna. Men i bowling har vi nog aldrig knäckt honom... Däremot har både han och mamma fått pisk i "Mulle" för en liten stund sen. Mulle är ett kortspel de bara brukar spela på semestern egentligen, så kanske är det lite fusk att spela det nu när pappa är tillbaka på jobbet igen. Men jag vann fast jag inte spelat det på säkert tre år ( då jag lärde mig)! We are all the winners, we are all the best... 

Min brorsas kompisar brukar jag i vanliga fall inte uppskatta särskilt mycket. Det brukar mest vara en av de jobbiga ungarna som sitter i soffan när man kommer ner i nattlinne på morgonen och snabbt får vända i trappan. Men nu har jag upptäckt en bra grej: En av dem kan hysteriskt mycket fuskkoder till The Sims2. Så nu kan jag dra upp humör- ambitions- färdighets- och intressemätarna sam relationerna, få en sim att plötsligt känna alla i kvarteret, göra vilken sim som helst till tillfällig familjemedlem och kontrollera denne, få simmarna att växa upp snabbare m.m m.m... Allt det där under samma kod! (Utom ambitionerna) Det jag ännu saknar ordentlig kod till är fusken som ger automatisk tvillingfödsel och den som stoppar åldrandet samt det som kan väcka döda simmar till liv (CREEPY). Jag brukar inte vara mycket för fusk, men de här är så kul!

I morgon ska jag åka in och säga upp mig. Det är det enda jag har bestämt inför i morgon. Kanske att jag åker ut till IKEA och köper lite ramar också. Ska rama in två porträttbilder på mig från fotolektionerna och köpa en gigantisk ram och ett gigantiskt papper och göra ett kollage med foton på mig och mina söta vänner, troligen en del från Taizé och Genève. För att jag älskar er så...

Nu ska jag kolla om Sofia är klar med ninjafilmen och kanske spela lite spel. Jag är inne i en era av The Sims2 men också av lärorika spel på internet. http://purposegames.com är en skitbra sidar där det finns spela där man kan träna allt från geografi till språk eller historia. Det är en skam att min geografi var så dålig innan, men det var tider!

Hare bra
Karro

Rapport från en Kinabesatt.

Nu blir jag faktiskt lite sur. Jag hade skrivit ett långt inlägg i går och det bara försvann. MORR. De vill förstöra min kreativitet.

I går övningskörde jag för första gången på evigheter- och jag körde ända hem. Fattar ni? Jag lämnade de öde bostadsområdena och glestrafikerade vägarna i nya Alsike och körde Gredelbyleden ända hem! Mäkta stolt är jag. Och jag har lärt mig trafikens viktigaste regel efter högerregeln: utgå alltid ifrån att dina medtrafikanter är potentiella idioter som inte kan trafikreglerna. Inte bara bilförarna utan även alla andra. Tro mig, om min far bara körde bil lite oftare i Uppsala skulle stadens cyklister stå med på hans 20-i-topp-lista över vad som irriterade honom mest i vardagslivet- om han haft en sån lista.
I går blev jag förföljd av ett par riktiga idioter. Två blöjraggare som tryckte på bakifrån för att jävlas, garvade och pekade och gav mig fingret. Jag kommer att bli fan så mycket bättre bilförare än vad de är. Om jag nu inte är det redan vill säga, jag verkar ju kunna trafikreglerna samt vett och hyfs bättre... 

I går var jag hos mormor och tömde dammen så att vi kunde fylla på med fräscht vatten. Det behövdes kan jag säga. Jag har träningsvärk i ryggen i dag efter att ha stått i damen och öst upp hink på hink... Sen målade syrran och jag om bordet och soffan som står i bersån också. Fast vi fick stå i garaget och måla, för givetvis kom det en regnskur mitt i alltihop. Ett gott dagsverke må jag säga!

Jag har bestämt mig för att gå till jobbet och säga upp mig på söndag. Jag orkar inte ett enda pass till där. Det funkar verkligen inte. Nu har jag provat i alla fall. Det är inte ett jobb där man kan vara trött och sur och visa det- där ska man låta glättig och le stort i sitt headset. Det känns för svårt och falskt för mig just nu. Det var värt ett försök.

I dag har jag varit i Stockholm med mamma och syrran. Såg en utställning med roliga skyltar i Kungsträdgården och så strosade vi lite på stan. Blev tokkär i Buttericks, hade aldrig varit där förut. Köpte också två böcker i en billig bokhandel, kunde inte låta bli! en av dem är faktiskt en bok med engelska fraser översatta till kinesiska. Kan vara bra att ha! Jag har en himla tur att jag ska åka till Kina snart, nu runt OS och med allmänt fokus på Kina finns så himla mycket böcker, tidningsartiklar och tv-dokumentärer om Kina. Högvis! Skitbra att ha inför Kinakursen som alla som ska till Kina måste gå (U-landskunskap A med Kinafokus). Perfekt år för Kinastudier!

Nä, nu ska jag nog syna kudden snart. Jag är fortfarande irriterad för att förra inlägget försvann. Hade skrivit av mig massa känslor om KInadokumentärerna jag såg i går. "Chinese school" var hemsk! Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag inte bor och går i skolan i Kina. Jag vill inte bli någon robot.

Nu måste jag sova. Vi ska till Värmdö och sen spela minigolf i morgon :)
/Karolin
 

Mamma Mia! Från 1.6 till 2.0? No way!

Även efter att kineserna åkt känns det som att det har varit fullt upp. I onsdags gick vi på bio och såg nya Narniafilmen, den var faktiskt lite sämre än jag förväntat mig. På torsdagen gick vi på Grönan och jag fick en chock när jag insåg att syster min plötsligt vågade åka det mesta- min tidigare bild av henne har varit att hon ger upp i fas med Tekopparna. På feedagen skulle jag ha jobbat men åkte med till mormor i stället och träffade henne, morfar, farmor, farfar och Tindra. I lördags trodde jag att jag skulle jobba men nix pix...

I söndags fyllde Karin 17 år :D Jag och en skocka andra från hennes bekantskapskrets (mest nya ansikten från Matte-Natur Föreningen på Katte) samlades hemma hos henne och åt Karin-toast. Det är inte fråga om kannibalism utan den sorts toast man äter hos Karin- en toast som jag tvivlar på om ens amerikaner kan göra onyttigare... Jag hade olika kombinationer av smarties, Maltesers, ost, banan, Center och mjölkchoklad :) Jag vet att det låter fullständigt motbjudande men alla som har provat det vet att det är helt oslagbart- och jag kan ju alltid skylla på att det faktiskt inte var jag som uppfann det. Sen blev det presentöppning och lite spel i mindre grupper, själv satte jag och tre andra igång att spela Ronny och Ragges pökaspel. Jag vann inte, delvis p.g.a att min bil blev sinkad av "volvojäveln" rätt många gånger. Kul var det i alla fall! Sen åt vi och skildes åt. Jag var en av dem som var kvar längst. Fick låna en pusselmatta (så att man kan rulla ihop pusslet när man behöver bordet till annat), här ska pusslas!

För övrigt så hänger jag väldigt löst på jobbet. Har två pass på mig att gå från snittet 1.6 ordrar i timmen till 2.0. Vi skulle ha uppföljning på måndag. Men jag tror att jag slutar i alla fall... Jag gillar ändå inte att sitta där och smila i telefon med samma käcka attityd och försöka sälja deras kalsonger och strumpor när det inte räcker att göra sitt bästa. Enda kruxet är att jag verkligen behöver pengar! Jag vill till nyårsmötet i Bryssel och ska till Kina och en lång visit i Taizé nästa sommar skulle nog göra mig gott. Men i höst fyller jag ju 18 och kan ta fler jobb. Jag orkar inte ha det här längre. De som säljer bra blir gullade med och de som säljer dåligt ignoreras lite känns det som. Jag ska bara ta mod till mig och säga upp mig. Så svårt är det väl inte? Jag kan ju komma tillbaka om det kniper. Suck.

I lördags såg jag ju Mamma Mia-filmen med hela familjen utom brorsan! Den var underbar. Jag skulle nog kunna mörda för att få spela med i den musikalen. Vad jag har spelat med i de senaste två dagarna är en film som Sofia Teater regisserar. Bara på kul. Jag spelar ninja i större delen av filmen... Kul har vi haft och fått ihop en del saftiga bloopers. I morse höll busschauffören på att köra fel tur. Jag plingar när högtalarna säger Långvägen och han stannar vid Sunnerstabacken. Jag: Ursäkta? Det här är inte Långvägen! Busschaufför: Just fan! Jävlar, men då vänder vi här...

Kommentera nu älsklingar små. Puss puss

En vecka med kineserna :)

Det var inte meningen att det skulle bli nästan två veckors bloggtystnad. Nu bryts den.

Vad vi gjorde med kineserna:
Onsdag- väntade i skolan på att de skulle komma. En svensk blev uppropad och sen respektive kines/kineser, blev fotade av deras fysiklärare och åkte hem. Sömn!

Torsdag- samling vid skolan klockan 10. Kort presentation av Uppsala och Boland, fjäsktal av rekorn, rundvandring på skolan. Nudlar och kyckling i matsalen och bussresa ner på stan. Första anhalt: Forex. 30 kineser på kö för att växla pengar. Sedan sightseeing med Domkyrkan, Slottet, Carolina Rediviva mm. Vid slottet sa vi att vi ses på S:t Eriks torg om en och en halv timme. Jag var den enda svenska eleven som gick med på sightseeing och blev sen tillfrågad av 5 kineser inklusive Mandi om jag ville gå med dem på stan. Vi åt glass på S:t Eriks torg efter mycket trassel i kioskluckan där jag översatte varenda glasssmak så gott jag kunde... Souvenirletandet hann vi med litegrann tillsammans med Laxhmi men få saker köptes. Samtidigt försökte de hitta saker som inte var "made in China"...

Fredag- Stockholm, Stockholm, stad i världen! Sightseeing och besök på Nobelmuseet. Vi såg också en bit av vaktparaden innan vi åt lunch. Sen shopping i gamla stan efter billiga saker som helst inte skulle vara "Made in China". Jag började förklara att det är Asienproducerade varor som är billiga. Efter en hel del älgar och Hannas och mitt filosoferande över vad i all världen fiskar hängandes i stålfjädrar och vykort med Elvis på hade med Sverige att göra åkte vi hem. Det visade sig dessutom att MAndi bara var "mjölkallergisk" på morgonen. På kvällen åkte vi in till Uppsala igen för att träffa några andra och ha picknick i stadsparken. Jag var länge ensam med alla 10 närvarande kineser i lekparken där de tjutande av glädje kastade sig över gungor och leksaker på fjädrar och lekte kurragömma och jag vet inte allt. De går i skolan ca 12 timmar om dagen sex dagar i veckan, så det var nog några år sedan de fick leka så där...

Lördag- Min familj tog hand om Mandi men också om kinesernas två lärare, Helen (heter egentligen Fang Shuang och är engelskalärare) och Mr. Jiang. Vi åkte till Sigtuna och bakade vikingabröd, gjorde en snabbvisit hemma och åkte sen till mormor. Där åt vi, spelade kubb och provade slänggungan. Sen åkte vi till Långhundra kyrka dit morfar har nyckel och gick runt där. Mandi satte sig vid konsertflygeln och spelade- och hur hon spelade! Jag var nästan gråtfärdig, hon spelade så vackert och med sådan energi. Sen skrev de i gästboken och jag översatte det de skrev från engelskan så att alla kan förstå. Vi åkte vidare till ett 1700-talstorp som morfar också har nyckel till- inte för att den behövdes, någon idiot hade brutit sig in! Tjuvarna/ tjuven hade rotat i skåp och lådor men vad vi kunde se saknades bara gästböckerna, troligen de minst värdefulla bortsett från affektionsvärdet. Sen åkte vi hem och skjutsade lärarna till hotellet.

Söndag- Jag, pappa, Mandi och David åke Lennakatten. Sen åkte Mandi  och jag för att träffa Laxhmi och hennes kineser. Skolkatalog var en nyhet för dem, men de hittade få killar de tyckte var snygga.

Måndag- Utflykt till Dragon Gate som sög och inte ens var färdigbyggt. Det var verkligen inte mycket att se. Sen åkte vi till Öregrund för att äta lunch och ha lite fritid innan vi åkte ut på Gräsö för att bada. Jag, Ylva, Laxhmi och Hanna var de enda badande. Sen åkte vi tillbaka till Uppsala igen och Laxhmi+ Chau och Li (hennes kineser) följde med mig och Mandi hem på middag och film. Myys!

Tisdag- Höghöjdsbanan i Fjällnora. Jag fick inte gå den eftersom våran grupp redan tagit upp 4 timmar innan alla ens var uppe och en normal grupp tar ca 2 timmar... Jag var i stället påhejare och medhjälpare på marken under de 5 timmar vi höll på... Ingen behövde firas ner men så var de också förbjudna att gå högsta banan... Sen åkte vi till Ulva Kvarn och hade avskedsgrillfest. Nytt fjäsktal av rektorn och utdelande av presenter. Det fick varsin plåtburk med Domkyrkan på. Pinsamt att det stod "MADE IN CHINA" med stora bokstäver på lådan de låg i och som skickades runt bland eleverna...

Onsdag- Kineserna åkte vidare mot en vecka i Tyskland. Varför gick allting så fort? Kan tilläggas att jag nog var den enda som lyckades komma med på alla tre utflykterna...

Efter denna lång-korta summering avslutar jag härmed inlägget. PUNKT.

Väntan

I går jobbade jag. Gick bra så länge jag fick sitta på varmt men sista två timmarna skulle alla sitta på kallt och då gick det åt pipsvängen. Syrran stack på cup i går och i morse åkte pappa ner till Göteborg för att titta på henne. Hon kommer tillbaka på söndag och jag tror att han kommer tillbaka på fredag. Mamma ha skjutsat brorsan till golfbanan för att få lite lugn här hemma och aktivera honom. Här hemma är nog lugnet före stormen. Och i kväll kommer kineserna.

22.30. Ungefär då väntas de komma till skolans cafeteria. Samma plats där vi för ett par månader sen väntade på italienarna. Men nu är allt så annorlunda. Jag har aldrig träffat Mandi eller haft kontakt med henne överhuvudtaget. Jag har hennes namn, vet vad hon har för kön och att hon är antingen mjölkallergiker eller laktosintolerant. Inget foto, vet ingenting om henne förutom att hon tillhör de här 30 bästa eleverna på deras skola och att hon är född antingen hösten  -92 eller våren -93. Mamma och jag har köpt mjölkfritt margarin (både bordsmargarin, flytande margarin att steka i och bakmargarin), någon sorts ersättning för mjölk som man kan baka och laga mat med där mjölk annars skulle använts, mjölkfri glass och 100% vegetabilisk youghurt baserad på soja. Hoppas att hon tycker om åtminstone lite av det och att vi kan använda allt, det är ju helt mjölkfritt ifall hon skulle vara totalt allergisk mot mjölk. Jag är så sjukt nervös!

I utbytet med italienarna åkte vi först. Visst var jag nervös då också, men jag hade ändå mailat lite med Manlio trots hans bristfälliga engelska och jag är ganska van vid att resa utomlands utan mina föräldrar. Det har jag gjort sen jag var 12, sommaren 2003 då jag åkte till Skottland i två veckor med scouterna. Tre dagar i deras scoutlokal i Falkirk, en vecka på jamboree (stort internationellt scoutläger med typ 1000 pers) och fem dagar hos värdfamiljer i Falkirk. Då bodde jag också förvisso med en annan svensk tjej. Shit, det är snart 5 år sen. Det var dessutom mitt FÖRSTA scoutläger... Sen dess har jag varit i Taizé tre gånger, Tyskland, Schweiz och Italien med antingen kyrka eller skola. I Genève hade jag heller ingen aning om i vilken familj jag skulle hamna och ifall jag skulle vara ensam eller ha sällskap med någon. Jag har lärt mig lite att slappna av och hamna där jag hamnar, finna mig i situationer och anpassa mig. Och de är väl aldrig dåligt att kunna.

Mandi kanske aldrig varit utanför Tianjin. Hon kanske inte ens sovit över hos någon förut (det är rätt vanligt bland dessa elever!) och ännu mindre varit utomlands. Nu är hon 15 år (tror jag, hon kan ju vara ett undantag) och ska sitta typ 8 timmar i ett flygplan på väg till andra sidan jorden och bo hos mig som hon kanske inte vet någonting alls om. Hon sitter troligen på flyget redan. Sen ska hon bo hos mig, utan kompisar och kanske med knaggliga engelskakunskaper, med min knasiga familj och tre knäppa hundar. Tro fan att jag skulle vara skrämd från vettet om jag var hon!

Nu ska jag antingen städa lite mera (som mamma vill) eller hitta något kul att göra ( som JAG vill). Hare gött, och tack för tipsen om låglaktos/laktosfritt Ida!
/Kallolin? Kan kineser säga "r"?

RSS 2.0